dermatologika elegmeno proion

Τι Σημαίνει “Δερματολογικά Ελεγμένο Προϊόν;

Έστω και μία φορά στη ζωή σας να έχετε χρησιμοποιήσει έστω και ένα καλλυντικό προϊόν,  έχετε δει στη συσκευασία του τρεις λέξεις: «Δερματολογικά ελεγμένο προϊόν». Πιστεύετε πως το νόημα είναι ξεκάθαρο; Συγχαρητήρια! Είστε μάλλον στις ελάχιστες εξαιρέσεις αυτών που δεν χάθηκαν στη μετάφραση.

 

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σε 1.000 ανθρώπους, το 25% πιστεύει ότι «δερματολογικά ελεγμένο προϊόν» σημαίνει προϊόν φιλικό προς το δέρμα, το 22% ότι το προϊόν δεν προκαλεί δερματικές αλλεργίες και το 10% ότι το προϊόν είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει δερματικές αλλεργίες. Συμπέρασμα; Η επανάληψη δεν είναι μητέρα της μαθήσεως, αφού όσες φορές κι αν βλέπουν μπροστά στα μάτια τους την ένδειξη, οι περισσότεροι καταναλωτές αγνοούν τη σημασία της. Ποια είναι η αλήθεια λοιπόν;

 

«Δερματολογικά ελεγμένο προϊόν» σημαίνει

…πως ένας δερματολόγος έλεγξε το πώς αντιδρά το δέρμα στο συγκεκριμένο προϊόν και στα συστατικά του. Επειδή όμως δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να προβλέπει τη διεξαγωγή ενός συγκεκριμένου ελέγχου, ο τρόπος και η έκταση του ελέγχου ποικίλουν από εταιρεία σε εταιρεία.

 

 

«Δερματολογικά ελεγμένο προϊόν» ΔΕΝ σημαίνει…

…προϊόν με δοκιμές σε ζώα, παρά το γεγονός ότι πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο συγχέουν τους δύο όρους.  Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι δοκιμές σε ζώα απαγορεύονται σύμφωνα με Νομοθεσία της Ε.Ε. και καθώς αυτή η οδηγία είναι υποχρεωτική για τις εταιρείες που παράγουν καλλυντικά, δεν απαιτείται τα συγκεκριμένα προϊόντα να φέρουν ειδική σήμανση για κάτι που θεωρείται αυτονόητο. Φυσικά, η FREZYDERM τηρεί πιστά εδώ και χρόνια τον παραπάνω Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman wipes nose
Ανοιξιάτικη Αλλεργία: Συμπτώματα

 

 

Και αν έχω ευαίσθητο δέρμα, πρέπει να χρησιμοποιώ μόνο  «δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα;»

Πρέπει να χρησιμοποιείτε «δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα» είτε έχετε κανονικό είτε ευαίσθητο δέρμα. Απλώς, προτιμήστε εξειδικευμένα προϊόντα που ανταποκρίνονται στον τύπο, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας σας.

 

Θέλετε λίγες… λέξεις ακόμα σχετικά με τη δερματολογική φροντίδα; Ανακαλύψτε τες στο blog μας.