Woman smiles

Από Σήμερα το Αποσμητικό σας, Δεν σας Χαρίζει Μόνο Σιγουριά & Άνεση

Ακόμα και αν δεν αγαπάμε τον υπερβολικό καλλωπισμό, ακόμα και αν δεν αφιερώνουμε πολύ χρόνο στη φροντίδα του δέρματος και του σώματός μας, το αποσμητικό συνήθως δεν λείπει από την καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης. Είναι η πρώτη μας κίνηση μετά το πρωινό ντους, για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με φρεσκάδα και η «σανίδα σωτηρίας»  μας οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο 24ωρο, αισθανθούμε εφίδρωση ή οσμή στο σώμα.

 

Ένα καλλυντικό από τη φύση του κοινωνικό

Ως κοινωνικά πλάσματα, μας ενδιαφέρει να εντασσόμαστε αρμονικά στο πλαίσιο που χαρακτηρίζει τις συναναστροφές μας, οπουδήποτε είδους: επαγγελματικές, διαπροσωπικές, ερωτικές, φιλικές, απλές κοινωνικές. Η εικόνα με την οποία παρουσιάζουμε τον εαυτό μας στον περίγυρο μάς ενδιαφέρει, γι’ αυτό και φροντίζουμε να τη διατηρούμε προσεγμένη. Όμως η εικόνα αυτή δεν περιλαμβάνει μόνο το καθαρά αισθητικό κομμάτι, δηλαδή τον τρόπο που ντυνόμαστε, μακιγιαριζόμαστε, χτενίζουμε τα μαλλιά μας κ.λπ. Η οσμή που αναδύει το σώμα μας είναι κάτι εξίσου σημαντικό για το κοινωνικό μας προφίλ, αφού μπορεί να μας προσφέρει άνεση και σιγουριά ή αντίθετα ένα άβολο αίσθημα αμηχανίας, όταν δεν είναι η επιθυμητή. Γι’ αυτό και ο ρόλος του αποσμητικού μας είναι το Α και το Ω, για το social lifestyle μας, αφού μας χαρίζει έξτρα αυτοπεποίθηση, τις στιγμές που συνυπάρχουμε  με άλλα άτομα. Είναι όμως όλα τα προϊόντα απόσμησης κατάλληλα για τις δικές μας προσωπικές ανάγκες σώματος;

 

Αποσμητικό και προστατευτικό

Το πρώτο ζητούμενο από το deodorant που θα επιλέξουμε είναι να καταπολεμά αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές και να απορροφά τον ιδρώτα. Όμως, το δέρμα μας έχει και άλλες ανάγκες που υπαγορεύουν περισσότερα κριτήρια στη wishlist μας, ώστε όχι να μην επιβαρύνεται η επιδερμίδα αλλά παράλληλα να χαίρει φροντίδας. Τα χαρακτηριστικά του ιδανικού αποσμητικού είναι:

  • Να απορροφά τον ιδρώτα αλλά να μη σταματά την έκκρισή του: μην ξεχνάτε ότι η εφίδρωση είναι μία φυσιολογική και αναγκαία λειτουργία του δέρματος που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος.
  • Να μην εμποδίζει την ελεύθερη αναπνοή του δέρματος ούτε να φράσσει τους πόρους: χρειάζεται μία μελετημένη σύνθεση deodorant με skin breathing protection ιδιότητες, ώστε να μην ασφυκτικά και να μην «μπουκώνει» η επιδερμίδα.
  • Να σέβεται τη δερματική χλωρίδα: το δέρμα μας αποικείται από «καλά» και «κακά» βακτήρια και η πολύτιμη ισορροπία στους πληθυσμούς τους, πρέπει να διατηρείται πάντα, για να αποφεύγονται ερεθισμοί και μολύνσεις.
  • Να προσφέρει και έξτρα οφέλη φροντίδας: π.χ. την απαραίτητη μαλακτική περιποίηση που χρειάζεται κάθε δέρμα.
  • Να έχει δράση που διαρκεί: όχι μόνο λίγες ώρες μετά την εφαρμογή του προϊόντος αλλά παρατεταμένα στο 24ωρο.
  • Να μεριμνά για το δέρμα αλλά και για τα ρούχα: ποιος αγαπά τους λεκέδες στα υφάσματα που συχνά βγαίνουν δύσκολα;

