ζωνη λιπαροτητασ Τ

Λιπαρότητα στη Ζώνη Τ: Πώς θα την Αντιμετωπίσετε;

Όταν η ζώνη του Τ γίνεται «εμπόλεμη ζώνη» όπου η λιπαρότητα και η ξηρότητα μάχονται ταυτόχρονα στο ίδιο πρόσωπο, τότε ξέρετε ότι πρέπει να πολεμήσετε το λαδωμένο μέτωπο, το γυαλιστερό πηγούνι και τα ξηρά μάγουλα. Ακολουθούν όλες οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσετε από το Α ως το… Τ.

 

Μαθήματα γεωγραφικής λιπαρότητας

Έχετε ακούσει τόσα για την περιβόητη ζώνη του Τ που σίγουρα έχετε καταλάβει πλέον πού βρίσκεται: εκεί όπου το μέτωπο διασταυρώνεται με τη μύτη και με το πηγούνι σας, σχηματίζοντας το γράμμα Τ. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, συσσωρεύεται πολύ συχνά λιπαρότητα στην επιδερμίδα γιατί είναι η περιοχή του προσώπου με τους περισσότερους σμηγματογόνους αδένες. Μαζί με τα ίχνη λιπαρότητας, συχνά εμφανίζονται και μαύρα στίγματα και σε ορισμένες περιπτώσεις σημάδια ακμής. Αλλά επειδή και η λέξη Τρόπος από Τ αρχίζει, πάμε να δούμε τον Τρόπο με τον οποίο θα απαλλαγείτε από το λιπαρό Τ με σταθερές σωστές συνήθειες στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας σας.

 

Το σαπούνι σου… και το δέρμα σου χαλάς

Όσο δελεαστικό και αποτελεσματικό κι αν φαίνεται το να πιάσετε μία πλάκα από κοινό σαπούνι  και να αρχίσετε να τρίβετε με μανία το πρόσωπό σας, στην πραγματικότητα μόνο ζημιά κάνει στη λιπαρή επιδερμίδα. Κι αυτό γιατί έτσι, αφαιρείτε την υγρασία σε τέτοιο βαθμό που αναγκάζετε το δέρμα να καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να επαναφέρει τα σωστά επίπεδα ενυδάτωσης και καταλήγει να παράγει πολλή περισσότερη λιπαρότητα. Αφήστε λοιπόν στην άκρη τα κοινά αλκαλικά σαπούνια και επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό, όπως το Mild Wash Liquid που προσφέρει βαθύ καθαρισμό χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα. Έχει μάλιστα τόσο ήπια δράση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στα πιο ευαίσθητα δέρματα. Αν πάλι θέλετε ολόφρεσκο, καθαρό πρόσωπο χωρίς γυαλάδες αλλά και χωρίς… τρίψιμο, ο πολύ απαλός αφρός καθαρισμού Mild Wash Foam είναι η σίγουρη λύση.

 

Η mask είναι must

Αν η επιδερμίδα σας στην περιοχή του Τ δεν είναι απλώς λιπαρή αλλά παρουσιάζει και τάση ακμής, μία μάσκα μία φορά την εβδομάδα επιβάλλεται για να καθαρίσετε τους φραγμένους πόρους και να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα. Για αυτόν ακριβώς το σκοπό και τον τύπο επιδερμίδας, η FREZYDERM δημιούργησε την AC-Norm Peel-Off Mask που απλώνεται εύκολα στο πρόσωπο και αφού στεγνώσει αφαιρείται με ένα τράβηγμα και  αποκαλύπτει την πιο καθαρή, ματ όψη.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman applying make up
Πώς να Διαλέξεις το Σωστό Make Up για το Γιορτινό Μακιγιάζ

Όχι άλλο λάδι

Λιπαρή ζώνη Τ με συμπτώματα ακμής και επιλογή serum που περιέχει έλαια είναι συνδυασμός καταστροφικός αφού λιπαρότητα συν λιπαρότητα ίσον… ανεξέλεγκτη λιπαρότητα. Προσοχή όμως, να μην φτάσετε στο άλλο άκρο. Αν και λιπαρή και με τάσεις ακμής, η επιδερμίδα σας στη ζώνη του Τ εξακολουθεί να χρειάζεται ενυδάτωση. Το μυστικό είναι να την ενυδατώσει το σωστό προϊόν, δηλαδή ο ορός AC-Norm Aquatic Serum με oil-free σύνθεση για ήπια, μέτρια και σοβαρή ακμή. Ο συνδυασμός από Πηκτίνη και Νέκταρ Λεμονιάς που περιέχει, δημιουργεί ένα film προστασίας στην επιδερμίδα και διατηρεί την υγρασία στα κύτταρα για περισσότερες από 8 ώρες. Και όλα αυτά, με αποτέλεσμα ματ όψης.

 

Αχτίδα «σωτηρίας»

Όσο ο ήλιος θα γυαλίζει υπέροχα στον ουρανό ομορφαίνοντας τις βόλτες σας, η ζώνη του Τ σας δεν θα γυαλίσει ούτε για μια στιγμή. Γιατί το διάφανο αντηλιακό προσώπου Sun Screen Velvet Face SPF 50+ προσφέρει ματ όψη για 6 ώρες απορροφώντας το σμήγμα. Χαλαρότητα ναι, λιπαρότητα όχι!

 

Και για να μπείτε σε ακόμα μεγαλύτερη «ζώνη ασφαλείας» κόντρα στη λιπαρότητα της ζώνης του Τ, κάντε μια βόλτα στο blog της FREZYDERM.