pink haired woman smiling

Μάθετε τους Εχθρούς του Ακνεϊκού Δέρματος

Έχεις δέρμα με λιπαρότητα και ζωή με… δραστηριότητα; Είσαι μία καθαρή «busy in the city» περίπτωση που χρειάζεται σωστό καθαρισμό. Ειδικά αν έχεις και τάση ακμής, πέρα από λιπαρότητα, χρειάζεται να είσαι ακόμα πιο τακτική με τον καθαρισμό του προσώπου σου, γιατί η καθημερινότητά σου μπορεί να επιβαρύνει αρκετά το δέρμα σου. Πώς τα ξέρουμε όλα αυτά; Κάναμε απλώς μία τυχερή μαντεψιά ή… μια κρυφή επίσκεψη στην ατζέντα σου για να δούμε το πρόγραμμά σου.

 

Δευτέρα: Pilates 6-8.

Συγχαρητήρια! Η γυμναστική είναι το καλύτερο δώρο υγείας και ευεξίας που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Όσο όμως το σώμα σου κινείται σε ρυθμούς εισπνοής-εκπνοής, το πρόσωπό σου δεν παίρνει καν αναπνοή! Κι αυτό γιατί ο ιδρώτας φράζει τους πόρους και επιδεινώνει το πρόβλημα της ακμής. Άσε που τα όργανα γυμναστικής είναι γεμάτα μικρόβια και βακτήρια μετά από τόσα χέρια που τα χρησιμοποιούν. Γι’ αυτό, φρόντισε πρώτον να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου στο γυμναστήριο και δεύτερον να κάνεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ντους για να καθαρίσεις τη επιδερμίδα σου από την περίσσια σμήγματος.

 

Τρίτη:  Call Έλενα

Λίγο το τρέξιμο, λίγο η κούραση… χαθήκατε με την αγαπημένη σου φίλη αλλά τουλάχιστον θα πείτε τα νέα σας από το κινητό. Κοινώς, θα πάρει το τηλέφωνο φωτιά! Φρόντισε τουλάχιστον να μην «καείς» στο θέμα της επιδερμίδας σου. Είναι απλό: το κινητό έχει χιλιάδες βακτήρια και μικρόβια -περισσότερα και από όσα έχει η λεκάνη της τουαλέτας- και αυτά μεταφέρονται στο πρόσωπό σου κάθε φορά που μιλάς. Από την άλλη, το λιπαρό σου δέρμα παράγει μεγάλη ποσότητα σμήγματος και ιδρώτα που κολλάει στο κινητό όταν το ακουμπάς στο αυτί σου.

Αν μέχρι το επόμενο τηλεφώνημα δεν καθαρίσεις το κινητό, τα υπολείμματα αυτά θα επιστρέψουν στο δέρμα σου. Γι’ αυτό, καθάριζε συνέχεια τη συσκευή με λίγο βαμβάκι και οινόπνευμα και εξοπλίσου με hands-free ή bluetooth.

 

Τετάρτη: Φουλ φασίνα   

Νοικοκυροσύνη πάνω απ’ όλα, σωστά; Περίπου, γιατί αν σκοπεύεις να βάλεις ηλεκτρική σκούπα θα καθαρίσεις απ’ όλα εκτός από την ακμή. Το σμήγμα που εκκρίνει το πρόσωπό σου θα γίνει ένα με τη σκόνη και το πρόβλημα θα επιδεινωθεί, γι’ αυτό μετά την «επιχείρηση σκούπα», βάλε μπρος την επιχείρηση «πλένω καλά-καλά το πρόσωπό μου». Ή βγάλ’ τη καθαρή με μία χείρα βοηθείας. Όλο και κάποιος θα αγαπά το ξεσκονόπανο. Όχι;

 

Πέμπτη: Να τελειώσω την παρουσίαση 

«Μην ανησυχείτε, κύριε διευθυντά. Προχωράει η δουλειά!». Το ψέμα της προηγούμενης βδομάδας σε στοιχειώνει και ο χρόνος δυστυχώς τελειώνει. Άλλη λύση δεν υπάρχει από το να  στρωθείς στο γραφείο για να τελειώσεις επιτέλους την παρουσίαση. Όμως, χαλαρά! Μη σε πιάσει το άγχος γιατί δεν βοηθά καθόλου την επιδερμίδα σου. Το αντίθετο. Το έντονο στρες αυξάνει την παραγωγή της κορτιζόλης, γνωστής και ορμόνης του άγχους, η οποία επιδεινώνει τα συμπτώματα της ακμής. Και κάτι ακόμα: αν φοράς γυαλιά όταν δουλεύεις στον υπολογιστή, καθάριζέ τα τακτικά γιατί συσσωρεύουν σμήγμα, νεκρά κύτταρα και μικρόβια και φράζουν

