woman combing hair

Πέφτουν τα μαλλιά μου: Τι να κάνω

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παρατηρήσουμε τα πρώτα σημάδια τριχόπτωσης. Ο συνηθέστερος είναι να τα δούμε στη βούρτσα, στο σιφόνι της μπανιέρας ή στο μαξιλάρι. Και μπορεί η απώλεια 50-100 τρίχων τη μέρα να είναι φυσιολογική, αν δούμε όμως μία πολύ μεγάλη ποσότητα τριχών να έχει απομακρυνθεί από το τριχωτό μας, πιθανότατα πρόκειται για τριχόπτωση. Αν, από την άλλη, είμαστε ιδιαίτερα παρατηρητικοί, και τα συμπτώματα τριχόπτωσης έχουν ήδη αφήσει το αποτύπωμά τους στην κεφαλή μας (στους κροτάφους ή σε άλλο σημείο) μπορεί να τα εντοπίσουμε κοιτάζοντας στον καθρέπτη μας. Σε κάθε περίπτωση, αν διαπιστώσουμε απώλεια τριχών με οποιονδήποτε τρόπο, χρειάζεται να ακολουθήσουμε σωστά και μεθοδικά βήματα.

  • Προγραμματίζουμε επίσκεψη στον δερματολόγο. Η πρώτη κίνηση είναι να βεβαιωθούμε ότι πρόκειται για τριχόπτωση, να γίνουν οι απαραίτητοι κλινικοί έλεγχοι και αν πρόκειται όντως για τριχόπτωση, να εξακριβωθεί το είδος της (εποχική, μόνιμη, ανδρογενής αλωπεκία, αλωπεκία λόγω έλξης κ,λπ.) και να μας συστηθεί η κατάλληλη θεραπεία.

 

  • Είμαστε ανοιχτοί σε διευρυμένη κλινική αξιολόγηση. Αν για παράδειγμα, τα αίτια της μεγάλης απώλειας τριχών έχουν ορμονικό ή παθολογικό υπόβαθρο, μπορεί να χρειαστεί η συνεργασία του δερματολόγου με τον ενδοκρινολόγο ή τον παθολόγο μας.

 

  • Δεν ψάχνουμε λύσεις στον περίγυρο. Ο φίλος ή ο συγγενής που εμφάνισε σημάδια τριχόπτωσης είναι μία άλλη, εξατομικευμένη περίπτωση ασθενούς με συγκεκριμένο σχήμα θεραπείας που του χορήγησε ο δικός του γιατρός και δεν ξέρουμε αν ταιριάζει στη  δική μας συνθήκη. Σύμβουλος και καθοδηγητής μας είναι μόνο ο γιατρός μας. Μπορούμε φυσικά να αναζητήσουμε οποιαδήποτε πηγή ενημέρωσης για το θέμα σε αξιόπιστες πηγές στο διαδίκτυο, απλώς για να είμαστε πολύπλευρα ενήμεροι για το ζήτημα.

 

  • Διατηρούμε θετική, ψύχραιμη στάση. Ο πανικός δεν είναι ποτέ καλή αντίδραση στο «πέφτουν τα μαλλιά μου: τι να κάνω;». Ακόμα και αν εμφανίζουμε για πρώτη φορά στη ζωή μας σημαντική απώλεια τριχών, αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι θα είναι απαραίτητα μία μόνιμη κατάσταση της κεφαλής μας ούτε ότι θα χάσουμε όλα μας τα μαλλιά και το γόητρο που τα συνοδεύει. Δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι με συμπτώματα τριχόπτωσης παγκοσμίως και η επιστημονική πρόοδος των ημερών μας προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα βελτίωσης του τριχωτού της κεφαλής.

 

  • Είμαστε επιμελείς με την αγωγή μας, αν μας χορηγηθεί. Η τριχόπτωση είναι ένα σύνθετο ζήτημα που αντιμετωπίζεται σταδιακά και χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα. Το να τηρήσουμε το τριχοτονωτικό πρωτόκολλο που θα μας συστήσει ο γιατρός μας για το διάστημα που χρειάζεται και όσες φορές τη μέρα απαιτείται, είναι «κλειδί» στην προσπάθειά μας για γερή τρίχα.

 

  • Αξιοποιούμε την τριχοτονωτική φροντίδα της διατροφής μας. Ειδικά αν η τριχόπτωσή μας σχετίζεται με ανεπάρκεια βιταμινών, πιθανότατα θα μας συστηθεί από τους ειδικούς ένα μενού πλούσιο σε σίδηρο ή η χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής. Οι ταμπλέτες Hair Force Tabs, ως ειδικό συμπλήρωμα διατροφής1 για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών, ενισχύουν την αντοχή του στελέχους της τρίχας, εξυγιαίνοντας τον τριχοθύλακα και είναι κατάλληλα για περιπτώσεις χρόνιας και εποχικής αντιδραστικής τριχόπτωσης και αδύναμα μαλλιά.

 

  • Εντάσσουμε στη φροντίδα του τριχωτού μας ένα αποτελεσματικό σχήμα πρόληψης και αντιμετώπισης των συμπτωμάτων τριχόπτωσης. Η φροντίδα αυτή μπορεί να συνυπάρξει με τη φαρμακευτική αγωγή που θα μας χορηγηθεί δερματολογικά ή να χρησιμοποιηθεί ως συντήρηση για την επιμήκυνση του αποτελέσματος. H ειδική αγωγή μονοδόσεων της σειράς Hair Force αυξάνει τις τρίχες σε φάση ανάπτυξης κατά 46%2 και υποστηρίζει την αγκίστρωση της τρίχας στο τριχωτό, για να αποφευχθεί περαιτέρω αραίωση. Παράλληλα, η εφαρμογή της Hair Force Lotion Extra σε νωπό μαλλί μετά το λούσιμο ενδυναμώνει τους θύλακες της τρίχας και επίσης ενισχύει την τριχοφυΐα.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

dandruff
Λιπαρή πιτυρίδα: Συμπτώματα και αιτίες

Ανταποκρινόμαστε άμεσα στο «πέφτουν τα μαλλιά μου: τι να κάνω;», ακολουθώντας στρατηγικά τις σωστές κινήσεις πρόληψης περαιτέρω αραίωσης στο τριχωτό και έχουμε αποτελεσματική καταπολέμηση των πρώτων σημείων τριχόπτωσης.

 

1.Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Δεν χρησιμοποιείται μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 128089/02.12.2020. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας. Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: FREZYDERM ABEE, Μενάνδρου 75, 10437, Αθήνα, 2105246900). Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

2.Κλινική μελέτη.