Το νέο αποσμητικό Dermofilia Adults Deo Cream καλύπτει ακόμα και τις πιο απαιτητικές ανάγκες. Κατ’ αρχάς, σχεδιάστηκε με υβριδική καινοτομία έξυπνων ενεργών μικροσπόγγων μέσα σε μία ενυδατική κρέμα που σέβεται την ισορροπία του δερματικού μικροβιώματος και την ευαίσθητη επιδερμίδα, ώστε να συνδυάζει τη σιγουριά του deodorant με τη φροντίδα της κρέμας. Προσροφά τον ιδρώτα και τις οσμές του σώματος, χωρίς όμως να εμποδίζει τη φυσική εφίδρωση και διαπνοή του δέρματος και  χωρίς να φράσσει τους πόρους. Επιπλέον, παρέχει και βακτηριακή προστασία, ένα πολύτιμο όφελος, αφού τα «κακά» βακτήρια συντελούν στη δημιουργία δυσάρεστης οσμής, όταν ενώνονται με τον ιδρώτα και βρίσκουν «γόνιμο έδαφος» σε συνθήκες αυξημένης λιπαρότητας. Η δράση του διαρκεί 24 ώρες και η αποτελεσματικότητά του πιστοποιείται και από μελέτη1 που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε εθελοντές συμμετέχοντες που το χρησιμοποίησαν 2 φορές την ημέρα για 28 ημέρες και ανέφεραν όλοι τους καλή αίσθηση εφαρμογής και καλά αποτελέσματα. Δεν περιέχει άλατα αλουμινίου, τάλκη και οινόπνευμα και δεν αφήνει λεκέδες στα ρούχα ενώ είναι κατάλληλο για εφήβους, ενήλικες και άτομα με δυσανεξία στα κοινά αποσμητικά.

Tips για αποφυγή οσμών και ιδρώτα, συνδυαστικά με το αποσμητικό μας

  • Φροντίζουμε για την προσωπική μας υγιεινή με καθημερινό ντους
  • Επιλέγουμε μη εφαρμοστά ρούχα από βαμβάκι που είναι υλικό που «αναπνέει» και στεγνώνει γρήγορα και αποφεύγουμε τα συνθετικά υφάσματα που παγιδεύουν τη θερμότητα, επιτείνοντας την εφίδρωση και «εγκλωβίζουν τις οσμές». Ομοίως επιλέγουμε βαμβακερές πετσέτες και κλινοσκεπάσματα (στρώματα, σεντόνια)
  • Αλλάζουμε τακτικά ρούχα
  • Αποφεύγουμε τροφές με έντονη οσμή (π.χ. σκόρδο, κρεμμύδι, καρυκεύματα) που εκλύεται και στην οσμή του σώματος
  • Περιορίζουμε, όσο γίνεται το έντονο στρες που αυξάνει την εφίδρωση

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

dermatitis
Τι Είναι η Δερματίτιδα Εξ’ Επαφής;

Εμπιστευόμαστε τη σιγουριά του νέου αποσμητικού μας φροντίζοντας για όσα είναι στο χέρι μας να ελέγξουμε ώστε να περιορίσουμε τον ιδρώτα  και να καταπολεμήσουμε τις οσμές και χαιρόμαστε τις κοινωνική μας ζωή με αέρα άνεσης και αυτοπεποίθησης.

 

Εάν εμφανίσουμε εικόνα γενικευμένης (πέρα από τις μασχάλες) ή συνεχούς ή έντονης εφίδρωσης (ιδρώτας που στάζει)  μιλάμε οπωσδήποτε με τον γιατρό μας, γιατί ίσως να πρόκειται για κάποια δερματική διαταραχή.

 

 

1.(20 εθελοντές: 10 έφηβοι – 10 ενήλικες, 2 φορές την ημέρα /28 ημέρες). Όλοι οι συμμετέχοντες ανέφεραν καλή αίσθηση εφαρμογής  και αποτελεσματικότητα  (ΒΙΟ 208-21 2109G20F-1, Bio Basic Europe SrI). Dermo-Clinical Research Institute-Bio Basic Europe-University of Pavia. Study of the effect and cosmetic properties of a product through evaluations and instrumental analysis performed by professionals under medical supervision and consumer self-assessments.