hair mask

Μάσκα για μαλλιά γερά και πλούσια: 5 tips για τη σωστή εφαρμογή

Aν εμφανίζετε συχνά συμπτώματα τριχόπτωσης ή διαθέτετε αδύναμα μαλλιά που σπάνε εύκολα, τότε ξέρετε την αξία του να χαρίζετε στην τρίχα σας μετά το λούσιμο τα ευεργετικά οφέλη μιας εξειδικευμένης μάσκας μαλλιών που θα ενισχύσει και θα συντηρήσει το αποτέλεσμα του τριχονωτικού σαμπουάν σας και του υπόλοιπου σχήματος αγωγής σας (αν ακολουθείτε ένα). Με πόση σιγουριά μπορείτε να πείτε όμως ότι ακολουθείτε ολόσωστα τον τρόπο εφαρμογής της μάσκας σας, ώστε να σας χαρίσει το μάξιμουμ της δράσης της; Οι παρακάτω συμβουλές, θα σας βοηθήσουν να απαντήσετε στο ερώτημα.

Χρησιμοποιώ σωστά την τριχοτονωτική μου μάσκα μαλλιών σημαίνει…

1. Δεν τη χρησιμοποιώ καθημερινά.

Οι μάσκες μαλλιών χρησιμοποιούνται (ανάλογα και με τις οδηγίες της συσκευασίας) 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Η πιο συχνή χρήση τους μπορεί να κάνει τα μαλλιά να βαρύνουν.

 2. Την απλώνω από τη ρίζα.

Μία μάσκα που στοχεύει στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης και την ενίσχυση της τριχοφυΐας δεν θα μπορούσε παρά να απλώνεται από τη κορυφή των μαλλιών, ώστε να ωφελήσει το τριχωτό της κεφαλής. Υπό την προϋπόθεση ότι έχετε επιλέξει το κατάλληλο προϊόν που ενδείκνυται να εφαρμοστεί από τη ρίζα, χωρίς να αφήσει αποτέλεσμα λιπαρότητας μετά το ξέβγαλμα.

3. Δεν βιάζομαι να την ξεβγάλω.

Ακολουθώ τους χρόνους οδηγιών της συσκευασίας, ώστε να έχει η μάσκα το περιθώριο να δράσει. Συνήθως τα 5 λεπτά είναι απαραίτητα για να δράσουν τα συστατικά της μάσκας, άρα η βιασύνη μάλλον δεν χωρά όταν ονειρεύεστε πυκνά και γερά μαλλιά.

4. Χτενίζω τα μαλλιά μου με τη μάσκα επάνω τους.

Αφού δράσει το προϊόν στον χρόνο που χρειάζεται, χτενίστε τα μαλλιά με μια χτένα με αραιά δόντια. Έτσι, βοηθάτε το προϊόν να κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το μήκος της τρίχας, ξεμπερδεύοντας παράλληλα τα μαλλιά. 

5. Ξεβγάζω καλά με νερό στη σωστή θερμοκρασία.

Χρειάζεται να απομακρύνετε κάθε υπόλειμμα της μάσκας με άφθονο νερό. Όχι όμως ζεστό που φθείρει συχνά την τρίχα αλλά ιδανικά δροσερό που θα «κλείσει» τα λέπια της, αφήνοντας τα μαλλιά στιλπνά και λαμπερά. Αν δεν αντέχετε το δροσερό νερό να τρέξει στο σώμα σας, μπορείτε να σκύψετε απλώς το κεφάλι, για να ξεβγάλετε τη μάσκα.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

hair loss tips
Πώς να Σταματήσω την Τριχόπτωση;

Αν αναζητάτε την κατάλληλη μάσκα ενισχυμένης θρέψης και ενδυνάμωσης για τα αδύναμα μαλλιά σας, η ειδικά σχεδιασμένη Hair Force Mask είναι η λύση που αξίζει να επιλέξετε. Πέρα από το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη χρόνια και την εποχική τριχόπτωση, αφού βελτιώνει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας κατά 60%*, είναι επίσης εμπλουτισμένη με Δαφνέλαιο, Βιταμίνη Β και Βιταμίνη Ε για ενδυνάμωση και αναδόμηση της τρίχας. Διαθέτει επίσης στη σύνθεσή της Ceramides, ώστε να δρα επιπλέον και κατά του σπασίματος. Συνδυαστικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς Hair Force, μπορεί να σας προσφέρει το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα γερής και ανθεκτικής τρίχας που επιθυμείτε.

Ακολουθήστε τον σωστό τρόπο εφαρμογής της τριχοτονωτικής μάσκας μαλλιών Hair Force και χαρείτε ξανά πυκνά, γερά, ενδυναμωμένα μαλλιά.

*Saw Palmetto – Technical Data.