trixoptosi antimetopisi

Τριχόπτωση: Τι να μην Κάνετε

Τα φύλλα που πέφτουν κάνουν το πιο «δυνατό» φθινοπωρινό σκηνικό. Τα μαλλιά που πέφτουν όμως, κάνουν το πιο δυνατό φθινοπωρινό πρόβλημα που, δυστυχώς, ταλαιπωρεί άνδρες-γυναίκες. Κι ενώ υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί η τριχόπτωση, πολύ συχνά, αντί να βοηθήσετε στη βελτίωση της εικόνας των μαλλιών σας, με τη στάση ή τις συνήθειές σας, κάνετε άθελά σας τα πράγματα χειρότερα.

 

1.Πανικοβάλλεστε και φέρνετε την καταστροφή.  

«Θα μείνω καραφλός/η», «θα χάσω το σεξαπίλ μου», «θα με κοροϊδεύουν οι συνάδελφοι και οι φίλοι»… ελάτε, παραδεχτείτε το. Είναι οι πρώτες σκέψεις που κάνετε επάνω στην απόγνωση και τον πανικό σας, όταν δείτε τις πρώτες τρίχες στη μαξιλαροθήκη και τον γιακά σας. Και κάπως έτσι, η αυτοπεποίθηση πέφτει, το άγχος ανεβαίνει και η τριχόπτωση επιμένει – αφού ως γνωστόν το στρες είναι ένας από τους παράγοντες που ευνοούν την εποχική τριχόπτωση- με αποτέλεσμα να χρειαστείτε ακόμα περισσότερο χρόνο, για να απαλλαγείτε απ’ το πρόβλημα. Δεν είναι κρίμα λοιπόν να χάσετε την ψυχραιμία σας;

 

2. Εμμονή με το πιστολάκι.

Δύσκολο να τα βάλει κανείς με τη δύναμη της συνήθειας. Όμως κάθε φορά που βγαίνετε απ’ το ντους και πιάνετε το σεσουάρ, αδυνατίζετε την πρωτεΐνη της τρίχας σας και δεν βοηθάτε τα μαλλιά σας να παραμείνουν στη θέση τους. Αν εμφανίζετε τριχόπτωση, προσπαθήστε, τουλάχιστον τις μέρες που ο καιρός είναι καλύτερος ή που δεν χρειάζεται να βγείτε αμέσως απ’ το σπίτι, να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

 

  1. Τα πάντα για το στιλ.

Σε όλους μας αρέσει να αρέσουμε. Αξίζει όμως να θυσιάσουμε την υγεία και τη δύναμη της τρίχας μας για λίγο hair styling παραπάνω; Τα προϊόντα αυτά, όταν χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό και για μεγάλο διάστημα, αδυνατίζουν και φθείρουν την τρίχα κάνοντας τα μαλλιά άτονα, θαμπά και με καθοδική πορεία. Γι’ αυτό, εάν εμφανίσατε συμπτώματα τριχόπτωσης, καλύτερα να περιορίσετε το styling όσο μπορείτε ή, αν είναι δυνατόν, να το αποφύγετε και τελείως.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

blonde woman watches her hair
Συμπτώματα Πιτυρίδας: Αντιμετώπιση Τώρα!

 

  1. Βουρτσίζετε αλλά πώς βουρτσίζετε;

Ελάχιστοι το γνωρίζουν αλλά η μέθοδος και η βούρτσα με τις οποίες βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά στο θέμα της τριχόπτωσης. Η γνωστή κίνηση «από πάνω προς τα κάτω» είναι «βίαιη» για τη ρίζα και την εξασθενεί, αφού όταν φτάσει η βούρτσα στις άκρες όπου συνήθως μπερδεύονται περισσότερο τα μαλλιά, ασκούμε πιο πολλή δύναμη. Ο σωστός τρόπος είναι να βουρτσίσουμε αρχικά από τη μέση προς τα κάτω, για να ξεμπερδέψουμε τους κόμπους -κρατώντας με τα χέρια τις μπερδεμένες τούφες για αντίσταση-  και στη συνέχεια να ξεκινήσουμε από το πάνω μέρος του τριχωτού με καθοδικές κινήσεις. Μετά βέβαια, χτενίζουμε και από μέσα προς τα έξω, ιδανικά με μια βούρτσα από φυσική τρίχα και όχι συνθετική. Επίσης, σε βρεγμένα μαλλιά καλύτερα να προτιμάμε χτένα αντί για βούρτσα.

 

  1. Σαμπουάν να ’ναι κι ό,τι να ναι.

Αν πιστεύετε πως το κοινό σαμπουάν που χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας είναι μια χαρά για χρήση και τώρα, την εποχή που η τρίχα σας είναι αδύναμη, πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Τα μαλλιά που υποφέρουν από τριχόπτωση έχουν ανάγκη από προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα, με εξειδικευμένες φόρμουλες, που ενδυναμώνουν τους θύλακες της τρίχας και ενισχύουν την τριχοφυΐα. Για την ακρίβεια, δεν έχουν ανάγκη μόνο από ένα τριχοτονωτικό σαμπουάν αλλά από μία ολοκληρωμένη σειρά φροντίδας που θα πολεμήσει πολύπλευρα και δραστικά την πτωτική κατεύθυνση της τρίχας σας. Η σειρά Hair Force είναι αυτή ακριβώς η πλήρης αγωγή με προϊόντα που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν την τριχοφυΐα σε άνδρες και γυναίκες. Περιλαμβάνει από σαμπουάν που αντιμετωπίζουν τους διαφορετικούς παράγοντες που προκαλούν την ανδρική και τη γυναικεία εποχική ή χρόνια τριχόπτωση μέχρι λοσιόν, ειδική αγωγή μονοδόσεων και ειδικό συμπλήρωμα διατροφής

Και τώρα που ξέρετε τι να αποφύγετε, να είστε σίγουροι πως η τρίχα σας μπορεί να παραμείνει υγιής και δυνατή, ακόμα κι όταν η εποχή σάς χαλάει τα σχέδια.