woman with dandruff

5 Πράγματα που Έμαθες Λάθος για την Πιτυρίδα

«Η παραπληροφόρηση είναι χειρότερη από τη μη πληροφόρηση». Ίσως η φράση βγήκε απ’ αυτούς που είχαν πιτυρίδα, πήραν λάθος οδηγίες για να την αντιμετωπίσουν και τελικά, όχι μόνο δεν απαλλάχθηκαν αλλά είδαν και τις νιφάδες να «θεριεύουν». Για να μην έχετε και εσείς την τύχη τους, καλύτερα να ενημερωθείτε τώρα για τους μύθους που επικρατούν στο θέμα αυτό.

 

  1. Πρέπει να ξύνεις τις νιφάδες, για να φύγουν

Η αλήθεια είναι πως ξύνοντας το τριχωτό της κεφαλής θα πέσουν οι νιφάδες σε χοντρές στοίβες και θα απαλλαγείτε από έναν μεγάλο όγκο. Όμως μετά, θα επιστρέψουν ακόμη πιο παχιές και πυκνές στην προσπάθεια του τριχωτού να προστατευτεί. Αυτό όμως είναι το καλό σενάριο. Το κακό είναι πως με το επίμονο και έντονο ξύσιμο μπορεί να τραυματίσετε την περιοχή και με τα μικρόβια που κρύβονται στα νύχια μας ενδέχεται να προκαλέσετε ερεθισμούς και φλεγμονές.

 

  1. H πιτυρίδα είναι κολλητική

Η ξηροδερμία, το έκζεμα, οι μυκητιάσεις του τριχωτού της κεφαλής και άλλοι δερματικοί ερεθισμοί είναι ορισμένες από τις αιτίες που προκαλούν πιτυρίδα. Άρα  είμαστε όλοι εν δυνάμει υποψήφιοι να την εμφανίσουμε. Όμως δεν κολλάει με την επαφή των κεφαλιών και με τα κοινόχρηστα αντικείμενα, όπως καπέλα, σκούφοι, πετσέτες μαλλιών κ.λπ. Σίγουρα όμως, έχουμε όλοι τη δική μας χτένα.

 

  1. Πιτυρίδα είναι μόνο οι λευκές νιφάδες στον γιακά

Αυτή είναι η ξηρή πιτυρίδα που εμφανίζεται με μια γενική ξηρότητα των μαλλιών και του δέρματος και έχει ως αποτέλεσμα να πέφτουν λευκές ή γκριζωπές νιφάδες ή φολίδες στα ρούχα. Υπάρχει όμως και η λιπαρή πιτυρίδα με μεγαλύτερες και πιο χοντρές, κιτρινωπές φολίδες που κολλάνε στα μαλλιά και το τριχωτό, κάνοντάς το να γυαλίζει.

 

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

trixoptosi antimetopisi
Τριχόπτωση: Τι να μην Κάνετε
  1. Η πιτυρίδα χειροτερεύει τον χειμώνα

Στην πραγματικότητα, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Αν η αιτία της πιτυρίδας είναι ο μύκητας που ευθύνεται για τη δημιουργία της, τότε, με δεδομένο ότι αυτός ευδοκιμεί σε συνθήκες θερμότητας, το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία στο σώμα μας, δηλαδή με τη ζέστη του καλοκαιριού, όταν ιδρώνουμε (π.χ. στο γυμναστήριο) ή όταν χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό σεσουάρ.

 

  1. Λούσου καθημερινά, για να απαλλαγείς από την πιτυρίδα

Μία ακόμη θεωρία που δεν ισχύει. Το καθημερινό λούσιμο στερεί την απαραίτητη λιπαρότητα από το κεφάλι σας, οδηγώντας σε ξηροδερμία που προκαλεί με τη σειρά της πιτυρίδα. Για μια αγωγή εφόδου, χρειάζονται συνήθως 3 φορές λούσιμο την εβδομάδα και για μια αγωγή συντήρησης, 2 φορές την εβδομάδα. Όμως το ίδιο σημαντικά με τη συχνότητα που λούζεστε, είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Το σίγουρο είναι πως τα κοινά σαμπουάν του εμπορίου δεν είναι ειδικά σχεδιασμένα να αντιμετωπίζουν την πιτυρίδα. Το πρόβλημα αυτό, χρειάζεται εξειδικευμένες, κλινικά μελετημένες λύσεις που δρουν στοχευμένα στο πρόβλημα. Αν, για παράδειγμα, εμφανίσατε ξηρή πιτυρίδα, χρειάζεστε το Mediated Shampoo με φυτικά εκχυλίσματα και σαλικυλικό οξύ που δρα αποτελεσματικά κατά της ξηρής πιτυρίδας, προστατεύει από φλεγμονές και διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής υγιές. Η λιπαρή πιτυρίδα, από την άλλη καταπολεμάται με το Andidandruff Shampoo  που ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος και μειώνει σημαντικά τις ανεπιθύμητες συνέπειες της λιπαρής πιτυρίδας, όπως ο κνησμός και η ερυθρότητα. Για ακόμη πιο ενισχυμένα αποτελέσματα κατά της ξηρής ή λιπαρής επιδερμίδας, μπορείτε 2 ώρες πριν λουστείτε, να εφαρμόσετε σε στεγνά μαλλιά το Mediated Cream-Gel που εξισορροπεί τη λιπαρότητα του τριχωτού, αφαιρεί τα λέπια και τις νιφάδες και ενυδατώνει την επιδερμίδα.

 

Τώρα λοιπόν που έχετε τη γνώση, έχετε κάθε λόγο να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα κατά της πιτυρίδας, για να απαλλαγείτε και από τις νιφάδες και από τις μυριάδες… λάθος πληροφορίες.