τους πόρους, μεγαλώνοντας το πρόβλημα της ακμής.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

young woman with acne pointing her face
Είδη Ακμής & Πότε Εμφανίζονται

 

Παρασκευή: στη μαμά για μπακλαβά

Εντάξει, κάποια πράγματα είναι ιερά και το να τα απαρνηθείς είναι η υπέρτατη θυσία. Αν σου λέγαμε όμως ότι γλυκά και δέρμα χωρίς ακμή ίσως δεν πάνε μαζί, δεν θα έκανες μία υποχώρηση; Μάθε λοιπόν ότι σύμφωνα με έρευνες, οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα, επιβαρύνοντας το ακνεϊκό δέρμα. Μήπως να πεις στη μαμά να σου φτιάξει μια ωραιότατη μακαρονάδα ολικής άλεσης;

 

Σάββατο: Πάρτι Αλέξανδρου  

Ένα καλός φίλος απ’ την παρέα σας βγάζει έξω για τα γενέθλιά του και έξοδος χωρίς θεματική είσοδο, δεν γίνεται. Όμως πρόσεξε! Πριν πιάσεις σφουγγάρια και πινέλα για να κάνεις το εντυπωσιακό σου μακιγιάζ, φρόντισε να είναι καθαρά τα «εργαλεία» σου. Δεν θες τα βακτήρια να δημιουργήσουν ακμή! Επιπλέον, πρόσεξε το μέικ απ που θα χρησιμοποιήσεις. Αν είναι πολύ βαρύ ή βάλεις μεγάλη ποσότητα, θα φράξεις τους πόρους σου και θα χειροτερεύσεις το πρόβλημα της λιπαρότητας. Κι αν το στιλ περιλαμβάνει και hair styling, να είσαι έξτρα προσεκτική γιατί ο αφρός, το λάδι, το κερί ή το σπρέι που θα βάλεις στην φράντζα σου, πιθανότατα θα ακουμπήσει στο μέτωπο και τα μάγουλά σου και επίσης θα φράξει τους πόρους σου.

 

Κυριακή: εκδρομή στην Πάρνηθα 

Όλη τη βδομάδα αυτήν τη μέρα περιμένεις! Να πας για πεζοπορία με τους φίλους σου και να χαλαρώσετε στη φύση. Βέβαια κάποια απ’ την παρέα μάλλον δεν ανυπομονεί και τόσο να πάρει τα βουνά. Η λιπαρή σου επιδερμίδα που θα νιώσει να ασφυκτιά μέσα απ’ τον μάλλινο σκούφο και το κασκόλ που εννοείται πως πρέπει να φορέσεις. Φρόντισε τουλάχιστον να είναι πλυμένος και καθαρός ο μάλλινος «εξοπλισμός» σου και να έχεις ενυδατώσει καλά το πρόσωπό σου. Και εννοείται πως στη λίστα με τα απαραίτητα το αντηλιακό είναι στην… κορυφή! Μην ξεγελιέσαι. Ακόμα και στο βουνό ο ήλιος θέλει προσοχή.  Ειδικά αν υπάρχει και χιόνι που αντανακλά μεγάλη ποσότητα υπεριώδους ακτινοβολίας σε αυτά το υψόμετρα. Και το σημαντικότερο: μη φοβηθείς πως το αντηλιακό θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ακνεϊκό σου δέρμα. Μπορείς να διαλέξεις ένα εξειδικευμένο προϊόν.

Φουλ η ατζέντα σου, τελικά. Άρα φουλ η επιδείνωση της λιπαρότητάς σου, φουλ η αύξηση των συμπτωμάτων ακμής και φουλ η ανάγκη για σωστό καθαρισμό με τα σωστά προϊόντα. Δες το παρακάτω video της FREZYDERM και θα καταλάβεις. Αλλά… πάτα τώρα play, μην το βάλεις κι αυτό στην ατζέντα!