εποχικη τριχόπτωση

Αντιμετωπίστε την Εποχική Τριχόπτωση

Ζωντανή, χρωματιστή, πληθωρική. Έτσι μπήκε και φέτος η άνοιξη, δικαιώνοντας για ακόμη μια φορά τον τίτλο της «εποχής της αναγέννησης» που δικαιωματικά κουβαλά από καταβολής κόσμου. Όσο όμως η «άνθιση» κλίνεται σε κάθε δυνατή πτώση, υπάρχει μία ακόμα «πτώση» που μόνο ανανέωση δεν προμηνύει.

 

 

Η τριχόπτωση, της τριχόπτωσης, ω τριχόπτωση!

 

Δεν της αρκεί που εμφανίζεται το φθινόπωρο και έτσι η εποχική τριχόπτωση επιστρέφει την άνοιξη για να ρίξει ακόμη πιο πολύ μαλλί και… ηθικό. H χρονική στιγμή της δεύτερης επίσκεψή της μάλλον δεν είναι τυχαία, αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες επιστημονικές απαντήσεις στο «γιατί τριχόπτωση την άνοιξη;». Η γενικότερη ανανέωση της εποχής που συμπίπτει και με την ανανέωση των κυττάρων μας -σε πιο γοργούς ρυθμούς απ’ ό,τι τον χειμώνα- ίσως είναι μία πιθανή αιτία. Θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για την ανεβασμένη θερμοκρασία που φέρνει  ορμονικές αλλαγές επηρεάζοντας τους θύλακες της τρίχας ή κάνει το τριχωτό της κεφαλής να ιδρώνει φράζοντας τους πόρους και εμποδίζοντας την ανάπτυξη της τρίχας. Στην ίδια λογική, ακόμη και ο ήλιος θα μπορούσε να «κατηγορηθεί» αφού εξασθενεί την τρίχα, ειδικά αν τα μαλλιά είναι λεπτά, ταλαιπωρημένα και φθαρμένα. Είτε έχει εξήγηση είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι η «εαρινή κάθοδος» δεν γνωρίζει φύλο. Όμως γνωρίζει λύσεις. Αφού βεβαιωθείτε από το γιατρό σας ότι η αιτία της τριχόπτωσής σας είναι η εποχικότητα και δεν συντρέχουν άλλοι ιατρικοί λόγοι που την προκαλούν, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

 

 

Στρες; Τρίχες!  

 

Άνοιξη ίσον ανανέωση, ανανέωση ίσον αλλαγές αλλαγές ίσον άγχος: κατανοητό μεν, καταπονητικό δε. Για την τρίχα των μαλλιών σας, αφού φαίνεται πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ του έντονου στρες και της ανάπτυξης της τρίχας. Τι κάνετε λοιπόν; Σίγουρα όχι τα στραβά μάτια αλλά σίγουρα όχι και τον ζεν ασκητή. Ανάμεσα στο «τρίχες είναι, θα πέσουν» και στο «τιθασεύω την κακή ενέργειά μου και άρα τιθασεύω τη τρίχα μου» υπάρχουν και ενδιάμεσα σκαλοπάτια. Όπως ας πούμε το «αξιολογώ τις προτεραιότητες και αγχώνομαι μόνο για όσα έχουν σημασία», «λύνω τις εκκρεμότητες σήμερα για να μη με “κυνηγάνε” αύριο», «βγάζω από τη ζωή μου τοξικούς ανθρώπους που με στρεσάρουν» και άλλα τέτοια.

 

 

 

Φτάστε στη ρίζα του… καρπού

 

Και συγκεκριμένα του ξηρού καρπού που βοηθά στο πρόβλημα της εποχικής τριχόπτωσης. Όπως και τα φρούτα, τα λαχανικά και ό,τι περιέχει βιταμίνη B, C, ψευδάργυρο, σίδηρο, πρωτεΐνες, Ωμέγα 3 λιπαρά και βέβαια το νερό. Όσο δεν πέφτει η κατανάλωση όλων αυτών καθημερινά, τόσο δεν θα πέφτουν και τα μαλλιά σας γιατί οι τρίχες θα ’ναι έτοιμες να αντισταθούν στην εξασθένιση και την πτώση.  Άλλωστε, έχουνε γνώση οι…θύλακες.  Όσο για το τι μενού μπορείτε να φτιάξετε με όλα αυτά τα τρόφιμα-όπλα κατά της τριχόπτωσης, αρκεί μία επίσκεψη στα social media, όπου smoothies και vegan smoothies κατακλύζουν κυριολεκτικά το κυβερνοσύμπαν.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Blonde hair woman back on the street
Μυστικά για Ξηρά και Κατεστραμμένα Μαλλιά

 

 

Με το πιστολάκι στον κρόταφο

 

Μην πυροβολείτε τα πυκνά, πλούσια, υγιή μαλλιά σας. Κάθε φορά που ένα σεσουάρ μπαίνει στην πρίζα Μάη μήνα, εκατοντάδες τρίχες πέφτουν ηρωικά στο βωμό του styling. Styling την άνοιξη; «Πρέσα» την εποχή της ανεμελιάς και της χαλαρότητας; Αφήστε καλύτερα τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και θα δείτε μεγάλη βελτίωση στην τριχόπτωση και… στον λογαριασμό του ρεύματος.

 

 

Αν κάνετε λάθη, «θα το λουστείτε»

 

Η ζέστη μεγαλώνει, οι βόλτες πληθαίνουν… λογικό αυτή την εποχή να μπαινοβγαίνετε στο ντους τακτικά. Όμως τι νόημα έχει το να είναι η τρίχα στην τρίχα αν τελικά πέσει;  Γι’ αυτό, περιορίστε καλύτερα το λούσιμο στις δύο φορές τη βδομάδα και χρησιμοποιήστε όχι καυτό αλλά χλιαρό νερό για να μην επιβαρύνετε το πρόβλημα της εποχικής τριχόπτωσης. Το ίδιο σημαντικό όμως είναι και το να επιλέγετε τα σωστά προϊόντα. Ένα κοινό σαμπουάν δεν μπορεί να ενδυναμώσει τον θύλακα της τρίχας ούτε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας άρα στο θέμα της ανοιξιάτικης τριχόπτωσης μένετε στο σημείο μηδέν. Εκτός αν επιλέξετε εξειδικευμένα προϊόντα, ειδικά μελετημένα για το τριχωτό της κεφαλής που σημειώνει απώλειες. Η σειρά Hair Force της FREZYDERM προσφέρει αυτήν ακριβώς τη φροντίδα που χρειάζονται τα μαλλιά για να δυναμώσουν και να παραμείνουν στη θέση τους.

 

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και ένα είναι σίγουρο: όσο θα ανθίζει ο τόπος, θα μένει και το κεφάλι σας «ανθισμένο». Καλή άνοιξη!

Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης από τη Beauty Advisor της Frezyderm στο παρακάτω βίντεο.