luggage for summer vacations

5 πράγματα που δεν βάζουμε στο νεσεσέρ διακοπών και τελικά χρειαζόμαστε

Οι βαλίτσες ανοίγουν με ανυπομονησία και το πακετάρισμα ξεκινά με οδηγό όσα ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε απαραιτήτως μαζί μας στις διακοπές. Τι γίνεται όμως με αυτά που δεν μας περνά από το μυαλό να πάρουμε και όταν φτάσουμε στον προορισμό μας, διαπιστώνουμε πως θα ήταν καλύτερα να έχουμε μαζί; Αν ισχύει αυτό που λέει ο λαός για «των φρονίμων τα παιδιά», καλύτερα να… μαγειρέψουμε έξυπνες προσθήκες, πριν μπει το νεσεσέρ στη βαλίτσα.

 

Tα extra στο νεσεσέρ διακοπών που θα μας φανούν χρήσιμα ή αναγκαία 

  1. Κάτι για τη ναυτία.

    Αν ξέρουμε πως μας πιάνει συχνά ναυτία γενικά ή τη συγκεκριμένη περίοδο, καλύτερα να προνοήσουμε βάζοντας στην τσάντα μας Vomi Free, το συμπλήρωμα διατροφής* για την καταπολέμηση της ναυτίας (λόγω εγκυμοσύνης, ταξιδιού ή δυσπεψίας) με βάση την Πιπερόριζα (Τζίντζερ), την Ινουλίνη και Βιταμίνες της ομάδας Β.

  2. Κάτι για τη «συμπεριφορά» του εντέρου.

    Οι διαφορετικοί ρυθμοί των διακοπών, η απόκλιση στην ώρα που τρώμε αλλά και η αλλαγή στην ίδια τη φύση των γευμάτων μας, μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση της εντερικής μας χλωρίδας. Για την περίπτωση που παρουσιαστεί μία τέτοια αλλαγή, θα βοηθούσε το να έχουμε μαζί στο νεσεσέρ διακοπών και το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής* για την εντερική χλωρίδα.

  3. Λύση για απαλό, καθημερινό λούσιμο.

    Τα μπάνια μας στη θάλασσα θα είναι μάλλον καθημερινά, όπως και ο καθαρισμός των μαλλιών μας μετά. Το να μην έχουμε μαζί μας το κατάλληλο σαμπουάν μπορεί να μας «κοστίσει» σε φθορά της τρίχας με εμφανές αποτέλεσμα στην εικόνα και την υφή της. Το Every Day Use Shampoo, συγκεντρώνει 4 πολύ καλούς λόγους, για να είναι η επιλογή μας αυτό το καλοκαίρι: 1) είναι ειδικά μελετημένο για καθημερινή χρήση, άρα τέλειο για το λούσιμο μετά τη θάλασσα 2) καθαρίζει αποτελεσματικά με σεβασμό στο τριχωτό 3) ενισχύει τη δύναμη και τη λάμψη της τρίχας και 4) προστατεύει τις βλάβες της τρίχας από την ηλιακή ακτινοβολία, μία πολύτιμη φροντίδα για τις μέρες των διακοπών μας.

  4. Φροντίδα για τα απρόοπτα του καλοκαιριού.

    Μπορεί να θυμόμαστε να βάλουμε στο νεσεσέρ μας την αγαπημένη μας ενυδατική φροντίδα και με εντομοαπωθητική δράση όμως πολύ συχνά παραλείπουμε τον «αναγκαίο εξοπλισμό» για τυχόν απρόοπτα. Για την περίπτωση που ξεχάσουμε να πάρουμε τα μέτρα μας μια βραδιά, γιατί μας συνεπήρε το mood του καλοκαιριού ή αν προκύψουν από το πουθενά και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες, πλην των κουνουπιών, καλύτερα να έχουμε μαζί μας το απαλό gel Crilen AfterNip Gel** για την ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος από το τσίμπημα εντόμων καθώς και την επαφή με τσούχτρες, μέδουσες και τσουκνίδες.

  5. Φροντίδα για τη μύτη.

    Η ανάγκη καθαρισμού της ρινικής κοιλότητας δεν είναι μόνο χειμερινή. Η έκθεση στο ξηρό κλίμα του καλοκαιριού ή ένα μη αναμενόμενο κρυολόγημα που θα μας βρει στις διακοπές, κάνει την ύπαρξη του κατάλληλου σπρέι για τη μύτη σημαντική στο νεσεσέρ των διακοπών μας. Το Nazal Cleaner Moist (0,9% NaCl)** spray καθαρισμού και ενυδάτωσης της ρινικής κοιλότητας, προσφέρει ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και προστασία του ρινικού επιθηλίου από την ξηρότητα. Για παν ενδεχόμενο, το έχουμε κι αυτό μαζί μας.

Φυσικά, πριν από όλα αυτά, δεν ξεχνάμε να βάλουμε πρώτα στο νεσεσέρ μας τα βασικά:  αντηλιακά προσώπου και σώματος για μικρούς και μεγάλους αλλά και το Icy After Sun που θα δροσίσει και θα ανακουφίσει το δέρμα μας μετά την παραλία, μειώνοντας τη θερμοκρασία του.

Εμπλουτίζουμε τη φετινή λίστα διακοπών με όσα παραλείπουμε αλλά συχνά καταλήγουμε να αποζητάμε στις διακοπές μας και χαιρόμαστε το καλοκαίρι μας με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά και ξεγνοιασιά.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

diabetes test
Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Μην αμελείτε τον έλεγχο

 

*Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ποικίλης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Σε περίπτωση εγκυμοσύνη ή γαλουχίας, συνιστάται να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ VOMI  FREE 101423/26.09.2023.  Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ PRODILAC RESTORE 3044/13.01.2012. Δεν επέχουν θέση άδειας κυκλοφορίας. Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: FREZYDERM ABEE, Μενάνδρου 75, 10437, Αθήνα, 2105246900.
** Ιατροτεχνολογικό προϊόν. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν πριν από τη χρήση.
Συμβουλευθείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.