frontida mallion to kalokairi

Σωστή Περιποίηση Μαλλιών όλο το Χρόνο

Τις περισσότερες φορές, είμαστε εξαιρετικά επιμελείς με τη φροντίδα των μαλλιών μας μετά από περιόδους έντονης φθοράς τους, π.χ. μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές και την ταλαιπωρία της τρίχας από τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας ή μετά από επεμβατικές διεργασίες στη τρίχα μας (π.χ. βαφή ή ντεκαπάζ, στην προσπάθειά μας να επανορθώσουμε τους δεσμούς της). Αυτό που ξεχνάμε όμως είναι η γνωστή φράση «η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας». Διατηρώντας περιποιημένα τα μαλλιά μας όλο τον χρόνο, θα ελαχιστοποιούμε τη φθορά τους, όταν εκτίθενται σε συνθήκες «επιθέσεων» και θα μπορούμε να τα επανορθώσουμε ακόμα πιο εύκολα, όταν ταλαιπωρούνται. Και βέβαια, θα χαιρόμαστε 365 μέρες τον χρόνο τη λαμπερή, στιλπνή τρίχα που επιθυμούμε.

Αλλαγή φιλοσοφίας για σωστή περιποίηση μαλλιών

  • Είμαστε συνεπείς με το ραντεβού μας στο κομμωτήριο για τριμάρισμα. Καθαρίζοντας τις άκρες μας τακτικά, αποφεύγουμε την εικόνα ψαλίδας και τα μαλλιά που «σπάνε» και δεν δείχνουν περιποιημένα.
  • Επιλέγουμε το κούρεμα που μας αρέσει, που μας κολακεύει αλλά και που μπορούμε να συντηρήσουμε. Αν, για παράδειγμα, αγαπάμε τα μακριά μαλλιά αλλά γνωρίζουμε ότι δεν θα μπορούμε να τα περιποιούμαστε  σωστά στην καθημερινότητα, λόγω του περιορισμένου χρόνου μας ή γιατί απλώς δεν είμαστε επιμελείς με αυτά τα θέματα, τότε ίσως είναι προτιμότερο, από το να έχουμε μία κακή αισθητικά εικόνα τρίχας, να επιλέξουμε ένα πιο κοντό κούρεμα το οποίο θα μπορούμε να διατηρούμε διαρκώς σε φόρμα.
  • Στο πλαίσιο της σωστής περιποίησης μαλλιών, αν κάνουμε συχνά διεργασίες που φθείρουν την τρίχα, συζητάμε με τον κομμωτή μας για τις εναλλακτικές αυτών ή αραιώνουμε το διάστημα της εφαρμογής τους, για να μην καταπονούμε την τρίχα διαρκώς.
  • Δίνουμε σημασία στα αξεσουάρ ή στα μη αξεσουάρ. Έχουμε, για παράδειγμα, βαμμένα μαλλιά που ξεθωριάζουν με το παραμικρό κάτω απ’ τον ήλιο το καλοκαίρι; Τότε τα προστατεύουμε πάντα με καπέλο, ιδανικά όχι ψάθινο με αραιή πλέξη που επιτρέπει στην ηλιακή ακτινοβολία να το διαπερνάει. Μπορεί πάλι να παρατηρούμε ότι η αγαπημένη μας συνήθεια να πιάνουμε τα μαλλιά μας με μικρά λαστιχάκια, κάνει την τρίχα να «σπάει», οπότε είτε επιλέγουμε ένα πιο φαρδύ λάστιχο σατινέ υφής (scrunchy) που δεν θα ταλαιπωρήσει την τρίχα είτε αφήνουμε τα μαλλιά μας κάτω.
  • Λουζόμαστε όσο τακτικά χρειάζεται και ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών μας. Για τα ξηρά μαλλιά 1-2 φορές τη βδομάδα λούσιμο αρκούν ενώ για τα λιπαρά ίσως χρειάζονται 2-3 φορές. Θυμηθείτε ότι το υπερβολικό λούσιμο θα «στραγγίξει» το τριχωτό από τα πολύτιμα φυτικά έλαια και θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα. Αν ο τύπος των μαλλιών μας ή το lifestyle μας το ευνοεί (π.χ. πηγαίνουμε καθημερινά γυμναστήριο, ιδρώνουμε και λουζόμαστε μετά) , υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ένα ειδικά μελετημένο σαμπουάν για καθημερινό λούσιμο, όπως το απαλό Every Day Use Shampoo που σέβεται τη φυσιολογία του τριχωτού, δεν το ερεθίζει και δεν το επιβαρύνει ενώ παράλληλα μειώνει τις βλάβες της τρίχας από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση κατά 28%
  • Δεν υποτιμάμε τη σημασία του να επιλέξουμε το κατάλληλο σαμπουάν για τα δικά μας μαλλιά. Για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των μαλλιών με λιπαρότητα παράλληλα με εξισορροπιστική δράση, υπάρχει το Seb Excess Shampoo που μειώνει τη λιπαρότητα του τριχωτού κατά 46%1 και χαρίζει όγκο και λάμψη στα μαλλιά, ώστε το χτένισμα να διατηρείται για μεγαλύτερο διάστημα.
  • Η σωστή περιποίηση μαλλιών περιλαμβάνει και το να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας μέσα από τη διατροφή, για να ευνοήσουμε τη ζωτικότητα της τρίχας μας. Πίνουμε νερό και καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά με πολύτιμη και για τα μαλλιά αντιοξειδωτική δράση.

Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προσφέρουμε την κατάλληλη φροντίδα στα μαλλιά μας όλο τον χρόνο και βλέπουμε άμεσα τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας στον καθρέπτη, μέσα από την εικόνα μιας δυνατής, ανθεκτικής τρίχας που πλαισιώνει τέλεια την κεφαλή μας.

 

1.Κλινική μελέτη.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

men hair
Ανδρική Τριχόπτωση: 3 Μύθοι για τα αραιά μαλλιά