womman applying foundation

Πώς Χρησιμοποιώ το Foundation Πλήρους Κάλυψης

Οι ανάγκες κάθε δέρματος για χρωματική ομοιομορφία καθορίζουν και την ένταση της κάλυψης που θα του προσφέρουμε. Μία επιδερμίδα με ατέλειες ή τατουάζ, χρειάζεται μία διαφορετική προσέγγιση στο προϊόν κάλυψης που θα χρησιμοποιήσουμε, αν επιθυμούμε να καταστήσουμε 100% αόρατες τις δυσχρωμίες, εν όψει μάλιστα των γιορτινών μας εμφανίσεων όπου θέλουμε άψογο αποτέλεσμα. Το  πλήρως καλυπτικό foundation  που θα  επιλέξουμε, χρειάζεται να πληροί κάποιες απαιτητικές προδιαγραφές.

 

Πλήρης σημαίνει πλήρης

Αν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος «ξεπροβάλλουν» οι ατέλειες ή τα τατουάζ που θέλουμε να κρύψουμε, τότε δεν έχουμε πετύχει τον στόχο να τα «εξαφανίσουμε» οπτικά. Μάλιστα, μία επιδερμίδα με «ημι-καμουφλαρισμένο» αποτέλεσμα, μπορεί να  δημιουργήσει μία περίεργη αισθητικά εικόνα, ενδεχομένως και χειρότερη από αυτήν που προσπαθούμε να βελτιώσουμε.

 

Διατήρηση εκφραστικότητας

Επιδιώκουμε πάντα ένα πολύ καλυπτικό αποτέλεσμα που όμως δεν μπλοκάρει τις εκφράσεις του προσώπου και δεν δημιουργεί εφέ μάσκας. Θυμόμαστε ότι το πρόσωπο εκμαγείο έχει θέση στο θέατρο και σε θεάματα με ειδικά εφέ αλλά όχι στην καθημερινότητά μας με τις face-to-face συναναστροφές.

 

 

Αποφυγή χρωματικού κοντράστ

Κάθε επιδερμίδα έχει τη δική της φυσική απόχρωση. Αν στην προσπάθειά μας να καλύψουμε τις δυσχρωμίες, επιλέξουμε foundation με απόχρωση «παράταιρη» με τον δικό μας τόνο, πιθανότατα αυτή η διαφορά θα είναι ορατή στο αποτέλεσμα.

 

Απόλυτη κάλυψη δεν πρέπει να σημαίνει δέρμα που ασφυκτιά

Η ελεύθερη αναπνοή του δέρματος και η διατήρηση της άνεσής του είναι  πάντα ζητούμενο και δεν πρέπει να θυσιάζεται στον «βωμό της υψηλής καλυπτικότητας». Αν η επιδερμίδα «μπουκώνει» κάτω από ένα βαρύ προϊόν, ειδικά αν είναι λιπαρή, μπορεί να εμφανίσει περισσότερες ατέλειες από αυτές που προσπαθούμε να κρύψουμε.

 

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

dark haired woman smiles
Να Χρησιμοποιήσω Υαλουρονικό Οξύ σε Ξηρό – Αφυδατωμένο Δέρμα;

Ευκολία εφαρμογής

Πολύ συχνά ταυτίζουμε ένα προϊόν υψηλής κάλυψης με δυσκολία κατά το άπλωμα. Το ιδανικό foundation όμως είναι αυτό  που ολισθαίνει εύκολα στο δέρμα και εφαρμόζεται χωρίς τριβή, ακόμα και από όσους δεν είναι ειδήμονες στο μακιγιάζ.

 

 

Μπορούμε να συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω σε ένα foundation;

Η απάντηση είναι ναι. Το Velvet Colors High Cover, συγκεράζει αρμονικά όλα όσα έμοιαζαν ασυμβίβαστα σε ένα foundation πλήρους κάλυψης, για να μην κάνουμε υποχωρήσεις στα «θέλω» μας, ειδικά στις xmas εμφανίσεις μας που η συνολικά «προσεγμένη εμφάνιση» έχει σημασία.  Κατ’ αρχάς, το Velvet Colors High Cover» είναι ειδικά σχεδιασμένο να καλύπτει τις δερματικές ατέλειες στο 100%1 . Καλύπτει άμεσα και πλήρως δυσχρωμίες πάσης φύσεως, όπως, ευρυαγγείες, ερυθρότητα, λεύκη ή μέλασμα, όπως επίσης και εγκαύματα, ουλές αλλά και τατουάζ. Διαθέτει την πατενταρισμένη βελούδινη, μη λιπαρή υφή και βασίζεται στην Τεχνολογία High Cover Second Skin Masking Breathable Effect, για εξαιρετική καλυπτική δράση χωρίς να δημιουργεί το εφέ «μάσκας», χωρίς να μπλοκάρει τις εκφράσεις του προσώπου και χωρίς να εμποδίζει τη δερματική «αναπνοή». Με χρώμα του προσαρμόζεται στον φυσικό τόνο κάθε επιδερμίδας και παραμένει σταθερό και αναλλοίωτο για ώρες, το Velvet Colors High Cover, χαρίζει ομοιόμορφο, φυσικό, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα και παρ’ ότι πλήρως καλυπτικό, αφήνει στο δέρμα μοναδικά ανάλαφρη αίσθηση. Προσφέρει άψογο ματ φινίρισμα για πάνω από 6 ώρες ενώ παράλληλα απορροφά το σμήγμα κατά 20%2.. Περιλαμβάνει δείκτη πολύ υψηλής ηλιοπροστασίας ευρέος φάσματος, έχει ανθεκτικότητα  στο νερό και δεν μεταφέρεται στα ρούχα. Είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία και κάθε τύπο δέρματος (και λιπαρό, με τάση ακμής), καθώς διαθέτει σύνθεση που δεν φράσσει τους πόρους και είναι ιδανικό και για ευαίσθητα δέρματα, επιρρεπή σε εμφάνιση αλλεργιών. Στα plus του και το optical blurring effect για τέλεια τρισδιάστατη εικόνα προσώπου με λείο, λαμπερό δέρμα και βελτιστοποιημένη υφή.

 

Όσο για το «πώς χρησιμοποιώ το foundation Velvet Colors High Cover» η απάντηση είναι και αυτή ιδανική:

  • Απλώνεται εύκολα, χωρίς τριβή, μετά την καθημερινή κρέμα και λειτουργεί τέλεια και ως primer, αν θέλουμε έξτρα ευελιξία χρήσης.
  • Εφαρμόζουμε αρχικά μικρή ποσότητα. Δεν ξεχνάμε ότι τα προϊόντα foundation περιέχουν υψηλά επίπεδα χρωστικών.
  • Απλώνουμε το προϊόν με ταμποναριστές κινήσεις, ιδανικά με νωπό σφουγγαράκι ή πινέλο με διπλή στρώση τριχών (stippling brush).
  • Ανάλογα με την κάλυψη που επιθυμούμε, «χτίζουμε» το foundation μόνο στα συγκεκριμένα σημεία όπου εντοπίζονται οι δυσχρωμίες ή τα τατουάζ που θέλουμε να καλύψουμε.
  • Αφαιρούμε αποτελεσματικά το Velvet Colors High Cover με το ενεργό μικκυλιακό νερό καθαρισμού.

 

Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για τις Γιορτές με πλήρη κάλυψη, τέλειο φινίρισμα, άψογο look, αφήνοντας τους «συμβιβασμούς στα θέλω μας» στο λεξικό των παλιών των χρόνων.

1.Active ingredients – Technical Data.
2. DC 9701-Technical Data.