magnifying acne

Ήπια Ακμή, Μέτρια και Σοβαρή: Τι να Κάνετε

Άλλοτε λίγα διάσπαρτα σπυράκια στο πρόσωπο, άλλοτε πιο μεγάλες κόκκινες περιοχές σε μέτωπο και μάγουλα και άλλοτε «γεμάτες» κύστες σε όλο το πρόσωπο. Αν το δέρμα σας εμφανίζει ακμή, πιθανότατα έχετε δει στον καθρέφτη σας κάποια ή όλα από τα στάδιά της που ξεχωρίζουν ανάλογα με την έντασή τους.

 

Ήπια ακμή

Στη φάση αυτή, το δέρμα εκκρίνει υπερβολική λιπαρότητα και σμήγμα. Στο πρόσωπο εμφανίζονται σποραδικά σημάδια (συνήθως λιγότερα από 20 μαύρα ή λευκά στίγματα και λιγότερα από 15 σπυράκια) κυρίως στη ζώνη Τ αλλά και σε άλλες περιοχές. Καθώς δεν υπάρχουν ακόμη φλεγμονές και ερυθρότητα, είναι γενικά πιο εύκολο να ελέγξετε τα συμπτώματα. Αν πάλι, δεν επέμβετε άμεσα, η ήπια ακμή μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο.

 

Μέτρια ακμή

Τώρα οι ατέλειες είναι πιο αισθητές. Οι αριθμοί κυμαίνονται γύρω στα 20-100 μαύρα στίγματα ή λευκά, 15-50 σπυράκια και 30-120 συνολικές βλάβες ενώ τα σπυράκια είναι ανάγλυφα και πολλές φορές παρουσιάζουν σημάδια οιδήματος και φλεγμονής. Όσο για τις ερυθρές περιοχές, δεν περιορίζονται μόνο στη ζώνη Τ αλλά και αλλού στο πρόσωπο.

 

Σοβαρή ακμή

Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στη μέτρια και τη σοβαρή ακμή είναι η φλεγμονή. Σε αυτό το επίπεδο, όλο και περισσότερες κύστες και οζίδια καλύπτουν την επιδερμίδα, η ερυθρότητα αυξάνεται σε έκταση και τα σπυράκια έχουν πιο μεγάλο μέγεθος, κόκκινο χρώμα και εμφανίζουν οίδημα. Επίσης, η δομή του δέρματος αλλοιώνεται, οδηγώντας ακόμη και σε ουλές.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

teen with acne
Ακμή και ήλιος: Τι πρέπει να προσέχω;

Μετά τη διάγνωση, η αντιμετώπιση

Σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται η ακμή σας, το πρώτο σημαντικό βήμα είναι να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας, για να καθορίσει τη φαρμακευτική αγωγή που ταιριάζει στην περίπτωσή σας. Υπάρχει όμως και η εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση για την ακμή που:

  • είτε χρησιμοποιείται παράλληλα με την αγωγή σας
  • είτε λειτουργεί ως αυτόνομη θεραπεία
  • είτε χρησιμοποιείται μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, για να συντηρήσει το αποτέλεσμά της.

Με την επαναστατική φόρμουλα Medilike στον πυρήνα της σύνθεσής τους, οι εξειδικευμένες AcNorm Medilike Effect, 1, 2,3 και AcNorm Total Control Creams είναι η εναλλακτική επιλογή φαρμακευτικών αγωγών για τη μείωση των συμπτωμάτων της ακμής Τύπου 1,2,3, κάθε ηλικίας. Μιμούνται τη δράση της κλασικής θεραπείας για τη μείωση των συμπτωμάτων της ακμής Τύπου 1,2,3, χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών μορίων και αποτελούν ιατροτεχνολογικά προϊόντα, CΕ 2803.

Μετά βέβαια από το βήμα αντιμετώπισης, μην ξεχνάτε και το απαραίτητο βήμα ενυδάτωσης που θα προσφέρει στο δέρμα την απαραίτητη υγρασία ώστε να ανακτήσει την υγιή του όψη. Ο ενυδατικός ορός Ac-Norm Aquatic Serum και η ενυδατική κρέμα

Ac-Norm Aquatic Cream έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες της ήπιας, μέτριας και σοβαρής ακμής. Ενυδατώνουν σε βάθος και παρατεταμένα επαναφέροντας την άνεση και την ελαστικότητα στο δέρμα και ελαχιστοποιούν τη δερματική δυσανεξία και τους ερεθισμούς.

 

Ανεξάρτητα από τον τύπο ακμής που εμφανίσατε, το σημαντικό είναι να ελέγξετε έγκαιρα τα συμπτώματά του με την κατάλληλη αγωγή θεραπείας και συντήρησης ώστε να ξαναποκτήσετε το αψεγάδιαστο, χωρίς ατέλειες πρόσωπό που σας στέρησε αυτή η δερματική πάθηση. Το πρόσωπο που αξίζει στον καθένα μας.