beautiful woman

Πώς να αποκτήσω πυκνά μαλλιά;

 

Πώς να αποκτήσω πυκνά μαλλιά; 4+1 βασικές κινήσεις

Τα πλούσια μαλλιά, που δείχνουν «γεμάτα» και έχουν όγκο και λάμψη, είναι η ιδανική εικόνα, όταν επιθυμούμε η όψη της κεφαλής μας να προσθέτει ακόμα μεγαλύτερο bonus στην εμφάνισή μας και να αναδεικνύει τη γοητεία μας. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να τα αποκτήσουμε, με στρατηγικές κινήσεις.

 

1.Κούρεμα που ευνοεί τα πυκνά μαλλιά

Συμβουλευόμαστε τον κομμωτή μας, για να μας κατευθύνει προς ένα κούρεμα που δεν θα κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν «πεσμένα» και βαριά, αλλά θα τους δώσει τον αέρα και την κίνηση που χρειάζονται, για να δείχνουν πλούσια, ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν είναι. Aς μην υποτιμάμε, βέβαια, και τη δύναμη του κατάλληλου styling που θα βοηθήσει την εικόνα μιας πλούσιας κόμης, μετά το κούρεμα.

Τα donts για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα:

  • Ακούμε τι έχει να μας προτείνει ο κομμωτής μας, καθώς ως ειδικός, ξέρει καλά πώς να χαρίζει όγκο στα μαλλιά, ανάλογα και με το εκάστοτε πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά του.
  • Είμαστε «ανοιχτοί» σε νέες δοκιμές που δεν παρεκκλίνουν πολύ από το στιλ μας, αν αυτό μας «τρομάζει», ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε στο «πώς να αποκτήσω πυκνά μαλλιά». Ακόμα και αν μετανιώσουμε το νέο μας κούρεμα, τα μαλλιά μας θα μακρύνουν πριν καν το καταλάβουμε.

2.Στέγνωμα με τα μαλλιά κάτω

Έχοντας το κεφάλι γερμένο προς τα μπρος κατά τη διαδικασία του στεγνώματος, βοηθάμε τα μαλλιά να έχουν όγκο από τη ρίζα.

Τι δεν βοηθάει:

  • Το στόμιο του σεσουάρ. Το αφαιρούμε, για να έχουμε έξτρα όγκο.
  • Τα βαριά θερμοπροστατευτικά προϊόντα ή τα προϊόντα styling μετά το στέγνωμα που θα «πατικώσουν» τα μαλλιά. Επιλέγουμε σωστές υφές και εφαρμόζουμε μικρή ποσότητα, ανάλογα και με το μήκος των μαλλιών μας.

3.Αλλαγή χωρίστρας

Αν συνηθίζουμε να χωρίζουμε τα μαλλιά μας μόνο από τη μία μεριά, γίνονται φλατ και χάνουν σταδιακά τον όγκο τους. Μία αλλαγή χωρίστρας, θα τα βοηθήσει να ξαναβρούν τη φόρμα τους.

Τι να αποφύγουμε:

Θα σου αρέσει σίγουρα:

young woman brushes her hair
Αδύναμη Τρίχα: Πώς θα Καταλάβετε ότι Έχετε;

Αν χρησιμοποιήσουμε προϊόν κρατήματος, δεν το παρακάνουμε με την ποσότητα, γιατί αν τα μαλλιά «κοκκαλώσουν», ίσως δεν θα έχουμε το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα πυκνών μαλλιών.

4. Διερεύνηση περίπτωσης τριχόπτωσης

Αν διαθέταμε πυκνά και πλούσια μαλλιά πριν, αλλά η εικόνα στο τριχωτό μας έχει αλλάξει, εξετάζουμε μήπως αυτό ο οφείλεται σε απώλεια τριχών. Επισκεπτόμαστε τον δερματολόγο μας, για να διαπιστώσουμε αν όντως σημειώθηκαν σημάδια τριχόπτωσης και σε ποια έκταση.

Προσοχή στο εξής:

  • Δεν πέφτουμε στην «παγίδα» της αυτοδιάγνωσης, ακόμα και αν τα σημάδια τριχόπτωσης έιναι εμφανή. Ζητάμε πάντα την επιβεβαίωση του ειδικού, για να έχουμε σωστή και αποτελεσματική λύση αναστροφής της απώλειας τριχών.

5.Πρόληψη. Για να στοχεύσουμε στο «πώς να αποκτήσω πυκνά μαλλιά», αν βλέπουμε την τρίχα μας να εξασθενεί, ή απλώς για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας πλούσια,  βοηθά το να δράσουμε προληπτικά. Επιλέγοντας ένα ειδικά μελετημένο σαμπουάν ενίσχυσης της τριχοφυΐας, όπως το  Hair Force Shampoo Women ή το Hair Force Shampοo Men, με διαφορετικές συνθέσεις -καθώς δεν είναι ίδιοι οι παράγοντες που προκαλούν στον άνδρα και τη γυναίκα συμπτώματα τριχόπτωσης- θα έχουμε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αύξησης της δύναμης της τρίχας και ενίσχυσης της αναγέννησής της, για ακόμα πιο πλούσια μαλλιά. Η σωστή διατροφή είναι επίσης «κλειδί» στο ερώτημα «πώς να αποκτήσω πυκνά μαλλιά;». Τα  Hair Force Tabs , ως ειδικό συμπλήρωμα διατροφής*, ενισχύoυν την αντοχή του στελέχους της τρίχας και εξυγιαίνουν τον τριχοθύλακα, χάρη στον προσεκτικά επιλεγμένο συνδυασμό από Αμινοξέα, Βιταμίνες B,C,E , Ιχνοστοιχεία  και Συνένζυμο  Q10.

 

Κινήσεις που θα επιβαρύνουν

  • Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε στο λούσιμο «σκληρά» προϊόντα που θα επιβαρύνουν το τριχωτό και θα φθείρουν την τρίχα.
  • Βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας απαλά μετά το λούσιμο.
  • Αποφεύγουμε υπερ-επεξεργασμένες τροφές που προκαλούν οξειδωτικό στρες, και δεν βοηθούν στην καλή υγεία του οργανισμού πρωτίστως αλλά και στην υγεία και τη ζωτικότητα της τρίχας σε δεύτερο στάδιο.

Εφαρμόζουμε τα dos και τα don’ts για πυκνά, πλούσια μαλλιά και συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τη διαχρονική αξία της γοητείας τους.

 

* Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Δεν χρησιμοποιείται μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία. Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 128089/02.12.2020. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας. Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: FREZYDERM ABEE, Μενάνδρου 75, 10437, Αθήνα, 2105246900.