dad with mom and daughter playing by the sea

Το Μυστικό για Οικογενειακές Διακοπές χωρίς Άγχος

«Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός…»

 

Αυτό το ρητό προορίζεται για φανατικούς ταξιδιώτες με σακίδια στην πλάτη που ταξιδεύουν χωρίς παιδιά. Για τους γονείς, η ατελείωτη διαδρομή με τα συνεχόμενα ερωτήματα «είμαστε ακόμα εδώ;», τα σταματήματα για την τουαλέτα, και το γενικό χάος, κάνουν αυτή την εμπειρία μοναδική και εξαιρετικά γεμάτη. Και αυτό πριν να έχετε να αντιμετωπίσετε ηλιακά εγκαύματα, προβλήματα με το φαγητό ή τα καλοκαιρινά έντομα.

 

Εάν η ίδια η σκέψη σας προκαλεί πανικό αναπολώντας και τις καλοκαιρινές διακοπές του περασμένου έτους, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν λίγο πιο ομαλά. Απλά συνεχίστε να σκέφτεστε την παραλία και τη ξαπλώστρα …

Εδώ είναι κάποιες συμβουλές, και καλή τύχη!

 

  1. Προμηθευτείτε υγιεινά σνακ για τη διαδρομή

Μόλις αντικαταστήσετε την κανονική ρουτίνα του σπιτιού με τη φρενίτιδα ενός μακρινού ταξιδιού με αυτοκίνητο ή την επίπονη αναμονή σε ένα τερματικό του αεροδρομίου, τα γεύματα καθίστανται ολοένα και πιο δύσκολα να οργανωθούν. Για να αποφύγετε τα όποια «ατυχήματα» κατά την πτήση ή το ταξίδι με το αυτοκίνητο, φροντίστε να συσκευάζετε υγιεινά σνακ χωρίς άγχος. Είδη που μπορούν εύκολα να καταναλωθούν χωρίς να προκαλούν ή να δημιουργούν ακαταστασία. Φέτες μήλου, σταφίδες και ποπ κορν είναι πάντα καλές επιλογές.

 

  1. Και παιχνίδια επίσης…

Διατηρήστε τα μικρά απασχολημένα, έχοντας γεμάτες ώρες ευχάριστης απασχόλησης. Μπορείτε να επιβάλλετε περιορισμούς χρόνου για τηλεόραση στο σπίτι, αλλά αξίζει να χαλαρώνετε την πολιτική σας ενώ βρίσκεστε στο δρόμο. Έχοντας ένα iPad γεμάτο από παιδικά προγράμματα και ταινίες καλό είναι για να κρατάτε τα παιδιά για κάποιες ώρες ευχαριστημένα. Φέρτε μαζί σας μερικά βιβλία με αυτοκόλλητα και άλλα παιχνίδια έτοιμα για ταξίδια σε περίπτωση που το iPad υποστεί κάποια βλάβη ή κλείσει από μπαταρία.

 

  1. Περιορίστε, όσο το δυνατό, τις δικές σας αποσκευές

Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της εκδρομής, θα χρειαστεί να μεταφέρετε το μπουφάν / τσάντα / λούτρινο του παιδιού σας. Ή θα πρέπει να μεταφέρετε το παιδί σας. Έτσι, μην υπερφορτώνετε τον εαυτό σας με τις δικές σας αποσκευές, επειδή θα έχετε σίγουρα τα χέρια σας γεμάτα τις περισσότερες στιγμές της εκδρομής – όσο ευχάριστο και να μην είναι.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

kid with sunscreen playing on the sand
Παιδικό αντηλιακό: Με ποια κριτήρια να επιλέξω;
  1. Βρείτε, δώστε χρόνο και στον εαυτό σας. Αρκετό.

Ίσως να ήσασταν ένας πολύ δεινός αλλά συνάμα και χαλαρός ταξιδιώτης πριν την ύπαρξη των παιδιών. Να είχατε αρκετό χρόνο πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο ή χρόνο για να σπαταλήσετε. Λοιπόν, τα πράγματα είναι διαφορετικά με τα παιδιά. Πολύ διαφορετικά. Τα παιδιά δεν έχουν καμία αίσθηση του χρόνου και του χρονοδιαγράμματος. Κάθονται στο πάτωμα χωρίς λόγο. Απαιτούν διαρκή και αρκετά διαλείμματα για τουαλέτα, συνεχή διασκέδαση και ενθάρρυνση. Αντί να αγχώνεστε και στρεσάρεστε, γιατί δεν προσπαθείτε να να επηρεάσετε αυτές τις (πολύ προβλέψιμες) καθυστερήσεις στο πρόγραμμά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ηρεμία και ψυχραιμία σας.

 

  1. Πάρτε όλες τις πιθανές προφυλάξεις υγείας

Εάν πηγαίνετε κάπου μακριά, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει κάνει όλους τους απαραίτητους εμβολιασμούς. Και να πάρετε συμβουλές από τον παθολόγο σας για το ποια φαρμακευτική αγωγή πρέπει να πάρετε μαζί σας. Αυτό ισχύει και για τα πιο σύντομα, σε διάρκεια, διαλείμματα. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να σας προκαλέσει πανικό από το να προσπαθείτε να βρείτε τη συγκεκριμένη μάρκα του παιδιού του σιροπιού βήχα σε ένα ξένο φαρμακείο ή σε μία περιοχή.

 

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο τελικός σας προορισμός ενδείκνυται για παιδιά

Τα καταφέρατε και φτάσατε στον τελικό προορισμό σας! Μπράβο! Ας ελπίσουμε ότι έχετε κάνει την έρευνά σας και ο επιλεγμένος προορισμός σας είναι κάπου με παιδικό κλαμπ, babysitters (για μια νύχτα που θα χρειαστείτε για εσάς) και πολλές, φιλικές προς τα παιδιά, δραστηριότητες και μενού.

 

Για να διατηρήσετε ήσυχες τις ημέρες των διακοπών και τις ώρες στην παραλία, η Frezyderm, διαθέτει μία ολοκληρωμένη σειρά αντηλιακών προϊόντων για παιδιά και ενήλικες , για κάθε τύπο και ανάγκη δέρματος.

 

Καλές Διακοπές!!