young woman thinking

Αντιγήρανση προσώπου ακόμα και στα 25;

«Αν δεν έχεις ρυτίδα, δεν χρειάζεσαι κρέμα από νωρίς». Μία διαδεδομένη αντίληψη που δημιούργησε έναν από τους μεγαλύτερους μύθους στην ιστορία της κοσμητολογίας. Στην πραγματικότητα όμως, το δέρμα ήδη από την ηλικία των 25, χρειάζεται να ξεκινήσει την πρώτη του αντιγηραντική φροντίδα. Όχι φυσικά μία «βαριά» αντιγηραντική αγωγή προορισμένη για μεγαλύτερες ηλικίες αλλά μία ειδικά σχεδιασμένη περιποίηση για τις ανάγκες του, τις τωρινές και τις μελλοντικές.

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ;

Γιατί τα «καλά γονίδια» δεν αρκούν

Ναι, οι κληρονομικές μας καταβολές είναι σημαντικές σε θέματα νεότητας και ομορφιάς. Μία γυναίκα με μαμά και γιαγιά που είχαν ανέκαθεν αψεγάδιαστη επιδερμίδα, έχει πολλές πιθανότητες να φέρει και η ίδια το «δώρο» της αιώνιας ομορφιάς που της χάρισε το γενεαλογικό της δέντρο. Όμως δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε μόνο στο τι γράφει το DNA μας, γιατί από μόνο του δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Για να αναδειχθεί η καλή «πρώτη ύλη» μας, χρειάζεται και η δική μας επισταμένη αντιγηραντική φροντίδα από τη νεαρή ήδη ηλικία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, σημασία δεν έχει πάντα να έχουμε τα γονίδια της νεότητας αλλά να κάνουμε τα γονίδιά μας να συμπεριφέρονται σαν να ήταν νεότερα.

Γιατί καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να επιδιορθώνεις

Όταν τα σημάδια γήρανσης είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στο δέρμα μας, μπορούμε να τα καταπολεμήσουμε πιο εύκολα απ’ ό,τι όταν ενταθούν. Το να λειάνουμε, για παράδειγμα, άμεσα τις λεπτές γραμμές και τα ανεπαίσθητα (ακόμη) «σπασίματα» στο πρόσωπό μας στην ηλικία των 25 είναι πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό από το να προσπαθήσουμε να τις αντιμετωπίσουμε, σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν θα έχουν πια μετατραπεί σε βαθιές, «γερά εδραιωμένες» ρυτίδες.

Γιατί η μηχανή παραγωγής κολλαγόνου έχει ήδη «ρίξει τις τουρμπίνες»

Από την ηλικία των 25 και μετά, ο οργανισμός μας παράγει όλο και λιγότερο κολλαγόνο, συστατικό απαραίτητο για να φαίνεται το δέρμα νεανικό, σφριγηλό και για να διατηρήσει τη συνοχή του. Για να αναπληρωθούν, λοιπόν, τα μειωμένα αποθέματα της πρωτεΐνης της νεότητας, χρειαζόμαστε και εξωγενή ενίσχυση, μέσα από τα κατάλληλα προϊόντα καθημερινής αντιγηραντικής φροντίδας. Το Pure Collagen Cream Booster είναι ειδικά σχεδιασμένο να εμπλουτίζει την καθημερινή κρέμα με κολλαγόνο ώστε να διατηρείται γεμάτη η «δεξαμενή» στο δέρμα μας και να παραμένει βαθιά ενυδατωμένο, με ομοιόμορφο ανάγλυφο, σφριγηλότητα και τονικότητα.

Γιατί ο ήλιος δεν γνωρίζει ηλικίες

Δεν είναι μόνο ο χρόνος που περνά που «γράφει» στο δέρμα μας ρυτίδες και σημάδια γήρανσης. Ακούγεται ίσως παράξενο αλλά η κύρια αιτία γήρανσης των ανθρώπων είναι η συσσωρευτική έκθεση σε όλη τους τη ζωή στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν σκεφτούμε μάλιστα πως εκτιθέμεθα στην υπεριώδη ακτινοβολία όχι φτάνοντας στα 25 αλλά πολύ νωρίτερα, από την παιδική μας κιόλας ηλικία, καταλαβαίνουμε το μέγεθος της φθοράς που μπορεί να προκληθεί στο πρόσωπό μας. Ρυτίδες, πανάδες, ξηρότητα και αφυδάτωση, άτονο και θαμπό, χωρίς ζωντάνια δέρμα» είναι τα σημάδια που ίσως αντικρίσουμε στον καθρέφτη μας αργότερα, αν από τα 25 μας δεν προνοήσουμε για να προστατευθούμε από τη φωτογήρανση. Χρησιμοποιώντας κάθε πρωί την Active Block SPF 25, την ενυδατική και αντιγηραντική κρέμα ημέρας με αντηλιακά φίλτρα UVA και UVB προστατεύουμε το δέρμα μας από τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και μπορούμε να προλάβουμε σφαιρικά τα σημάδια γήρανσης.

Γιατί οι «εχθροί» είναι παντού από νωρίς

Υπάρχει κάτι κοινό για μία σύγχρονη γυναίκα στα 45 με μία γυναίκα στα 25 και εξηγεί την ανάγκη για έγκαιρη αντιγήρανση προσώπου: οι παράγοντες που φθείρουν τα κύτταρα της επιδερμίδας τους και οδηγούν στο γήρας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

SKINCARE TRENDS
4 Top Τάσεις Περιποίησης Προσώπου για το 2018
  • Έλλειψη ύπνου
  • Στρες
  • Κάπνισμα
  • Κακή διατροφή
  • Ανεπαρκής κατανάλωση νερού
  • Έκθεση στο μπλε φως υπολογιστών/tablets, τηλεοράσεων, smartphones, φθοριούχων και LED φωτισμών
  • Περιβαλλοντικοί ρύποι

…όλα βάζουν το λιθαράκι τους για να επισπεύσουν τα σημεία γήρανσης. Ενάντια σε τόσους «εχθρούς», λογικό να χρειαζόμαστε τις αντιγηραντικές άμυνές μας.

Γιατί τα μάτια είναι ο καθρέφτης της… φθοράς

Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια μας, είναι έως και 10 φορές πιο λεπτή απ’ ό,τι στο υπόλοιπο πρόσωπό μας. Άρα ακόμη και τα 25, υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει τη σφριγηλότητα και τη λεία υφή της, να αρχίσει να «σπάει» πρόωρα και να εμφανίσει τις πρώτες λεπτές γραμμές, αν δεν την περιποιηθούμε με την κατάλληλη αντιρυτιδική κρέμα ματιών ενυδατικής, αναπλαστικής και συσφιγκτικής δράση.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, τα 25 δεν είναι νωρίς: είναι η κατάλληλη ηλικία για να εντάξουμε έγκαιρα στη ζωή μας την αντιγήρανση προσώπου, ώστε να διατηρήσουμε ένα νεανικό, σφριγηλό, λαμπερό δέρμα, για όσο γίνεται περισσότερο.