woman washing face

Ακμή στο Πρόσωπο: Ποια Είναι τα Συχνά Λάθη;

Άγνοια, κακή πληροφόρηση, αμέλεια… όποιος και αν είναι ο λόγος που μας κάνει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη όταν έχουμε δέρμα με τάση ακμής, το σίγουρο είναι πως πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον κύκλο. Διαφορετικά, η κατάσταση θα επιδεινωθεί, οι ατέλειες θα χειροτερεύσουν και θα ξεκινάμε ξανά και ξανά απ’ το μηδέν, να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα.

 

Λάθος 1: Πλύσιμο στο πλύσιμο

Πιστεύετε πως όσο πιο πολλές φορές πλύνετε το πρόσωπο σας, τόσο πιο εύκολα θα καθαρίσετε από τη γυαλάδα, τη λιπαρότητα και το σμήγμα, όμως στην πραγματικότητα, πετυχαίνετε το ακριβώς αντίθετο. Όταν εξαντλούνται τα αποθέματα υγρασίας από την επιδερμίδα με τις συχνές πλύσεις, το δέρμα υπερλειτουργεί για να παράγει την απαραίτητη ποσότητα σμήγματος και έτσι η λιπαρότητα αυξάνεται και η ακμή χειροτερεύει. Δύο φορές την ημέρα είναι η ιδανική συχνότητα για τον καθαρισμό σας -εκτός αν ο δερματολόγος σας σας συστήσει κάτι άλλο- ώστε να καθαρίσετε μεν την ακνεϊκή σας επιδερμίδα, χωρίς όμως να της στερήσετε τα πολύτιμα φυσικά της έλαια.

 

Λάθος 2: Μια πετσέτα όλη τη βδομάδα  

Οι πετσέτες συγκρατούν βακτήρια και αυτά επιστρέφουν στο πρόσωπό μας, επιδεινώνοντας τη φλεγμονή. Κάθε φορά λοιπόν που χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα για να σκουπιστείτε, καταλαβαίνετε πόσο συντηρείτε αυτό το επιβλαβές «πήγαινε-έλα», καθυστερώντας τη βελτίωση της εικόνας. Το ιδανικό, είναι να χρησιμοποιείτε μονά καθαρά πετσετάκια τα οποία θα αλλάζετε καθημερινά ή να αντικαθιστάτε την πετσέτα σας το πολύ μετά από δύο χρήσεις.

 

Λάθος 3: Τριβή με το πρόβλημα

Τρίβετε με μανία το δέρμα σας και αντί να φύγει η λιπαρότητα και το σμήγμα έρχεται η ερυθρότητα και η φλεγμονή. Λογικό. Αυτό που χρειάζεστε είναι εξειδικευμένα προϊόντα κατά της ακμής που καθαρίζουν απαλά το δέρμα, χωρίς ερεθισμούς. Ο ενεργός αφρός καθαρισμού Ac-Norm Active Foam Plus

αφαιρεί αποτελεσματικά το υπερβολικό σμήγμα και ρυθμίζει την υπερέκκρισή του, χωρίς να απαιτεί τρίψιμο. Παράλληλα, αναστέλλει την ανάπτυξη φλεγμονών και μικροβίων και ενυδατώνει.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

blonde haired woman with pimple
Μάθετε τι είναι η Έντονη Ακμή!

 

Λάθος 4: Ο αφορισμός της ενυδατικής

Ίσως το πιο συχνό λάθος που κάνουν εσκεμμένα όσοι εμφανίζουν επιδερμίδα με ατέλειες: φοβούνται να βάλουν ενυδατική κρέμα! Κι αυτό γιατί πιστεύουν πως η επιπλέον υγρασία θα αυξήσει τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα και θα οδηγήσει σε ακόμη πιο πολλά σπυράκια και μαύρα στίγματα. Όμως και εδώ, ισχύει ότι και στην περίπτωση του συχνών πλύσεων. Όταν το δέρμα δεν έχει τα απαραίτητα ποσοστά υγρασίας, κάνει «υπερωρίες» για να τα αποκαταστήσει και καταλήγει με ακόμη περισσότερη λιπαρότητα. Το σωστό ερώτημα δεν είναι αν θα πρέπει να βάλετε ενυδατική αλλά ποια είναι η κατάλληλη ενυδατική για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.  Μετά λοιπόν από την εξειδικευμένη σας κρέμα κατά της ακμής, χαρίστε στο δέρμα σας την απαραίτητη ενυδάτωση με το Ac-Norm Aquatic Serum που τροφοδοτεί τα κύτταρα με υγρασία, εμποδίζοντας την εξάτμισή του για περισσότερες από 8 ώρες ή την Ac-Norm Aquatic Cream με βελούδινη, μη λιπαρή υφή που προσφέρει ελαστικότητα, άνεση και εντατική ενυδάτωση, επίσης για περισσότερες από 8 ώρες.

 

Λάθος 5: Ο φόβος της κάλυψης

Σε καμία γυναίκα δεν αρέσει να φαίνονται τα σημάδια ακμής στη επιδερμίδα της αλλά από την άλλη, πολλές από εσάς, διστάζετε να τα καλύψετε με μία έγχρωμη κρέμα. Ίσως γιατί έχετε κακή εμπειρία από τη βαριά καλυπτική δράση του μέικ-απ που όντως μπορεί να φράξει τους πόρους και να επιδεινώσει το πρόβλημα. Όμως με μία έγχρωμη καλυπτική κρέμα με μη φαγεσωρογόνο σύνθεση και ειδικά σχεδιασμένη για τις ατέλειες της ακνεϊκής επιδερμίδας, όχι μόνο δεν κινδυνεύετε με φλεγμονή αλλά έχετε και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Αυτό ακριβώς σας προσφέρει η Ac-Norm Tinted Cream. Έχει φυσικό χρώμα που προσαρμόζεται σε κάθε χρωματικό τόνο, χαρίζοντας τέλεια κάλυψη για αψεγάδιαστο αποτέλεσμα και παράλληλα, ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος για ματ αποτέλεσμα και έχει αντιμικροβιακή και καταπραϋντική δράση αλλά και αντηλιακά φίλτρα για επιπλέον προστασία.

 

Λοιπόν; Πειστήκατε ότι κάποια λάθη κοστίζουν ακριβά στη φροντίδα του ακνεϊκού προσώπου; Αλλάξτε συνήθειες, αλλάξτε οπτική και σύντομα η μάχη σας κατά των ατελειών θα φτάσει στην «ακμή» της επιτυχίας της.