beautiful woman

Λαμπερά Μαλλιά: 5 απλές συνήθειες για να τα αποκτήσετε!

Περιοδικά, online άρθρα, συμβουλές απ’ τον κομμωτή σας… έχετε εξαντλήσει κάθε πηγή γνώσης στο θέμα «πλούσια, γερά, πυκνά μαλλιά» (που πάντα σας απασχολεί) και έχετε κατά καιρούς εφαρμόσει όλα τα γνωστά και κλασικά τρικ, πολλά από τα οποία δεν «έπιασαν» στα μαλλιά σας. Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε  και κάτι ακόμη; Τα 5 μυστικά που λίγοι γνωρίζουν όμως όσοι τα ανακάλυψαν ορκίζονται πως έκαναν τη διαφορά στην κόμη τους.

  1. Μαλλιά κάτω

Είναι αυτές οι κινήσεις που κάνουμε μηχανικά και ξαφνικά παγιώνονται, γίνονται κομμάτι της καθημερινότητάς μας και άντε μετά να τις αλλάξουμε. Μία τέτοια κίνηση όσων έχουν λίγο πιο μακριά μαλλιά είναι η εξής: αφού κάνουν σαπουνάδα με το σαμπουάν, στερεώνουν τα μαλλιά επάνω στο κεφάλι σχηματίζοντας έναν κότσο και κάνουν μασάζ πάνω από τον κότσο. Με τον τρόπο αυτό όμως, τα χέρια δεν φτάνουν στο τριχωτό της κεφαλής, το σημείο δηλαδή που χρειάζεται οπωσδήποτε καθαρισμό αφού εκεί συσσωρεύονται οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, τα νεκρά κύτταρα και ο ιδρώτας. Επιπλέον τα ανεβασμένα μαλλιά μπερδεύονται, σχηματίζουν κόμπους και στην επίμονη προσπάθειά μας να τα ξεμπερδέψουμε μετά το λούσιμο, τα κάνουμε να «σπάνε». Το σωστό λοιπόν είναι να έχουμε στο λούσιμο τα μαλλιά μας κάτω, στη φυσική τους στάση, ώστε αφενός να μην τα μπλέκουμε αφετέρου να καθαρίζουμε σωστά το δέρμα στο τριχωτό. Ιδανικά, χρησιμοποιούμε για το λούσιμό μας ένα καθημερινό σαμπουάν κατάλληλο και για ευαίσθητα μαλλιά που καθαρίζει βαθιά και μειώνει τη φθορά των μαλλιών από τη ρύπανση.

  1. Το μυστικό της τσάντας

Κρατάτε καθημερινά τσάντα ώμου; Ίσως γι’ αυτό «δεν κρατάνε οι άκρες» των μαλλιών σας και σπάνε. Εάν τα μαλλιά σας βρίσκονται στο ύψος των ώμων και πιο κάτω, πιθανότατα εγκλωβίζετε τις άκρες τους κάτω από τον ιμάντα της τσάντας σας, προκαλώντας τους φθορά και ψαλίδα. Θυμηθείτε λοιπόν να απελευθερώνετε τα μαλλιά σας κάθε φορά που φοράτε την τσάντα σας και να την εναλλάσσετε στους ώμους σας.

  1. Τ-shirt: ο διάδοχος της πετσέτας σας

Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να χαρείτε γερά μαλλιά και δεν τα καταφέρατε, ίσως φταίει ένα καθημερινό «εργαλείο» που δεν φανταστήκατε ποτέ να αποχωριστείτε: η πετσέτα των μαλλιών σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς των μαλλιών, η συμβατική πετσέτα δημιουργεί τριβή μεταξύ του υφάσματος και της τρίχας και μπορεί να κάνει τα μαλλιά να «σπάνε». Γι’ αυτό, προτιμήστε ένα ύφασμα με μικροίνες ή μια ακόμη πιο οικονομική λύση: τυλίξτε στο κεφάλι σαν τουρμπάν ένα απλό βαμβακερό Τ-shirt.

  1. Ένα μαξιλάρι ασφαλείας πριν το μαξιλάρι

Ένας απλός τρόπος να διατηρήσετε τα μαλλιά σας γερά λαμπερά είναι να πιάσετε τη βούρτσα και το βράδυ. Πριν κοιμηθείτε, χτενίστε τα μαλλιά από τη ρίζα ως τις άκρες για δύο λόγους: πρώτον για να απλωθούν ομοιόμορφα τα φυσικά έλαια της τρίχας και να παραμείνουν τα μαλλιά σας ενυδατωμένα όσο κοιμάστε και δεύτερον, για να ξεμπλεχτούν τυχόν κόμποι που αν παραμείνουν στο κεφάλι, συνδυαστικά με το στριφογύρισμα στο μαξιλάρι όλη νύχτα, θα κάνουν τα μαλλιά σας πιο εύθραυστα και θα αρχίσουν να σπάνε.

  1. Το θαυματουργό κεσεδάκι

Ξέρετε καλά πως η διατροφή παίζει κυρίαρχο ρόλο στη γερή τρίχα. Όμως μέχρι τώρα, έπαιρνε μόνο το μοσχάρι τα εύσημα για τη συνεισφορά του στην υγεία των μαλλιών, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σίδηρο. Ώρα να μάθετε λοιπόν πως και το γιαούρτι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την τρίχα, αφού περιέχει πρωτεΐνες αλλά και βιταμίνη B5 που καταπολεμά τα λεπτά μαλλιά και την τριχόπτωση. Αξίζει λοιπόν να το βάλετε στο πρωινό σας γεύμα ή στο απογευματινό σας σνακ. Εάν πάλι η διατροφή σας γενικά δεν είναι όσο ισορροπημένη χρειάζεται, για να ενισχύσει την προσπάθειά σας για δυνατά και πλούσια μαλλιά, υπάρχει πάντα και η λύση των συμπληρωμάτων διατροφής* για μαλλιά. Δύο κάψουλες τριχόπτωσης Hair Force Tabs  (Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 128089/02.12.2020. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας. Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: FREZYDERM ABEE, Μενάνδρου 75, 10437, Αθήνα, 2105246900) την ημέρα, θα βοηθήσουν  την αδύναμη τρίχα να δυναμώσει και θα συμβάλλουν στην αύξηση της τριχοφυΐας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

attractive woman brushing her hair
Εποχική τριχόπτωση: Η σφαιρική αντιμετώπιση η μοναδική λύση

Είχατε το προνόμιο να μάθετε πρώτοι/τες τα κρυμμένα τρικ για γερή τρίχα και μάλλον… θα αρπάξετε από τα μαλλιά την ευκαιρία για ακόμη πιο πυκνά, πλούσια και λαμπερά μαλλιά. Σωστά;

 

*Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν από τη λήψη τους και κυρίως αν είστε έγκυος, θηλάζουσα ή υπό φαρμακευτική αγωγή. Πριν τη χρήση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε συσκευασία.