homeopathy

Ομοιοπαθητική: Τι είναι και όσα πρέπει να ξέρετε

Η ομοιοπαθητική αποτελεί μια θεραπεία που χρησιμοποιεί μικρές δόσεις φυσικών συστατικών που σε μεγαλύτερες δόσεις θα προκαλούσαν τα συμπτώματα της ασθένειας.

 

Τι είναι η ομοιοπαθητική;

Η ομοιοπαθητική εκφράστηκε πρώτη φορά το 1796 από τον Samuel Hahnemann, ο οποίος θεωρούσε πως αν μια ουσία προκαλεί τα συμπτώματα μια ασθένειας ή πάθησης σε υγιείς ανθρώπους, τότε θα μπορούσε να θεραπεύσει τα ίδια συμπτώματα και σε αρρώστους.

 

Ποιοι μπορούν να τη λάβουν;

Μεγάλοι ή μικροί σε ηλικία, δυνατοί ή αδύναμοι οργανισμοί, όλοι μπορούν να λάβουν ομοιοπαθητικές θεραπείες. Όσον αφορά τα πολύ μικρά παιδιά, θα πρέπει να ζητηθεί η συμβουλή ενός επαγγελματία υγείας.

 

Πού χρησιμοποιείται;

Μερικές συχνές παθήσεις όπου οι ειδικοί συστήνουν ομοιοπαθητική θεραπεία είναι:

  • Το άσθμα
  • Οι ωτίτιδες
  • Η αλλεργική ρινίτιδα
  • Η κατάθλιψη και το άγχος
  • Οι διατροφικές αλλεργίες
  • Οι δερματίτιδες
  • Η αρθρίτιδα

 

Από τι αποτελούνται οι ομοιοπαθητικές θεραπείες;

Αποτελούνται από διαλύτες. Το 80% των θεραπειών προέρχονται από το ακατέργαστο υλικό συγκεκριμένων φυτών. Τα υπόλοιπα αποτελούνται από συγκεκριμένα μεταλλικά στοιχεία, άλατα και έντομα. Ένα μικρό μέρος προέρχεται από ζωικά προϊόντα και στελέχη της πάθησης.

 

Λειτουργεί;

Θα σου αρέσει σίγουρα:

luggage with summer staff
Νεσεσέρ Διακοπών: Τι δεν Πρέπει να Λείπει

Για αρκετά χρόνια, λάμβανε χώρα σημαντική έρευνα για τη μελέτη της αποτελεσματικότητας της ομοιοπαθητικής. Πολλές από τις μελέτες, δεν έφταναν σε κάποιο συμπέρασμα μη μπορώντας να αποδείξουν ή να αναιρέσουν τη θεραπεία.

 

Είναι ασφαλής;

Γενικώς, η ομοιοπαθητική είναι ασφαλής και δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία. Φυσικά, αν είστε αλλεργικοί σε κάποιο από τα συστατικά της, βεβαιωθείτε πως δεν θα τα λάβετε στη θεραπεία σας.

 

Μπορεί κανείς να λάβει ομοιοπαθητική και συμβατική θεραπεία ταυτόχρονα;

Τα συνήθη φάρμακα που προτείνουν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί έχουν χημικά αποτελέσματα του γενικώς καταπνίγουν τα συμπτώματα ενώ οι ομοιοπαθητικές θεραπείες ενεργοποιούν το σώμα ώστε να αυτοθεραπευτεί.

Διαθέτουμε αρκετά προϊόντα που λειτουργούν σε αρμονία με τις ομοιοπαθητικές θεραπείες χωρίς να αντιδοτούν.

Η εξειδικευμένη μας οδοντόκρεμα Homeopathy Toothpaste δεν περιέχει συστατικά που θα μπορούσαν να αντιδοτήσουν με τις ομοιοπαθητικές θεραπείες. Δεν περιέχουν φθόριο, σακχαρίνη, μέντα και παράγωγα μενθόλης, ενώ προστατεύουν από την τερηδόνα, μειώνουν την ξηροστομία και την αιμορραγία των ούλων.

Αντίστοιχα, το εξειδικευμένο μας στοματικό διάλυμα Homeopathy Mouthwash προσφέρει εξαίρετη αντιβακτηριακή και αντιμικροβιακή δράση, καταπολεμά την τερηδόνα, μειώνει την αιμορραγία των ούλων χωρίς να αντιδοτεί την ομοιοπαθητική θεραπεία που ενδεχομένως λαμβάνετε.