woman applies cream under her eyes

Πώς θα Καταπραΰνετε το Ευαίσθητο Δέρμα

Η ευαισθησία του δέρματος επηρεάζει πλέον τα δύο τρίτα των ανθρώπων τα τελευταία τριάντα χρόνια. Όλοι γνωρίζουμε πόση δυσφορία και εκνευρισμό προκαλεί το ευαίσθητο δέρμα. Επίσης, γνωρίζουμε πως δεν είναι σωστό να προτείνουμε μια μοναδική λύση για κάθε τύπο ευαίσθητου δέρματος καθώς η αιτία του είναι διαφορετική για τον καθένα. Ωστόσο, σας προτείνουμε τρόπους για να αναγνωρίσετε τα αίτιά του και να τα αντιμετωπίσετε.

 

Τι είναι το ευαίσθητο δέρμα;

Τα χαρακτηριστικά του ευαίσθητου δέρματος είναι διαφορετικά για τον καθένα μας αλλά τα συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνουν δερματική ερυθρότητα και ερεθισμό καθώς και αίσθηση φαγούρας και τραβήγματος. Μάλιστα, όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα ενδέχεται να υποφέρουν από έκζεμα ή ροδόχρου ακμή.

Τα άτομα με τάσεις άσθματος, εκζέματος, δερματικών ερεθισμών, αλλεργικής ρινίτιδας ή άλλων αλλεργιών έχουν μεγάλες πιθανότητες να έχουν ευαίσθητο δέρμα. Το ίδιο συμβαίνει με όσους αντιμετώπισαν αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποιο προϊόν στο παρελθόν, κοκκινίζουν εύκολα και μαυρίζουν σπάνια.

 

Τι το προκαλεί;

Τα αίτια του ευαίσθητου δέρματος και άλλων δερματικών καταστάσεων έχουν δύσκολη διάγνωση καθώς διαφοροποιούνται από άτομο σε άτομο. Μπορείτε να εντοπίσετε μόνοι σας τα στοιχεία που κάνουν το δέρμα σας να αντιδρά, με αμφίβολα αποτελέσματα βέβαια, ή να απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας. Όταν θα γνωρίζετε ποια είναι αυτά, θα μπορέσετε να τα αποφύγετε.

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, θα σας συμβουλεύαμε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα δερματικής περιποίησης που περιέχουν άρωμα καθώς αποτελεί συνήθη επιβαρυντικό παράγοντα.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

video thumbnail
Οι ιδανικές λύσεις για αντιγήρανση προσώπου

Πώς να το αντιμετωπίσω;

Αρχικά, μην το παρακάνετε! Μπορεί να μοιάζει δελεαστική η χρήση πολλών προϊόντων στο πρόσωπό σας αλλά εμείς θα σας συστήναμε να χρησιμοποιήσετε τα λιγότερα δυνατόν. Η εφαρμογή πολλών προϊόντων ενδέχεται να διαταράξει την ισορροπία του δέρματός σας. Σκεφτείτε με γνώμονα την ποιότητα και όχι την ποσότητα!

Σας προτείνουμε να καθιερώσετε ένα καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης με τη χρήση προσεκτικά επιλεγμένων προϊόντων που δεν θα περιέχουν παράγοντες που επιβαρύνουν το δέρμα.

Ξεκινήστε καθαρίζοντας το πρόσωπό σας το πρωί και το βράδυ με ένα ήπιο καθαριστικό. Το υγρό καθαρισμού Mild Wash Liquid είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα ενώ καθαρίζει βαθιά χωρίς να ερεθίζει.

Συνεχίστε με την εφαρμογή ενός ήπιου ενυδατικού προϊόντος. Οι κρέμες για το ευαίσθητο δέρμα ρυθμίζουν και αντιστρέφουν τα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής και του ευαίσθητου ερεθισμένου δέρματος.

Σε ό,τι αφορά το ευαίσθητο δέρμα του σώματός σας, σας προτείνουμε τη χρήση ενός ήπιου ενυδατικού προϊόντος σώματος χωρίς άρωμα. Η κρέμα περιποίησης της ευαίσθητης επιδερμίδας Sooth Balm είναι ιδανική για ευαίσθητο δέρμα με τάσεις φαγούρας και ερεθισμού.

Αν δεν έχετε ακόμη εντοπίσει τα αίτια της ευαισθησίας του δέρματός σας, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας.