beautiful woman

Λαμπερά Μαλλιά: 5 απλές συνήθειες για να τα αποκτήσετε!

 

Λαμπερά μαλλιά: Γνωστά και άγνωστα tips που «πιάνουν» πάντα

Aν επιθυμείτε να διατηρείτε τα μαλλιά σας λαμπερά, με στιλπνή τρίχα, ο συνδυασμός των παρακάτω συμβουλών, εφαρμοσμένων συστηματικά, θα σας δώσει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα για τη ζωτικότητα της τρίχας και την εικόνα των μαλλιών σας. Και μπορεί κάποια από αυτά να τα γνωρίζετε ήδη, υπάρχουν όμως και έξτρα tips που δεν σας είπε κανείς και που θα κάνουν τη διαφορά.

 

Οδηγός για λαμπερά μαλλιά

ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ

  • Χτενίζουμε τα μαλλιά απαλά. Όχι με απότομη κίνηση από πάνω προς τα κάτω αλλά αρχικά από τη μέση προς τα κάτω (κρατώντας με τα χέρια τις μπερδεμένες τούφες για αντίσταση) και στη συνέχεια, αφού ξεμπερδέψουμε τους κόμπους, βουρτσίζουμε από το πάνω μέρος με καθοδικές κινήσεις.
  • Τα χτενίζουμε και πριν κοιμηθούμε για δύο λόγους: πρώτον, για να απλωθούν ομοιόμορφα τα φυσικά έλαια της τρίχας και να παραμείνουν τα μαλλιά μας ενυδατωμένα όσο κοιμόμαστε και δεύτερον, για να ξεμπλεχτούν τυχόν κόμποι που αν παραμείνουν στο κεφάλι, συνδυαστικά με το στριφογύρισμα στο μαξιλάρι όλη νύχτα, θα κάνουν τα μαλλιά μας πιο εύθραυστα και θα αρχίσουν να «σπάνε».

ΥΠΝΟΣ

  • Επιλέγουμε μία σατέν ή σατινέ μαξιλαροθήκη που μειώνει την τριβή ανάμεσα στα μαλλιά και το μαξιλάρι. Έτσι, βοηθάμε την τρίχα να μη «σπάει».

ΛΟΥΣΙΜΟ

  • Το υπερβολικά συχνό λούσιμο μπορεί να «στραγγίξει» το τριχωτό από τα πολύτιμα φυτικά έλαια και να δημιουργήσει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα. Και τα «λαδωμένα» μαλλιά δεν είναι λαμπερά μαλλιά! Λουζόμαστε όσο τακτικά χρειάζεται και όπως ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών μας. Για τα ξηρά μαλλιά 1-2 φορές τη βδομάδα λούσιμο είναι αρκετές ενώ τα λιπαρά ίσως χρειάζονται 2-3 φορές. Εκτός αν επιλέξουμε ένα σαμπουάν με καταλληλόλητα για καθημερινό λούσιμο, όπως το απαλό Every Day Use Shampoo που σέβεται τη φυσιολογία του τριχωτού, δεν το ερεθίζει, δεν το επιβαρύνει και αφήνει τα μαλλιά λαμπερά και με όγκο.
  • Όταν λουζόμαστε, δεν ξεχνάμε το μασάζ στο τριχωτό. Επιμένουμε στον καθαρισμό του σημείου, γιατί αν χάσει τη ευεξία του, το αποτέλεσμα θα είναι λιπαρά, θαμπά, χωρίς όγκο και λάμψη μαλλιά.
  • Στο τελευταίο «χέρι» λουσίματος, αν αντέχουμε ξεβγάζουμε με κρύο νερό που θα κλείσει τα «λέπια» της τρίχας και θα τους χαρίσει μοναδική λάμψη.
  • Χρησιμοποιούμε τη μαλακτική και τη μάσκα μαλλιών σωστά: η πρώτη προορίζεται να ξεμπερδεύει τα μαλλιά ενώ η δεύτερη να τα αναδομεί, να τα ενυδατώνει και να τα θρέφει.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ

  • Αντικαθιστούμε την κοινή πετσέτα με μία ειδική πετσέτα με μικρο-ίνες που δεν «ηλεκτρίζει» τα μαλλιά και δεν προκαλεί φριζάρισμα ή με ένα απλό βαμβακερό Τ-shirt το οποίο θα τυλίξουμε στο κεφάλι σαν τουρμπάν, με τα μαλλιά βρεγμένα.

ΣΤΕΓΝΩΜΑ

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Woman_combs_her_hair
Σμηγματορροϊκή Δερματίτιδα στο Κεφάλι: Συμπτώματα
  • Τι συσκευές χρησιμοποιούμε για τις μπούκλες ή για το ίσιωμα των μαλλιών μας; Αν δεν διαθέτουν την κατάλληλη προστατευτική επίστρωση, μπορεί να κάψουν την τρίχα μας και να καταστρέψουν τους δεσμούς της. Το ίδιο σημαντικό είναι να θωρακίζουμε τα μαλλιά μας, πριν από τη χρήση θερμότητας, με ειδικά προϊόντα προστασίας της τρίχας, ειδικά σχεδιασμένα για συνδυασμό με πρέσες, ψαλίδια κ.λπ.
  • Ιδανικά, δεν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας όσο είναι ακόμα πολύ βρεγμένα.
  • Αν δεν είναι απολύτως αναγκαίο να χρησιμοποιήσουμε σεσουάρ, ψαλίδι ή πρέσα, αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά, για να μην τα ταλαιπωρήσουμε.

ΒΑΦΕΣ 

  • Συμβουλευόμαστε τον κομμωτή μας μήπως μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μέθοδο που χρησιμοποιούσαμε με κάποια άλλη πιο ήπια για την τρίχα μας που να ευνοεί το να έχουμε λαμπερά μαλλιά. Η επιστήμη προχωρά διαρκώς και προσφέρει hair friendly λύσεις που ελαχιστοποιούν τη φθορά της τρίχας. Χρήσιμες είναι και οι θεραπείες αναζωογόνησης (π.χ. μπότοξ μαλλιών) που προσφέρουν διάφορα κομμωτήρια και αποκαθιστούν την ποιότητα τρίχας.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

  • Μία αιτία που φθείρει την τρίχα μας και δεν μας περνά πρώτη από μυαλό είναι η τσάντα ώμου που εγκλωβίζει τις άκρες των μαλλιών κάτω από τον ιμάντα της, προκαλώντας ψαλίδα. Θυμόμαστε λοιπόν να απελευθερώνουμε τα μαλλιά μας κάθε φορά που φοράμε την τσάντα μας και να την εναλλάσσουμε στους ώμους μας.

 

Ακολουθούμε πιστά όλα τα παραπάνω βήματα και μας χαρίζουμε καθημερινά λαμπερά μαλλιά που δίνουν bonus στη γοητεία μας.