blonde woman watches her hair

Συμπτώματα Πιτυρίδας: Αντιμετώπιση Τώρα!

Όπως η επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός μας, έτσι και η επιδερμίδα του τριχωτού της κεφαλής μας ανανεώνεται διαρκώς. Τα μαλλιά μας αποτελούν αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της εμφάνισής μας και η φροντίδα τους είναι απαραίτητη.

 

Η πιτυρίδα, το πλέον σύνηθες αλλά ελεγχόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γυναίκες αλλά και άνδρες, δεν αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα. Συχνά συνοδεύεται από έντονο κνησμό και ερεθισμό και οφείλεται κυρίως στο άγχος, σε ορμονικές αλλαγές και σε ανεπάρκειες του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Δύο είναι οι τύπου πιτυρίδας που υπάρχουν: Η λιπαρή, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η γυαλάδα του τριχωτού της κεφαλής και η κάλυψή του από λιπαρά “λέπια” και η ξηρή, η οποία εκδηλώνεται με μια γενική ξηρότητα των μαλλιών και του δέρματος, που έχει σαν αποτέλεσμα την απελευθέρωση νιφάδων ή φολίδων στα ρούχα.

 

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι σωστές πρακτικές για τη σωστή αντιμετώπιση της πιτυρίδας, ανεξαρτήτως τύπου!

 

Τι να αποφύγετε:

 

  • Το λούσιμο με καυτό νερό.
  • Το πολύ δυνατό βούρτσισμα, καθώς αφυδατώνει το τριχωτό και ενισχύει τη δυσλειτουργία του.
  • Το επίμονο ξύσιμο του κεφαλιού, καθώς προκαλεί τραυματισμούς στην επιδερμίδα.
  • Τη χρήση σεσουάρ με καυτό αέρα – ό, τι πιο καταστροφικό για την υγεία της τρίχας. Προσπαθήστε κάποιες φορές να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά.
  • Το έντονο τρίψιμο με την πετσέτα μετά το λούσιμο. Αντίθετα, προτιμήστε να ταμπονάρετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία.
  • Τον ύπνο με δεμένα μαλλιά, καθώς τραυματίζονται οι ρίζες και σπάει η τρίχα.
  • Τη συχνή χρήση προϊόντων styling όπως gel, αφρό ή κερί που μπορεί να ξηράνουν τα μαλλιά σας και να προκαλέσουν ερεθισμό.

 

Τι δεν πρέπει να ξεχνάτε:

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Woman_combs_her_hair
Σμηγματορροϊκή Δερματίτιδα στο Κεφάλι: Συμπτώματα
  • Πριν το λούσιμο, χτενίστε καλά τα μαλλιά σας και ξεβγάλετε με άφθονο χλιαρό νερό.
  • Να αραιώνετε πάντα το σαμπουάν με νερό στην παλάμη και, κατόπιν, να το εφαρμόζετε στα μαλλιά. Διαφορετικά, έχετε υπόψη ότι μάλλον χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που πραγματικά χρειάζεστε.
  • Να αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σε δυνατό αέρα. Εάν βρεθείτε όμως σε τέτοια περίπτωση, φροντίστε να τα έχετε μαζεμένα.
  • Να χτενίζεστε πρωί και βράδυ με πιρούνα – και όχι βούρτσα – ώστε να διευκολύνετε την πτώση των νεκρών τριχών.
  • Να “καθαρίζετε” τις άκρες των μαλλιών σας με ένα ελαφρύ κούρεμα, τουλάχιστον κάθε δυο μήνες.
  • Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε ψευδάργυρο, ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες Β και Ε. Φυσικά, μην παραλείπετε να πίνετε άφθονο νερό και αποφύγετε τις εξαντλητικές δίαιτες!

 

Για ακόμη πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση και στοχευμένη δράση κατά της πιτυρίδας, έχετε στη διάθεσή σας εξειδικευμένα προϊόντα που ενισχύουν την ομαλή λειτουργία της δερματικής ανανέωσης, προσφέρουν απολέπιση για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, ανακουφίζουν από τους ερεθισμούς και τον κνησμό που προκαλεί η πιτυρίδα και προστατεύουν από τις φλεγμονές.

 

Το Antidandruff Shampoo της FREZYDERM, με την εξειδικευμένη σύνθεση του για λιπαρά μαλλιά, συμβάλλει σημαντικά στη ρύθμιση της υπερέκκρισης σμήγματος και στην εξυγίανση του λιπαρού τριχωτού, ενώ το Mediated Shampoo, κατάλληλο για την αντιμετώπιση της ξηρής επιδερμίδας, ενυδατώνει και περιποιείται τα μαλλιά.

 

Συμπληρωματικά ή και συνδυαστικά με τα παραπάνω σαμπουάν, το Mediated Cream-Gel, ιδανικό και για τους δυο τύπους πιτυρίδας, εξισορροπεί τη λιπαρότητα του τριχωτού, αφαιρεί τα λέπια και τις νιφάδες, ενυδατώνει την επιδερμίδα και προσδίδει λάμψη και όγκο στα μαλλιά.

 

Για τη φυσική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της πιτυρίδας, δείτε την σειρά προϊόντων της FREZYDERM εδώ και ξενοιάστε μια για πάντα!