blonde woman back

Πώς να Απαλλαγείτε από την Πιτυρίδα

Η πιτυρίδα είναι ο χειρότερος εφιάλτης για την περιποίηση των μαλλιών σας. Οι νιφάδες της σε μαλλιά και ρούχα δεν αποτελούν ωραίο θέαμα και μπορεί να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα μη υγιές τριχωτό της κεφαλής.

Παρακάτω σας εξηγούμε τα αίτια της πιτυρίδας και πώς να την αντιμετωπίσετε γρήγορα.

 

Τι προκαλεί την πιτυρίδα; Ιατρικά αίτια

Η πιτυρίδα προκαλείται όταν το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής ξεφλουδίζει και εμφανίζονται νιφάδες που μπλέκονται στα μαλλιά και φαίνονται στα ρούχα σας, στιγματίζοντάς τα με δυσάρεστα λευκά σημαδάκια.

Η πιτυρίδα προκαλείται από διάφορους παράγοντες. Η πιο κοινή αιτία είναι η ξηροδερμία του τριχωτού της κεφαλής. Αν έχετε ξηροδερμία και σε άλλες περιοχές του σώματος, τότε είναι αυτή που κατά πάσα πιθανότητα προκαλεί την πιτυρίδα.

Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα αποτελεί μια πάθηση του δέρματος που ενδέχεται να προκαλέσει πιτυρίδα. Τα ακριβή της αίτια δεν είναι απολύτως γνωστά, αλλά αν πάσχετε από αυτήν, τότε η πιτυρίδα παίρνει συνήθως τη μορφή ελαφρώς μεγαλύτερων νιφάδων ερεθισμένου και με λέπια δέρματος.

Άλλα αίτια της πιτυρίδας είναι το έκζεμα, οι μυκητιάσεις του τριχωτού της κεφαλής και άλλοι δερματικοί ερεθισμοί.

 

Τι προκαλεί την πιτυρίδα; Μη ιατρικά αίτια

Αν δεν αντιμετωπίζετε ιατρικά προβλήματα, η πιτυρίδα ίσως να οφείλεται στον ελλιπή καθαρισμό των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Τα φυσικά έλαια, οι σπασμένες τρίχες και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής και απομακρύνονται με το λούσιμο. Αν δεν λούζεστε αρκετά συχνά, αυτό το υλικό γίνεται ορατό υπό τη μορφή πιτυρίδας.

 

Αντιπιτυριδικά σαμπουάν

Πολλά σαμπουάν έχουν σαν σκοπό την καταπολέμηση της πιτυρίδας. Ορισμένα περιέχουν αντιβακτηριακά και αντιμυκητιασικά συστατικά για την αντιμετώπιση των βαθύτερων ιατρικών νοσημάτων. Συχνά χορηγούνται με συνταγή ιατρού.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

hair loss tips
Πώς να Σταματήσω την Τριχόπτωση;

Αν έχετε τάσεις πιτυρίδας λόγω βεβαρυμμένου τριχωτού της κεφαλής, τα αντιπιτυριδικά σαμπουάν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η FREZYDERM έχει δημιουργήσει δύο είδη αντιπιτυριδικών σαμπουάν για την καταπολέμηση της ξηρής και λιπαρής πιτυρίδας.

Το αντιπιτυριδικό μας σαμπουάν Antidandruff Shampoo περιέχει κλιμπαζόλη για την καταπολέμηση της λιπαρής πιτυρίδας στο τριχωτό της κεφαλής, μειώνοντας τη λιπαρότητα κατά 57%. Χρησιμοποιήστε το προϊόν όπως κάθε άλλο σαμπουάν, αφήστε το να δράσει για 2-3 λεπτά και έπειτα ξεβγάλτε. Θα δείτε 45% μείωση των ορατών νιφάδων.

Αν το αίτιο της πιτυρίδας είναι το ξηρό τριχωτό της κεφαλής, χρησιμοποιήστε το σαμπουάν μας Mediated Shampoo για να καταπραΰνετε και να ενυδατώσετε το τριχωτό της κεφαλής, μειώνοντας τον ερεθισμό κατά 13% χάρη στο μίγμα φυτικών εκχυλισμάτων Manuka και Willowbark.

 

Κατεβάστε τη θερμοκρασία

Το στέγνωμα των μαλλιών αποτελεί άλλο ένα αίτιο επιδείνωσης της πιτυρίδας. Σε αυτό μπορούν να συμβάλλουν κάποιες καθημερινές συνήθειες που αν αλλάξουν, θα δείτε μεγάλη μείωση στην ορατότητα της πιτυρίδας.

Ο θερμός αέρας του σεσουάρ ξηραίνει γρήγορα το τριχωτό της κεφαλής. Πόσο μάλλον στα κοντά μαλλιά, όπου το τριχωτό προστατεύεται λιγότερο από τον ζεστό αέρα. Κατεβάστε τη θερμοκρασία του θερμού αέρα.

Άλλος ένας παράγοντας είναι και το ζεστό νερό. Το καυτό νερό στο ντουζ αφαιρεί τα φυσικά έλαια των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Αυτά τα έλαια προστατεύουν την εξωτερική στιβάδα του δέρματος, την επιδερμίδα. Χωρίς αυτά, η επιδερμίδα έχει τάσεις φθοράς και ξεφλουδίσματος προκαλώντας πιτυρίδα.

Η μείωση της θερμοκρασίας αποτελεί μια άριστη μέθοδο για να απαλλαχθείτε από την πιτυρίδα.

 

Ξεκινήστε σήμερα τον αγώνα κατά της πιτυρίδας. Δείτε την πλήρη σειρά των προϊόντων της FREZYDERM κατά της πιτυρίδας εδώ.