woman cleans her face

Μαύρα Στίγματα: Όσα Πρέπει να Ξέρετε & Αντιμετώπιση

Νιώσε άνετα με το δέρμα σου ξανά

Αν διαθέτεις λιπαρό δέρμα με ατέλειες, πιθανότατα η εικόνα μαύρων στιγμάτων σού είναι οικεία. Όπως και η αίσθηση ενός μη άνετου δέρματος που προκαλούν οι φραγμένοι πόροι, τα σπυράκια, η ερυθρότητα και τυχόν ερεθισμοί. Όμως υπάρχει τρόπος και να αποτρέψεις τον σχηματισμό μαύρων στιγμάτων και να επαναφέρεις την άνεση στην επιδερμίδα σου. Ας δούμε όμως πρώτα τι είναι και πώς σχηματίζονται.

Το «μείγμα» που γεμίζει τους πόρους

Τα μαύρα στίγματα είναι ανοιχτοί φαγέσωρες, δηλαδή πόροι του δέρματος που έχουν «φράξει» από τον συνδυασμό περίσσειας σμήγματος και νεκρών κυττάρων, όταν εμφανίζεται υπερβολική έκκριση λιπαρότητας, γι’ αυτό και εμφανίζονται πιο συχνά στον λιπαρό με τάση ακμής τύπο επιδερμίδας ή και σε μεικτά δέρματα, κυρίως στην περιοχή του Τ.

Πού οφείλεται το χρώμα τους;

Μπορεί το μαύρο χρώμα τους να ξεγελά, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι είναι «βρωμιά» όμως στην πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα της έκθεσής τους στο οξυγόνο του περιβάλλοντος.

Προσοχή! Δεν τα πιέζουμε και δεν τα σπάμε

Ακόμα και αν καταφέρουμε να απαλλαγούμε από αυτά πιέζοντάς τα, έτσι κινδυνεύουμε να τους προκαλέσουμε ερεθισμούς κατά τόπους ή πιο εκτεταμένα στην περιοχή αλλά και μολύνσεις και φλεγμονές.

Και τελικά, πώς καταπολεμάω ή προλαμβάνω τα μαύρα στίγματα και τις υπόλοιπες ατέλειες;

Με τη σωστή φροντίδα καθαρισμού, όσα στερούν από το λιπαρό με τάση ακμής δέρμα την άνεσή του, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Η σειρά καθαριστικών AcNorm σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του και διαθέτει πολλαπλές ευεργετικές δράσεις: καθαρίζει αποτελεσματικά και αφαιρεί το υπερβολικό σμήγμα ρυθμίζοντας τη λιπαρότητα, αποσυμφορεί τους φαγέσωρες, αποτρέποντας τη δημιουργία μαύρων στιγμάτων, παρέχει βακτηριακή προστασία, -καθώς ένα δέρμα με ατέλειες είναι επιρρεπές σε μολύνσεις- και μειώνει τη δερματική δυσανεξία, κάνοντας σε να νιώθεις άνετα με το δέρμα σου και πάλι. Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και τις προτιμήσεις σου σε υφή, διάλεξε ανάμεσα στο AcNorm Active Foam Plus, τον ενεργό αφρό για απαλό καθαρισμό χωρίς τρίψιμο και χωρίς ερεθισμούς, το άνυδρο καθαριστικό AcNorm Active Wash που ενεργοποιείται με το νερό και μετατρέπεται σε γαλάκτωμα και το απαλό υγρό καθαρισμού AcNorm Active Cleanser. Και βέβαια, για να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά τα μαύρα στίγματα, μην ξεχνάς την αναγκαία κερατολυτική δράση που θα σου χαρίσει η απολέπιση. Το

Θα σου αρέσει σίγουρα:

blonde haired woman with pimple
Έντονη Ακμή: Τι Είναι και Πώς Αντιμετωπίζεται

AcNorm Peeling Gel με ειδικά μελετημένους κόκκους που δεν τραυματίζουν το δέρμα, αποσυμφορεί τους πόρους και λειαίνει τη λιπαρή με τάση ακμής επιδερμίδα, απομακρύνει το σμήγμα και επαναφέρει την ευεξία της.

 

Όμως, θυμήσου! Η σωστή φροντίδα καθαρισμού δεν θέλει υπερβολές, αν θέλεις να εξυγιάνεις την επιδερμίδα σου και να επαναφέρεις την άνεσή της. Αν διαταράξεις τον δερματικό φραγμό με εξαιρετικά συχνό καθαρισμό, τότε τα απαραίτητα λιπίδια του δέρματος θα απομακρυνθούν και οι σμηγματογόνοι αδένες θα υπερλειτουργήσουν για να εξισορροπήσουν τον συνδυασμό «υγρασία – λιπίδια», εκκρίνοντας περισσότερο σμήγμα. Μια ρουτίνα καθαρισμού δύο φορές, πρωί και βράδυ, είναι ιδανική.

 

Πρόλαβε λοιπόν τα μαύρα στίγματα και δράσε ενάντια στις ατέλειες του λιπαρού με τάση ακμής δέρματος με τη σωστή φροντίδα καθαρισμού, ώστε να χαρείς ένα comfy skin again.