enydatosi facts

Ενυδάτωση: 6 Αλήθειες που Δεν Ξέρατε

«Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για τον οργανισμό και το δέρμα μας», «πρέπει να πίνουμε νερό, για να παραμείνουμε ενυδατωμένοι»… Τα γνωστά τα γνωρίζουμε όλοι.  Υπάρχουν όμως και εκείνα τα μυστικά για την ενυδάτωση που δεν έτυχε να διαβάσουμε ποτέ πουθενά ή που έτυχε κάπως-κάπου-κάποτε να τα μάθουμε με λάθος πληροφορίες.

 

  1. Διψάς; Πιες ένα μπουκάλι… γάλα

Όσο και αν εκπλαγείτε, το γάλα είναι το δεύτερο νερό. Καθώς απελευθερώνεται πολύ αργά στο λεπτό έντερο και απορροφάται σταδιακά στο αίμα, βοηθά το σώμα να εξασφαλίσει ενυδάτωση για αρκετή ώρα. Επιπλέον, περιέχει σημαντικό αριθμό ηλεκτρολυτών, όπως τους βασικούς νάτριο και κάλιο, που χάνονται από τον οργανισμό με τον ιδρώτα και πρέπει να αναπληρώνονται συνεχώς. Αν λοιπόν το άχρωμο και άοσμο Η2Ο σας φαίνεται βαρετό αλλά θέλετε να παραμείνετε ενυδατωμένοι, δοκιμάστε πού και πού και τη λύση «γάλα».

 

 

  1. Καλό το βούρτσισμα αλλά καλό και το νερό

Πριν πιάσετε τις οδοντόβουρτσες, πιάστε ένα ποτήρι νερό και πιείτε στην υγεία της αστραφτερής σας οδοντοστοιχίας! Το νερό μάς βοηθά να παράγουμε σάλιο το οποίο με τη σειρά του κρατά το στόμα καθαρό και υγιές χωρίς ξηρότητα, μικρόβια και κακοσμία.

 

  1. Πάει το «πιες 2 με 3 λίτρα νερό»

Θυμάστε τον κανόνα που λέει «πρέπει να πίνεις 2 με 3 λίτρα νερό τη μέρα;». Ξεχάστε τον! Στην πραγματικότητα, η ποσότητα του νερού που πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως, εξαρτάται από το βάρος μας και υπολογίζεται με έναν πολύ εύκολο τρόπο: διαιρώντας τα κιλά μας με τον αριθμό 30. Αν για παράδειγμα, είμαστε 60 κιλά, πρέπει να πίνουμε δύο λίτρα νερό την ημέρα ενώ αν είμαστε 80 κιλά, πρέπει να πίνουμε 2,6 λίτρα, την ημέρα.

 

  1. Ένα δάκρυ δεν κύλησε

Η αγαπημένη σας ταινία πάντα σας συγκινούσε κι όμως τώρα την παρακολουθείτε χωρίς να βγαίνει απ’ τα μάτια σας ούτε δάκρυ. Αναρωτιέστε γιατί; Είναι μάλλον σημάδι πως χρειάζεστε περισσότερη ενυδάτωση. Όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό στο σώμα μας ή είμαστε αφυδατωμένοι, αυτόματα στερεύουν και οι δακρυγόνοι αδένες μας. Πριν βιαστείτε λοιπόν να κατηγορήσετε τον εαυτό σας για αναισθησία, θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που ήπιατε νερό.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

photo aging
Φωτογήρανση: Πρόληψη και αντιμετώπιση

 

  1. Στέρεψα από ενέργεια

Δεν κλείσατε καν 2ωρο στη δουλειά και νιώθετε ήδη «πτώμα»; Όσο παράξενο και αν σας ακούγεται, σας λείπει ενέργεια γιατί σας λείπει ενυδάτωση. Καθώς εξαντλούνται τα αποθέματα νερού από τον οργανισμό μας, αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα κούρασης: αδυναμία, πονοκέφαλος, ζάλη, έλλειψη συγκέντρωσης παίρνουν τον έλεγχο και η μέρα «δεν βγαίνει με τίποτα». Τυχαία νομίζετε σας λένε να έχετε ένα μπουκαλάκι νερό πάντα δίπλα σας, στο γραφείο;

 

  1. Νερό που κατεβαίνει, δεν ανεβαίνει

Για την ακρίβεια, ανεβαίνει αλλά μόνο σε ένα μικρό ποσοστό. Από το νερό που πίνουμε, μόνο μία μικρή ποσότητα καταφέρνει να φτάσει στην επιφάνεια της επιδερμίδας, για να την κρατήσει ενυδατωμένη. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε καθημερινά την απαραίτητη ενυδατική φροντίδα στην ενισχυμένη της μορφή. Ξεκινάμε με το Hyaluronic Acid Cream Booster που εμπλουτίζει με βιοενεργό υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους την καθημερινή κρέμα και αυξάνει την ενυδάτωση της επιδερμίδας κατά 25% ή εναλλακτικά με το Skin Nursery Vit B Cream Booster, αν χρειαζόμαστε παράλληλα με το να ενυδατώσουμε το δέρμα, να ενισχύσουμε και την άμυνά του. Στη συνέχεια, σειρά έχει η εντατική ενυδατική φροντίδα που ταιριάζει στην ηλικία και τις ανάγκες μας και υπόσχεται να κλειδώσει την υγρασία στο εσωτερικό.

 

Και τώρα που είστε ενημερωμένοι έχετε κάθε λόγο να είστε και ενυδατωμένοι! Νερό, κανείς;