white teeth

Λεύκανση Δοντιών: Πώς Επιτυγχάνεται Σωστά και με Διάρκεια

Η λεύκανση των δοντιών, αποτελεί την πιο δημοφιλή και διαδεδομένη θεραπεία της αισθητικής οδοντιατρικής. Το λευκό και λαμπερό χαμόγελο είναι ζητούμενο, των περισσότερων ασθενών που φτάνουν στα ιατρεία μας, για να διεκδικήσουν μια πιο ωραία εμφάνιση των δοντιών τους. Η λεύκανση γίνεται με διάφορες τεχνικές και μεθόδους, το πιο σημαντικό όμως, είναι να συμβουλέψουμε τους ασθενείς μας, στο πως θα διατηρήσουν το λευκό και λαμπερό τους χαμόγελο για πολλά χρόνια.

Η λεύκανση των δοντιών είναι μία διαδικασία, που με τη χρήση διαφόρων χημικών ουσιών αφαιρούνται οι χρωστικές και οι λεκέδες από την επιφάνεια των δοντιών. Μπορεί να γίνει είτε στο ιατρείο, είτε στο σπίτι.

Λεύκανση των δοντιών στο ιατρείο:

Η Λεύκανση με χρήση λάμπας Led, όπου τοποθετείται ένα ζελέ λεύκανσής στην επιφάνεια των δοντιών και εκτίθεται σε ένα ψυχρό φως το οποίο επιταχύνει και ενεργοποιεί το προϊόν. Οι λευκαντικοί παράγοντες που χρησιμοποιούνται είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου ή το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις. Ο χρόνος της συνεδρίας είναι από 30 μέχρι 90 λεπτά, ανάλογα με τις ανάγκες του στόματος και συνήθως απαιτούνται περισσότερες από μία επαναλήψεις. Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά και η διάρκεια τους είναι περίπου δύο χρόνια, εφόσον ο ασθενής ακολουθεί σωστή στοματική υγιεινή.

Λεύκανση δοντιών με λέιζερ.

Είναι η τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας. Συνήθως η συγκεκριμένη μέθοδος λεύκανσής αποδίδει έως εφτά τόνους λευκότερα δόντια. Είναι μία ανώδυνη μέθοδος η οποία αποσκοπεί στην απομάκρυνση των χρωστικών, με τη χρήση ενός λευκαντικού παράγοντα και την αποτελεσματικότητα μιας δέσμης φωτός λέιζερ. Ενεργοποιείται έτσι ο λευκαντικός παράγοντας ώστε να δράσει ταχύτερα και αποτελεσματικότερα, ενώ παράλληλα αποδομούνται οι χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στην επιφάνεια της αδαμαντίνης ή της οδοντίνης, διευκολύνοντας το λευκαντικό παράγοντα να τις απομακρύνει. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 20 λεπτά και το αποτέλεσμα της θεραπείας άμεσο και θεαματικό. Η λεύκανση είναι μία μέθοδος που απευθύνεται στα φυσικά δόντια και δεν μπορεί να λευκάνει καμιά προσθετική εργασία, όπως στεφάνες, λευκά σφραγίσματα, πρόσθετες οδοντοστοιχίες ή γέφυρες.

Θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε τις παραπάνω μεθόδους, με ειδικούς νάρθηκές που θα φορέσει ο ασθενής στο σπίτι, ώστε με τη χρήση ενός λευκαντικού παράγοντα καθημερινά και με την επιτήρηση του οδοντιάτρου ,θα έχουμε ένα ακόμη λευκότερο αποτέλεσμα.

Ο ασθενής θα πρέπει να χρησιμοποιεί τους νάρθηκές για τουλάχιστον 4h τη μέρα, για περίπου 15 ημέρες. Η διάρκεια του αποτελέσματος θα εξαρτηθεί από τη συντήρηση που θα κάνει ο ίδιος ο ασθενής στα δόντια του. Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 3 χρόνια.

Το πιο σημαντικό είναι το πως θα φροντίσει ο ασθενής τα δόντια του προκειμένου να έχει ένα σωστότερο και διαρκέστερο αποτέλεσμα η οδοντική λεύκανση που πραγματοποίησε. Αυτό γίνεται με τη χρήση λευκαντικής οδοντόκρεμας.

Η λευκαντική οδοντόκρεμα χρησιμοποιείται καθημερινά και συντηρεί το αποτέλεσμα της λεύκανσής, επειδή περιέχει συστατικά με λευκαντική δράση. Η λευκαντική οδοντόκρεμα απομακρύνει τους επιφανειακούς λεκέδες και συντελεί στη διατήρηση του λευκαντικού αποτελέσματος, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η καινούργια γενιά της λευκαντικής οδοντόκρεμας , προσφέρει φυσική λεύκανση και στίλβωση. Περιέχουν συνδυασμό ενεργού άνθρακα, που απομακρύνει δυσχρωμίες και κηλίδες και κόκκους περλίτη, που προσφέρει έναν επιπλέον καθαρισμό και λάμψη χωρίς να καταστρέφει το σμάλτο. Άλλες λευκαντικές οδοντόκρεμες ,καινούργιας γενιάς ,περιέχουν σύνθεση στηριγμένη στην τεχνολογία micro-silica, η οποία σε συνδυασμό με ειδικούς κόκκους πυριτίου, προσφέρει άμεση λεύκανση ή διατήρηση του αποτελέσματος των λευκών δοντιών.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman on the carpet with christmas decorations
Τα Λευκά Χριστούγεννα Θέλουν Και Λευκά Δόντια!

Οι κατασκευαστές συνιστούν την καθημερινή τους χρήση ,δύο φορές την ημέρα, για αρκετές εβδομάδες. Καλό θα ήταν οι λευκαντικές οδοντόκρεμες να συνδυαστούν και με ειδικές οδοντόκρεμες προστασίας του σμάλτου των δοντιών, για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην υγεία των δοντιών και των ούλων.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας λεύκανσης δοντιών θα πρέπει να αποφεύγουμε τροφές και ροφήματα με έντονες χρωστικές. Μερικές από αυτές είναι: Σοκολάτα, παντζάρια, κόκα-κόλα, σόγια, τσάι, καφές, κόκκινο κρασί, φράουλες, ντομάτα, κρόκος Κοζάνης.

Σε περίπτωση που καταναλώνονται οι παραπάνω τροφές, θα πρέπει πολύ γρήγορα να απομακρύνονται από το στόμα με άφθονο νερό και πλύσιμο των δοντιών. Ειδικά ο καφές και το μαύρο τσάι δημιουργεί έντονες χρωστικές στην οδοντική επιφάνεια και καλό είναι να αποφεύγεται ή να πίνουμε τον καφέ μας με καλαμάκι ώστε να μην χρωματίζονται έντονα οι οδοντικές επιφάνειες.

Το αποτέλεσμα της λεύκανσής και η διάρκεια του έχει άμεση σχέση με τις συνήθειες του ασθενή. Ένας ασθενής που καπνίζει πολύ ή δεν προσέχει την στοματική του υγιεινή ή καταναλώνει τροφές με έντονα χρώματα και χρωστικές, θα έχει ένα αποτέλεσμα που θα διαρκέσει πολύ λιγότερο.

Η σύσταση στους ασθενείς είναι να επαναλαμβάνουν και να συντηρούν το αποτέλεσμα της λεύκανσης, μία με δύο φορές το χρόνο.