woman faces hershelf in the mirror

Οι Αδένες Προσώπου και η Ζώνη “Τ”

Η ζώνη του “Τ” αποτελεί την περιοχή του προσώπου με τους περισσότερους σμηγματογόνους αδένες. Πρόκειται για τις περιοχές του μετώπου, της μύτης και του πηγουνιού οι οποίες τυγχάνει να σχηματίζουν ένα “Τ”.

 

Σμηγματογόνοι αδένες

Το δέρμα εκκρίνει λιπαρότητα που ονομάζεται σμήγμα. Αυτό διατηρεί το δέρμα και τα μαλλιά αδιάβροχα και ενυδατωμένα ενώ τα προστατεύει από τους εξωτερικούς παράγοντες. Ωστόσο, το υπερβολικό σμήγμα ενδέχεται να φράξει τους πόρους και να σχηματίσει σπυράκια και μαύρα στίγματα.

Η υπερέκκριση σμήγματος μπορεί να δώσει αίσθηση λιπαρότητας και γυαλάδας στην επιδερμίδα σας. Βέβαια, αν φράξουν πολλοί πόροι, τότε ενδέχεται να παρουσιάσετε ξηροδερμία σε κάποιες περιοχές της ζώνης του “Τ” καθώς τα δερματικά έλαια αδυνατούν να απελευθερωθούν.

Η φροντίδα της ζώνης του “Τ” αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα για τη διατήρηση του υγιούς δέρματος.

 

Πώς να διατηρήσετε τη ζώνη του “Τ” υγιή;

Παραδόξως, όσο περισσότερο αφαιρείται σμήγμα μέσω απολεπιστικών προϊόντων, τόσο περισσότερο διεγείρεται την παραγωγή σμήγματος από τους αντίστοιχους αδένες. Συνεπώς, θα πρέπει να κινηθείτε περισσότερο στρατηγικά προκειμένου να μειώσετε τα μαύρα στίγματα και την όψη γυαλάδας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

pink haired woman smiling
Μάθετε τους Εχθρούς του Ακνεϊκού Δέρματος

Στη θέση των δυνατών απολεπιστικών προϊόντων, χρησιμοποιήστε ένα μη λιπαρό καθαριστικό. Η αφαίρεση των φυσικών ελαίων του δέρματος θα το αφήσει έκθετο στη φορά και θα διεγείρει την παραγωγή σμήγματος. Ένα μη λιπαρό καθαριστικό, ωστόσο, απλά θα αφαιρέσει το επιπλέον σμήγμα.

Το άνυδρο καθαριστικό gel της FREZYDERM Ac-Norm Active Wash, που περιέχει εκχύλισμα Salix alba, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος στους αδένες βοηθώντας το δέρμα να διατηρήσει τη σωστή ποσότητα φυσικών ελαίων.

 

Ενυδάτωση της ζώνης του “Τ”

Ίσως θεωρείτε πως η ύπαρξη λιπαρότητας στη ζώνη του “Τ” σημαίνει πως η ενυδάτωση της περιοχής δεν είναι τόσο καλή ιδέα. Αν χρησιμοποιήσετε ένα εξειδικευμένο ενυδατικό προϊόν, θα δείτε εμφανή διαφορά στην κατάσταση του δέρματός σας.

Ένα λεπτόρρευστο μη λιπαρό ενυδατικό προϊόν δεν θα προσθέσει λιπαρότητα και θα αποτρέψει την ξήρανση του δέρματος μετά το πλύσιμο. Η ενυδατική κρέμα Ac-Norm Aquatic Cream είναι μη φαγεσωρογόνος  και δεν θα επιβαρύνει τα μαύρα στίγματα. Το σαλικυλικό οξύ που περιέχει θα βοηθήσει επίσης τη ρύθμιση του σμήγματος στο δέρμα.