man with cream underneath his left eye

Είναι Απαραίτητη Η Ενυδατική Κρέμα για τους Αντρές;

Ωχ, παρεξήγηση

 

Οι γυναίκες φορούν κρέμα. Ο άνδρας δεν είναι γυναίκα. Άρα ο άνδρας δεν φορά κρέμα. Και κάπως έτσι, ένας λάθος συλλογισμός οδηγεί σε ένα λάθος συμπέρασμα που γίνεται σωστή… μάστιγα. Κι όταν μία αντίληψη καταφέρνει να γίνει τελικά παγκόσμια πραγματικότητα, άντε να πείσεις τόσα χρόνια μετά πως η γη είναι στρογγυλή και η λογική… τετράγωνη.

 

Αμάσητες αλήθειες πάππου προς πάππου

 

Έτσι το άκουσαν, έτσι το έμαθαν, έτσι το δίδαξαν. Ο προπάππους Χαρίλαος και η παρέα του δεν είχαν κανένα λόγο να αμφισβητήσουν το δεδομένο. Δηλαδή το ότι ο άνδρας δεν νοείται να φοράει κρέμα. Το δέχθηκαν σαν κανόνα και όχι μόνο το τήρησαν ευλαβικά οι ίδιοι αλλά φρόντισαν να διαιωνίσουν τον άγραφο νόμο, μην τυχόν και εξαπλωθεί στο ισχυρό φύλο καμία επιδημία «Ενυδατικής Αρρώστιας». Γιατί; Πολύ απλά γιατί η κοινωνία ήταν εντελώς διαφορετική από τη σημερινή. Λίγο ο συντηρητισμός της εποχής, λίγο το μεγάλο ποσοστό αναλφαβητισμού και η έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση, λίγο η πατριαρχική δομή κοινωνίας με τα αυστηρά πρότυπα… δεν ήθελε και πολύ για να γραφτεί το «ου ενυδατωθείς» στη συνείδηση των ανδρών, ακόμα και των νεαρότερων.  Και μπορεί από τότε να πέρασαν χρόνια και χρόνια, μπορεί η κοινωνία να έκανε άλματα μπροστά, μπορεί ο άνθρωπος να πάτησε στο φεγγάρι, αλλά το ταμπού έμεινε ταμπού.  Γιατί η προκατάληψη του άνδρα με τη φροντίδα του προσώπου του, δεν ήταν μόνο θέμα συντηρητισμού αλλά έκρυβε και έναν άλλο, μεγαλύτερο φόβο…

 

Του άνδρα του πολλά βαρύ, μην του μιλάτε για… ενυδατική

 

Αν ο άνδρας από τότε έως σήμερα έχει «θέμα» με την ενυδατική κρέμα, είναι γιατί την έχει συνδέσει απόλυτα με τον ανδρισμό του. Ταυτίζοντας τον καλλωπισμό με την αιθέρια, λεπτεπίλεπτη φύση της γυναίκας, πιστεύει πως αν τολμήσει να προσφέρει στο πρόσωπό του την ίδια περιποίηση, θα πάψει να είναι το σκληρό αρσενικό που ξεχειλίζει τεστοστερόνη από κάθε πόρο του δέρματός του. Θα πάψει να είναι ο macho man με την πυγμή και την αγριάδα, με την αρρενωπότητα και τη στιβαρότητα, με την επιβλητικότητα και τη σεξουαλικότητα. Όμως αυτός είναι ένας φόβος που δεν έχει λογική. Γιατί η  καθημερινή περιποίηση ενός άνδρα και ο ανδρισμός του, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα και το να τα βάζουμε στην ίδια ζυγαριά είναι σαν να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Η ανάγκη που νιώθει ένας άνδρας να περιποιηθεί το δέρμα του είναι αποτέλεσμα των εμπειριών του, των εικόνων και των αναμνήσεων που είχε από τα ανδρικά πρότυπα της οικογένειας ως παιδί, της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής του… αλλά σίγουρα όχι αποτέλεσμα μειωμένης ανδροπρέπειας! Το συμπέρασμα; Μία ενυδατική κρέμα δεν μπορεί ούτε να επηρεάσει το πόσο άνδρας είσαι, νιώθεις ή φαίνεσαι ούτε φυσικά να δημιουργήσει εντυπώσεις για την ταυτότητά σου. Αν μάλιστα οι άνδρες που αρνούνται να φροντίσουν το πρόσωπό τους, ήξεραν τον πραγματικό λόγο που ένας άνθρωπος ανεξαρτήτως φύλου πρέπει να ενυδατώνει το δέρμα του, τότε το «ο άνδρας δεν φοράει κρέμες» δεν θα υπήρχε στο λεξιλόγιό τους ούτε για αστείο.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman inspects her face skin
Θαμπό δέρμα προσώπου: Συμβουλές περιποίησης

