reading while laying on a hammock

Πώς θα αποφύγετε τα ενοχλητικά τσιμπήματα εντόμων στις διακοπές!

Ένα βασανιστικό βουητό που «τρυπάει τον εγκέφαλο», δυο χέρια (κι ύστερα άλλα δύο και άλλα δύο) που παλεύουν να διώξουν το κουνούπι που γυροφέρνει τους πάντες στο τραπέζι και στο τέλος, μία ενοχλητική «φαγούρα» στο πόδι που δεν λέει να περάσει… όχι και πολύ ειδυλλιακή εικόνα για καλοκαιρινές νύχτες, σωστά; Ευτυχώς, το να απαλλαγείτε από τους απρόσκλητους επισκέπτες και τα τσιμπήματά τους δεν είναι «όνειρο θερινής νυκτός». Είναι εύκολος στόχος που θέλει απλώς έξυπνες κινήσεις και διαφορετικές συνήθειες.

 

Ό,τι λιμνάζει, δελεάζει

Στάσιμα νερά. Το καταφύγιο των κουνουπιών, αφού στην επιφάνειά τους γεννούν τα αβγά τους. Φροντίστε λοιπόν να μην αφήνετε καμία επιφάνεια με νερό στον κήπο, το μπαλκόνι και γενικά στους υπαίθριους χώρους του μέρους όπου παραθερίζετε. Θυμηθείτε αρχικά να καθαρίσετε τη «λιμνούλα» κάτω απ’ τον σωλήνα αποχέτευσης του κλιματιστικού, ελέγξτε και για ξεχασμένο νερό σε φραγμένες υδρορροές, μουσαμάδες πλαστικά κ.λπ. και αλλάξτε τακτικά το νερό στα κατοικίδια ζώα σας.

 

Φωτεινή ιδέα

Οι λάμπες κίτρινου χρώματος προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια από ό,τι οι λάμπες με λευκό φωτισμό. Τοποθετημένες στους εξωτερικούς χώρους, είναι μια καλή ιδέα για να δώσετε το «κίτρινο φως» στην προστασία από κουνούπια και σκνίπες, φέτος το καλοκαίρι.

 

Με τον αέρα της νίκης

Το διοξείδιο του άνθρακα που συγκεντρώνεται στην ατμόσφαιρα είναι «μαγνήτης» για τα κουνούπια. Έχουν μάλιστα την ικανότητα να το εντοπίζουν από μακριά. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα. Το κύμα αέρα που θα δημιουργήσει, θα διαλύσει τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα, θα διώξει τους φτερωτούς επισκέπτες μακριά και θα βοηθήσει τη βραδινή γαλήνη σας να νικήσει θριαμβευτικά!

 

Χαλαρωμένοι θα πει προστατευμένοι

Θα σου αρέσει σίγουρα:

magnesium
Μαγνήσιο: Που κάνει καλό;

Διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα και με την εκπνοή μας και τα κουνούπια «το παίρνουν αμέσως μυρωδιά». Όσο πιο βαριά λοιπόν ανασαίνουμε τόσο πιο πολύ διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπουμε, προσκαλώντας, άθελά μας, το θορυβώδες σμήνος. Με την έντονη σωματική άσκηση δε, εκκρίνουμε και πιο πολύ γαλακτικό οξύ που λειτουργεί επίσης ως πόλος έλξης για τα κουνούπια. Κάνουμε λοιπόν συχνά ντους για να απαλλάξουμε το σώμα μας από το «ακαταμάχητο νέκταρ» και αποφεύγουμε την υπερβολική κούραση και το λαχάνιασμα. Αν πάλι η άσκηση είναι τρόπος ζωής σας και στις διακοπές πρωί και βράδυ, συνεχίστε ακάθεκτοι το αγαπημένο σας πρόγραμμα. Δεν θα χάσετε δα και τη φόρμα σας για δυο σκνίπες! Μόνο, μη διαμαρτυρηθείτε μετά για το «μπράτσο-τρυπητήρι!».

 

Κοντά στο βασιλικό…

…φεύγει το κουνούπι! Πρόκειται για ένα από τα γνωστά φυτά που απωθούν το  συγκεκριμένο έντομο. Τοποθετήστε μερικά γλαστράκια στους εξωτερικούς χώρους όπου χαλαρώνετε τα καλοκαιρινά σας βράδια και τέλος οι φτερωτοί εισβολείς.

 

Η λύση απλώνεται μπροστά σας

Βραδιά θερινού σινεμά ή αλλιώς η αγαπημένη σας συνήθεια στις διακοπές. Δεν θα κουβαλήσετε, βέβαια, μια γλάστρα βασιλικού ή μια κίτρινη λάμπα στον κινηματογράφο, για να αποφύγετε τα κουνούπια! Θα απλώσετε όμως στο δέρμα σας μία γενναία ποσότητα από το ενυδατικό γαλάκτωμα με εντομοαπωθητική δράση, Crilen. Θα περιποιηθεί την επιδερμίδα σας ενισχύοντας την ελαστικότητά της και θα ασκήσει προστασία από την εξωγενή επίδραση των εντόμων στα ακάλυπτα σημεία, χάρη στον κατάλληλο συνδυασμό ενεργών συστατικών που περιέχει. Αν πάλι προτιμάτε ένα προϊόν με ακόμη πιο ελαφριά υφή, ο ενυδατικός αφρός και με εντομοαπωθητική δράση, Crilen εφαρμόζεται τέλεια χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας. Εννοείται, βέβαια, πως  δεν θα μείνουν παραπονεμένοι ούτε όσοι θέλουν μάξιμουμ πρακτικότητα, αφού τα υγρά ενυδατικά μαντιλάκια Crilen διπλώνουν έξυπνα, μεταφέρονται εύκολα και αρκεί μια επάλειψη στα ακάλυπτα σημεία του σώματος, για να μαλακώσει το δέρμα και να αρχίσει η μάχη κατά των κουνουπιών. Και αν σας απορροφήσει τόσο η ταινία που ξεχάσετε να προστατευθείτε και δεν γλιτώσετε το τσίμπημα, μην ανησυχείτε. Θα έχετε μαζί σας το Crilen After Nip, το απαλό gel για την ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος από το τσίμπημα εντόμων καθώς και την επαφή με τσούχτρες, μέδουσες και τσουκνίδες. Ανακουφίζει από τον πόνο, το οίδημα και τον κνησμό και δροσίζει το δέρμα. Δεν περιέχει αμμωνία (Ιατροτεχνολογικό Προϊόν,  CE 2803).

Βάλτε σε εφαρμογή τo αντικουνουπικό σας σχέδιο και η μόνη «παρεμβολή» στις νύχτες των διακοπών σας, θα είναι εκείνο το τριζόνι που σιγοτραγουδάει γλυκά και μελωδικά. Όχι κι άσχημα για ένα γαλήνιο καλοκαίρι.