woman with toothbrush

Τα Πλεονεκτήματα της Ομοιοπαθητικής Οδοντόκρεμας

Οι άνθρωποι που ακολουθούν ομοιοπαθητική αγωγή οφείλουν να χρησιμοποιούν προϊόντα που να μην επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας τους.

Για τη δημιουργία των ομοιοπαθητικών παρασκευασμάτων χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά συστατικά, ενώ οι θεραπευτικές δόσεις είναι εξαιρετικά μικρές. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν την ομοιοπαθητική θεραπεία πολύ ευαίσθητη σε εξωτερικούς παράγοντες και απαιτούν κάποιους περιορισμούς σε ουσίες.

Η χρήση οδοντόκρεμας είναι καθημερινή ανάγκη και η επιλογή της, όταν ακολουθείται τέτοιου είδους θεραπεία, πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μπορούμε να απολαύσουμε την ευεργετική δράση της πάστας, διατηρώντας παράλληλα την πλήρη συμβατότητα με τις αρχές της ομοιοπαθητικής.

Τα πλεονεκτήματα της σωστής ομοιοπαθητικής οδοντόκρεμας

 1. Ιδανική για όσους παρουσιάζουν αλλεργίες ή δυσανεξίες 

Οι ομοιοπαθητικές οδοντόκρεμες είναι κατάλληλες για όλους τους ανθρώπους που παρουσιάζουν αλλεργία ή δυσανεξία σε ορισμένα συστατικά που συνήθως έχουν τα προϊόντα για την περιποίηση του στόματος. Για παράδειγμα, οι ομοιοπαθητικές οδοντόκρεμες, δεν περιέχουν φθόριο, το οποίο παρά το γεγονός ότι αποδεδειγμένα αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την καταπολέμηση της φθοράς των δοντιών, αυξάνοντας την αντίσταση του σμάλτου στο οξύ που παράγεται από τα βακτήρια του στόματος, φαίνεται ότι προκαλεί ερεθισμούς σε κάποιους οργανισμούς.

Επιπλέον στις ομοιοπαθητικές οδοντόκρεμες δεν περιέχονται ερεθιστικές ουσίες όπως είναι τα θειικά, τα parabens, και τα τεχνητά γλυκαντικά, που μπορούν να προκαλέσουν δυσανεξία. Οι οδοντίατροι λοιπόν συστήνουν συχνά σε ανθρώπους με υψηλό βαθμό ευαισθησίας, τη χρήση ομοιοπαθητικής οδοντόπαστας που εξαλείφει τον κινδύνο αυτόν.

 2. Απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά

Χάρη στα προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά και την απαλή δράση της, η ομοιοπαθητική οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά που έχουν συμπληρώσει τα 6 έτη. Η ομοιοπαθητική οδοντόκρεμα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των αναπτυσσόμενων δοντιών των παιδιών.

 3. Φιλική προς το περιβάλλον

Θα σου αρέσει σίγουρα:

young woman checking her teeth
Ομοιοπαθητική οδοντιατρική: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν ομοιοπαθητική οδοντόκρεμα όπως και άλλα προϊόντα, επειδή δεν δοκιμάζονται σε ζώα, δεν περιέχουν τεχνητά χρώματα και αρώματα και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

 4. Δεν περιέχει μέντα

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ομοιοπαθητικά φάρμακα γνωρίζουν καλά ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούν δεν πρέπει να περιέχουν μέντα, διότι όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το βότανο αυτό μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας τους.

Προσοχή όμως! Για να είναι μια οδοντόπαστα κατάλληλη για ομοιοπαθητική αγωγή και πραγματικά να φροντίζει τη στοματική μας υγιεινή, δεν αρκεί να απουσιάζει μόνο η μέντα από τα συστατικά της.

Επιβάλλεται να περιέχει ενεργά συστατικά με δράση που εμπλουτίζει τη στοματική κοιλότητα με ασβέστιο και φωσφορικά ιόντα, επιταχύνει την ομαλή επισμάλτωση των δοντιών, αντιμετωπίζει την ξηροστομία και την αιμορραγία των ούλων και προστατεύει από ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα.

Επιπλέον προτιμούμε ομοιοπαθητική οδοντόκρεμα με αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και αντιιϊκή δράση. Ιδανικά συνοδεύουμε το βούρτσισμα με τη χρήση στοματικού διαλύματος με σύνθεση πλήρως συμβατή με την ομοιοπαθητική, ενώ απολύτως αναγκαία για τη διατήρηση και επαναφορά της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας του στόματος, θεωρείται πλέον και η λήψη προβιοτικών σε καθημερινή βάση.