men skincare

Ανδρική περιποίηση προσώπου: 3 Λύσεις-«κλειδιά»

Μπορεί τα στερεότυπα που θέλουν την περιποίηση του προσώπου να είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση να έχουν καταρριφθεί, όμως πολλοί άνδρες εξακολουθούν να αμελούν ή να παρακάμπτουν τον δρόμο του skincare (παρ’ ότι επιθυμούν ένα φρέσκο, καθαρό και ελαστικό δέρμα) κυρίως γιατί θέλουν να «κρατούν τα πράγματα απλά», χωρίς να ξοδεύουν πολύ χρόνο στην εφαρμογή των καλλυντικών προϊόντων και χωρίς να χρειάζονται «εγχειρίδιο» για τη σωστή σειρά και τον τρόπο χρήσης τους. Ευτυχώς, τα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι σύνθετα. Με έξυπνες καθημερινές συνήθειες στην καθημερινότητά του, ένας άνδρας μπορεί να διατηρήσει το δέρμα του καθαρό, αναζωογονημένο, ενυδατωμένο και προστατευμένο.

  • Η λογική του «ταυτόχρονα»

Ή αλλιώς πλύσιμο του προσώπου στο ντους, αφενός γιατί είναι πιο πρακτικό ως διαδικασία αφετέρου γιατί βοηθά στην εξοικονόμηση χρόνου. Το πρωινό και το βραδινό ντους είναι ιδανικές ευκαιρίες για τον καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου. Φτάνει να χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο προϊόν. Και αυτό δεν είναι ούτε το κοινό σαπούνι (όπως πιστεύει το 45% των ανδρών σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα*) το οποίο συνήθως διαθέτει αλκαλικό Ph που μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμούς στο δέρμα ούτε το αφρόλουτρο σώματος (το οποίο χρησιμοποιεί το 1/5 των ανδρών και στο πρόσωπο, κατά τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας), ειδικά δε αν περιέχει άρωμα που επίσης μπορεί να έχει ερεθιστική δράση. Η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τον καθαρισμό της ανδρικής επιδερμίδας  του προσώπου είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο καθαριστικό που σέβεται τη φυσιολογία του δέρματος, όπως ο πολύ απαλός αφρός καθαρισμού Mild Wash Foam χωρίς σαπούνι, άρωμα και χρώμα. Από τη μία καθαρίζει αποτελεσματικά την επιδερμίδα από την άλλη ενισχύει τη φυσιολογική άμυνά της και την προστατεύει από ερεθισμούς -ακόμη και αν είναι πολύ ευαίσθητη- χάρη στα φυτικά δραστικά συστατικά που περιέχει.

  • Η φιλοσοφία του one for all

Για τον άνδρα που προτιμά τη λογική της ευκολίας και της πρακτικότητας, το Mild Wash Foam είναι η ιδανική πολυλειτουργική λύση. Κι αυτό γιατί η ενυδατική και μαλακτική φροντίδα που προσφέρει, συνδυαστικά με την αντιερεθιστική του δράση, το καθιστά τέλειο και ως αφρό ξυρίσματος. Ένα πολυχρηστικό  «όπλο» στη φαρέτρα του άνδρα που θέλει να περιποιείται το δέρμα του έξυπνα και αποτελεσματικά.

  • Η επιλογή του «αμέσως μετά»

Ο χρόνος είναι σημείο-κλειδί για να μην ξεχνά να παραλείψει κανείς την ενυδάτωση του προσώπου του. Αν η ρουτίνα του ντους συνδυάζεται άρρηκτα με την ενυδάτωση του προσώπου, ένας άνδρας έχει πιο πολλές πιθανότητες να θυμηθεί να εφαρμόσει την ενυδατική του κρέμα με το που τελειώσει το μπάνιο του και, το βασικότερο, επωφελείται από ακόμη πιο αποτελεσματική ενυδάτωση αφού μετά το ντους το δέρμα είναι ακόμη νωπό και μπορεί να απορροφήσει καλύτερα τα δραστικά της κρέμας. Η Moisturizing Plus  με 3 τύπους υαλουρονικού οξέος που ενυδατώνει και τα 3 επίπεδα της επιδερμίδας προσφέρει αυτήν ακριβώς τη βαθιά ενυδατική φροντίδα και την ελαστικότητα που χρειάζεται το ανδρικό δέρμα, ειδικά δε όταν «ταλαιπωρείται» καθημερινά απ’ το ξύρισμα. Προσθέστε βέβαια και το γεγονός ότι η πλούσια αυτή κρέμα μειώνει τις λεπτές γραμμές του προσώπου πριν γίνουν ρυτίδες, διατηρώντας το δέρμα νεανικό. Επιπλέον, η πλούσια ενυδατική της σύνθεση της επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί και ως after shave μετά το ξύρισμα, βοηθώντας στην αποφυγή ερεθισμών. Στα sos βέβαια και η τοποθέτηση της ενυδατικής κρέμας σε στρατηγικό σημείο, π.χ. δίπλα στο αφρόλουτρο ή πάνω στον νιπτήρα, ως υπενθυμιστικό της αναγκαίας ενυδατικής ή after shave ρουτίνας.

Πάνω απ’ όλα θυμηθείτε πως τίποτα δεν είναι τόσο σύνθετο που να μην μπορεί να απλοποιηθεί. Ιδίως όταν μιλάμε για την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη (και) της ανδρικής επιδερμίδας για καθαρισμό και φρεσκάδα και τη δίψα της για βαθιά ενυδάτωση. Ευελιξία, πολυχρηστικότητα και μεθοδικότητα και το men’s skincare γίνεται αυτόματα και ανεμπόδιστα κομμάτι της ανδρικής καθημερινότητας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

eye cream on the face
Περιποίηση Ματιών: 7 Λάθη στη Χρήση της Κρέμας σας!

*https://practicaldermatology.com/news/survey-many-men-dont-wash-their-faces-every-day