λαμπερό δέρμα το Πάσχα

6 Συμβουλές Ομορφιάς για το Πάσχα!

Θέμα καλαισθησίας και θέμα… ονομασίας! Το να λάμπετε το Πάσχα είναι και τα δύο, αφού, θυμηθείτε, η αγαπημένη μας γιορτή λέγεται και Λαμπρή.  Και επειδή οι άγιες αυτές μέρες είναι μόλις μια ανάσα μακριά και οι βόλτες με συγγενείς και φίλους στην πόλη ή στο χωριό θα είναι και φέτος στο πασχαλινό πρόγραμμα, εντοπίσαμε για εσάς τις 6 λαμπρές πρακτικές που θα σας κάνουν την πιο περιποιημένη εκδοχή του εαυτού σας σε πρόσωπο, μαλλιά και σώμα. Αρκεί να ξεκινήσετε από σήμερα για να προλάβετε.

 

  1. Κοιμωμένη ίσον ανανεωμένη

Δεν χρειάζεται βέβαια να πλησιάζει το Πάσχα για να θυμηθείτε το αυτονόητο: ότι ο ποιοτικός και πολύωρος ύπνος είναι το Α και το Ω για υγιή, ξεκούραστη επιδερμίδα. Αυτόν τον κανόνα ομορφιάς, τον γνωρίζετε ήδη. Δυστυχώς όμως, το απαιτητικό σας πρόγραμμα σας κάνει να τον ξεχνάτε συνέχεια. Επωφεληθείτε λοιπόν από τις πασχαλινές διακοπές που είναι μέρες ανάπαυλας και ξεκούρασης από δουλειά, τρέξιμο και υποχρεώσεις -ακόμη και αν είναι μόνο 4- και προσπαθήστε να κοιμηθείτε για τουλάχιστον 8 ώρες. Όσο θα βλέπετε υπέροχα όνειρα, θα γίνεται πραγματικότητα το όνειρό σας για υπέροχη επιδερμίδα, αφού τη νύχτα ανανεώνονται τα κύτταρα και αναγεννάται το δέρμα.

 

  1. Ψηθείτε για αντιοξείδωση

Εννοείται πως δεν θα αντισταθείτε στο λαχταριστό κοκορέτσι που όλο γυρίζει και όλο γυρίζετε και εσείς γύρω απ’ τη σούβλα ανυπομονώντας να ψηθεί. Εννοείται πως θα υποκύψετε και στον παραδοσιακό οβελία, χωρίς αμφιβολία. Όμως ανάμεσα στο «τιμάω την παράδοση» και στο «δεν μπορώ να πάρω ανάσα από το φούσκωμα» υπάρχει διαφορά. Σκεφτείτε μόνο σε τι σοκ υποβάλλετε τον οργανισμό σας όταν, ξαφνικά, για λίγες μόνο μέρες, καταναλώνετε όσα κορεσμένα λιπαρά δεν καταναλώσατε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Γιατί γνωρίζετε, φυσικά, ότι τα κλασικά παραδοσιακά σουβλιστά του Πάσχα, δεν είναι και η πιο «αθώα» τροφή. Πέρα από το γεγονός ότι τα «κακά λιπαρά» συνδέονται με καρδιαγγειακά νοσήματα, επηρεάζουν και τη δημιουργία των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό που προκαλούν πρόωρη γήρανση. Δοκιμάστε λοιπόν το ισορροπημένο τρίπτυχο «αρνάκι-φρουτάκι-νεράκι», πάντα με μέτρο στην ποσότητα, και τα κορεσμένα λίπη δεν θα αφήσουν τα σημάδια τους ούτε στη ζυγαριά σας ούτε στο δέρμα σας.

