blonde woman touches her cheek

5 Tips για να Αντιμετωπίσετε τη Ροδόχρους Νόσο

Κοκκινίλες στο πρόσωπο, ευρειαγγείες στα μάγουλα, σπυράκια, σμήγμα… Όχι, τα συμπτώματα της ροδόχρου νόσου δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο για την εικόνα ή την ψυχολογία σας. Και μπορεί ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά να σας κρύβει καλά από τα παράξενα βλέμματα, όμως αυτό που χρειάζεστε στην πραγματικότητα είναι να συνειδητοποιήσετε πως οι άνθρωποι με «αψεγάδιαστο δέρμα» είναι ελάχιστοι και πως, ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι  να νιώσετε τέλεια ακόμα και με τις μικρές σας ατέλειες.

 

1) Ψυχραιμία

Αν υπάρχει ένας εχθρός της ροδόχρου νόσου, αυτός είναι σίγουρα το στρες, αφού επιδεινώνει την ερυθρότητα. Ο διαλογισμός, η γιόγκα και οι ασκήσεις χαλάρωσης θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε εσωτερικά και εξωτερικά, περιορίζοντας το άγχος και τελικά μειώνοντας το δυσάρεστο κοκκίνισμα.

 

2) Φροντίδα με μέτρο

Όσο κι αν πιστεύετε πως η υπερβολική χρήση προϊόντων ανακουφίζει το δέρμα σας από τα σημάδια ακμής ή το έκζεμα, στην πραγματικότητα, γίνεται εντελώς το αντίθετο. Για παράδειγμα, ένα βαθύ peeling θα κάνει πιο έντονο τον ερεθισμό σας. Γι΄ αυτό, καλύτερα να προτιμήσετε μόνο προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Μόνο προσοχή στην εφαρμογή! Οι αργές, μαλακές κινήσεις είναι το μυστικό για να μην ερεθίσετε κι άλλο τα ευαίσθητα σημεία.

 

3) Το τέλειο καμουφλάζ

Ποιος είπε ότι αν έχεις ροδόχρου νόσο δεν μπορείς να φορέσεις μέικ-απ; Αρκεί απλώς να διαλέξετε προϊόντα για ευαίσθητες επιδερμίδες, χωρίς αλλεργιογόνα συστατικά, όπως

κονσίλερ, μέικ-απ ή μια έγχρωμη κρέμα υψηλής κάλυψης όπως η Sensitive Red Skin Tinted SPF 30 Cream που θα σας χαρίσει ομοιόμορφο, λείο πρόσωπο στο λεπτό.

 

4) Βρείτε την αιτία «του κακού»

Έστω και μια φορά να χτύπησαν «κόκκινο» στο πρόσωπό σας τα σημάδια ροδόχρου νόσου, ξέρετε τι την προκαλεί. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.066 άτομα που πάσχουν από αυτήν, έδειξε πως τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που την πυροδοτούν:

Θα σου αρέσει σίγουρα:

blonde woman with flowers
4 Διαφορετικά Tips Ομορφιάς για Αυτή την Άνοιξη!

 

Έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία: 81%

Συναισθηματικό στρες: 79%

Ζέστη: 75%

 

Σας θυμίζουν κάτι; Αν ναι, μάλλον ήρθε η ώρα να λάβετε τα μέτρα σας αποφεύγοντας τον «κίνδυνο».

 

5) Με αγαπώ και με προσέχω

Όταν σας ταλαιπωρούν τόσο τα σημάδια της ροδόχρου νόσου, είναι λογικό να επικεντρώνεστε μόνο στο τι θα κάνετε «εξωτερικά». Κι όμως. Το τι κάνετε «εσωτερικά» για το σώμα σας είναι εξίσου σημαντικό. Αν, λόγου χάρη, περιορίσετε ή  «κόψετε» το αλκοόλ ή τις πικάντικες τροφές, θα δείτε τα συμπτώματα της ροδόχρου νόσου να υποχωρούν αισθητά. Ό,τι και να κάνετε, θυμηθείτε να κοιταχτείτε στον καθρέφτη, να σηκώσετε ψηλά το κεφάλι και να χαμογελάσετε με περηφάνια γιατί με ή χωρίς ροδόχρου νόσο, είστε η τέλεια εκδοχή του εαυτού σας.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ροδόχρου νόσο, θα βρείτε εδώ rosacea awareness infographic. Αν πάλι ψάχνετε την ιδανική φροντίδα για την ευαίσθητη επιδερμίδα σας, η FREZYDERM σας έχει εδώ τη λύση.