 

Η κρέμα δεν είναι μόνο για ομορφιά

 

Οι γυναίκες φορούν κρέμα. Οι γυναίκες αγαπούν την ομορφιά. Άρα η κρέμα είναι για ομορφιά. Ένας ακόμη λάθος συλλογισμός που οδηγεί σε λάθος συμπέρασμα. Ναι, η ενυδατική κρέμα χαρίζει ένα δροσερό, φρέσκο πρόσωπο που «αρέσει» αλλά σίγουρα κάνει πολλά περισσότερα απ’ αυτό. Για την ακρίβεια, κάνει αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία: χαρίζει υγεία.  Γιατί όταν η υγρασία  «κλειδώνει» για τα καλά μέσα στην επιδερμίδα, η ξηρότητα δεν προλαβαίνει να γίνει αφυδάτωση που φθείρει το δέρμα. Ένα ξηρό πρόσωπο που «τραβάει» δεν είναι μόνο δυσάρεστο στην εικόνα αλλά σημαίνει πως το δέρμα έχει χάσει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του και έχει ανάγκη από μία φροντίδα ενυδάτωσης που θα το επαναφέρει στο φυσιολογικό. Αυτό ισχύει για άνδρες-γυναίκες, -εξάλλου η υγεία δεν κάνει διαχωρισμούς- αλλά ειδικά το ανδρικό δέρμα που ταλαιπωρείται καθημερινά απ’ το ξυράφι, έχει επιπλέον λόγους να θέλει «στοργή». Όχι όμως από μία οποιαδήποτε κρέμα που απλώς ενυδατώνει αλλά από ένα προϊόν που ξέρει και σέβεται τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της ανδρικής επιδερμίδας.

 

Για τον άνδρα που ξέρει πως το υγιές πρόσωπο δεν έχει φύλο.  

 

Και τώρα που έμαθες γιατί είναι σημαντικό να μένεις ενυδατωμένος, κόντρα σε στερεότυπα και κλισέ, ήρθε η ώρα να μάθεις και το πώς. Είναι απλό. Θυμήσου το όνομα Moisturizing Plus από τη FREZYDERM την επόμενη φορά που θα πας στο φαρμακείο. Είναι η καθημερινή ενυδατική κρέμα που χρειάζεσαι για να μη δεις ποτέ το πρόσωπό σου ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο. Αφενός γιατί έχει 3 τύπους υαλουρονικού οξέος που ενυδατώνουν και τα 3 επίπεδα της επιδερμίδας, φυτικά εκχυλίσματα και ενεργά συστατικά σύκου -και όλα αυτά «κλειδώνουν» την υγρασία στο δέρμα και την προστατεύουν απ’ την αφυδάτωση-  αφετέρου γιατί η συγκεκριμένη κρέμα μειώνει και τις λεπτές γραμμές του προσώπου σου πριν γίνουν ρυτίδες και έτσι σε δείχνει ακόμα νεότερο. Αλλά προσοχή! Μην περιμένεις φρεσκάδα και υγεία στο άψε-σβήσε. Για να δεις το δέρμα σου ορατά πιο μαλακό και ελαστικό, πρέπει να θυμάσαι να εφαρμόζεις την κρέμα καθημερινά, τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα, ιδανικά το πρωί πριν τη δουλειά και το βράδυ πριν κοιμηθείς. Πάντα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Η ενυδατική κρέμα χαρίζει υγεία. Ο άνδρας αγαπά την υγεία. Η ενυδατική κρέμα είναι για τον άνδρα. Γιατί οι καλοί συλλογισμοί κάνουν τους καλούς… φίλους της υγιούς, περιποιημένης επιδερμίδας.