 

  1. Καμία εβδομάδα των παθών για τα μαλλιά

Ακόμα και οι πιο προσεγμένες πασχαλινές εμφανίσεις, χωρίς υγιή, λαμπερά μαλλιά δημιουργούν απλώς ένα ανολοκλήρωτο σύνολο. Κι αν βιάζεστε να πείτε πως ο δυνατός ανοιξιάτικος ήλιος, έτσι και αλλιώς θα ταλαιπωρήσει την κόμη σας όσο λαμπερή κι αν είναι, ξανασκεφτείτε το. Το Color Protect Shampoo προστατεύει το χρώμα των βαμμένων και των φυσικών μαλλιών από το ξεθώριασμα που προκαλεί η UV ακτινοβολία, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το συχνό λούσιμο και το καθημερινό styling, περιέχοντας μάλιστα εξειδικευμένα για τα μαλλιά αντηλιακά φίλτρα προστασίας. Είναι ό,τι χρειάζεστε για να παραμείνουν τα μαλλιά σας δυνατά και λαμπερά καθ’ όλη τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών.

 

  1. Λουλούδια στο αλσάκι και στο… μπλουζάκι

Η φύση θα φορέσει τα χρωματιστά της και εσείς θα μείνετε με τα σκουρόχρωμα χειμερινά; Αφήστε τη μουντάδα καλά κλεισμένη στην ντουλάπα σας και βάλτε στην πασχαλινή σας γκαρνταρόμπα χρώματα και μοτίβα. Φούξια, κοραλί, φλοράλ, ριγέ, καρό, λαχούρια και πουά είναι και φέτος στις τάσεις της άνοιξης και περιμένουν να ανανεώσουν την εμφάνισή σας με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman with towel faces herself in the mirror
Τα 7 Λάθη στην Περιποίηση Δέρματος

 

  1. Έντονο βάψιμο… μόνο στα αβγά

Ακόμα και αν είστε τύπος «φουλ μέικ-απ», το Πάσχα δεν ενδείκνυται για βαριές εμφανίσεις, ειδικά αν θέλετε να διατηρήσετε λαμπερό προφίλ. Αφενός οι ηλιόλουστες μέρες δεν βοηθούν το δέρμα να αναπνέει όταν είναι φορτωμένο με μακιγιάζ, αφετέρου το κλίμα κατάνυξης των ημερών θέλει απλότητα στα πάντα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα πρέπει να στερηθείτε την έγχρωμη κάλυψη που αγαπάτε, απλώς θα πρέπει να την κρατήσετε στην πιο μίνιμαλ και φρέσκια εκδοχή της.  Προτιμήστε, για παράδειγμα, ένα αντηλιακό με χρώμα. Η  Sun Screen Color Velvet Face είναι η ιδανική πρόταση, αφού σας προστατεύει αποτελεσματικά μεν, βελούδινα δε, δημιουργώντας ένα «αόρατο δεύτερο δέρμα» και καλύπτει ομοιόμορφα με χρώμα την επιδερμίδα σας.

 

  1. «Ανάσταση» της λαμπερής επιδερμίδας

Χαρά, ελπίδα, αισιοδοξία… η καλή σας διάθεση θα λάμψει τη Λαμπρή αλλά μην αφήσετε παραπονεμένη ούτε την επιδερμίδα σας. Ένα θαμπό, κουρασμένο πρόσωπο δεν είναι και η καλύτερη εικόνα για να συναντήσετε τους καλεσμένους στο πασχαλινό τραπέζι.  Γι’ αυτό, προνοήστε από τώρα με ένα 10ήμερο πρωτόκολλο ρουτίνας ομορφιάς που θα επαναφέρει τη τη φωτεινότητα στην επιδερμίδα σας. Λίγες σταγόνες Skin Radiance Cream Booster στο πρόσωπο και τον λαιμό, πριν την καθημερινή σας κρέμα αρκούν για να δείξετε στη θεία το πιο λαμπερό σας πρόσωπο. Τι; Μόνο τα βεγγαλικά της Ανάστασης θα λάμπουν;

 

Μη χάνετε χρόνο. Ξεκινήστε τώρα να εφαρμόζετε τις 6 συμβουλές φροντίδας και μέχρι το Πάσχα θα δείτε πως η λάμψη της επιδερμίδας σας… αληθώς ανέστη!