car trunk stuffed with things

10 Συμβουλές για τις Διακοπές του Πάσχα

Πασχαλι…ναι στην οικογενειακή απόδραση! Αυτό είπατε και φέτος και κάνατε πολύ καλά, αφού Πάσχα χωρίς εκδρομή είναι άνοιξη χωρίς ήλιο. Πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα όμως, προηγείται η Μεγάλη Λίστα. Τι είναι απολύτως απαραίτητο να πάρετε μαζί σας; Για να μη χάσετε τα αβγά και πασχάλια στο πακετάρισμα, συγκεντρώσαμε για εσάς τα 10 πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να αφήσετε πίσω. Ανοίξτε τα μάτια σας και τα πορτ-μπαγκάζ σας και καλό ταξίδι!

 

  1. Άγχος πασχαλιάτικα;

Μπορεί οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις να σας κυνηγούν όλη τη χρονιά, όμως αυτές οι λίγες μέρες που θα περάσετε μαζί ως οικογένεια δεν χωρούν έγνοιες και στρες. Το άγχος «σκοτώνει» την ανεμελιά και οι στιγμές που περνάει η οικογένεια είναι εξαιρετικά πολύτιμες για να ρισκάρετε να τις καταστρέψετε. Αδειάστε τη βαλίτσα με τις υποχρεώσεις πριν καν μπείτε στο αυτοκίνητο και κάντε χώρο για αξέχαστες αναμνήσεις.

 

  1. Τα εγγόνια καλά; Πάντα καλά

Όρεξη για κουβέντα. Απαραίτητη για τις ψυχολογικές αποσκευές σας, αφού οι κοινωνικές συναναστροφές το Πάσχα δίνουν και παίρνουν. Ειδικά αν πάτε στο χωριό, πρέπει οπωσδήποτε να είστε προετοιμασμένοι να μάθετε τα -όχι και λίγα- νέα της θείας Ευτέρπης και της γιαγιάς Δέσπως. Υπάρχει πάντα βέβαια και η επιλογή να αποφύγετε τις «πολλές χαιρετούρες» αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση να είστε προετοιμασμένοι για τις κακές γλώσσες. Βέβαια, η κοινωνικότητα δεν χρειάζεται μόνο στα γνώριμα μέρη. Ακόμη και αν επισκεφθείτε μία περιοχή για πρώτη φορά και έχετε παιδιά, το πιθανότερο είναι ότι θα γνωρίσετε κι άλλες οικογένειες, αφού στις δημόσιες σχέσεις τα παιδιά είναι ξεφτέρια.

 

  1. Ηλίου φαεινότερον

Είναι ολοφάνερο ότι πρέπει να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα σύνεργα για τις πασχαλινές βόλτες σας κάτω απ’ τον ήλιο. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Δεν αρκούν μόνο τα γυαλιά και τα καπέλα. Η ηλιοπροστασία είναι το ίδιο σημαντική και δυστυχώς, πολύ συχνά, τη θυμόμαστε μόνο το καλοκαίρι.  Ευτυχώς η FREZYDERM έχει τα κατάλληλα αντηλιακά για τη μαμά, τον μπαμπά και το παιδί αλλά και για την ευαίσθητη επιδερμίδα των βρεφών και των νηπίων. Διαλέξτε αυτά που χρειάζεστε και ρίξτε τα στη βαλίτσα επειγόντως.

 

 

  1. 125 αυτοκινητάκια και 238 κούκλες κλαίνε γιατί έμειναν πίσω

Λίγα και καλά.  Ή καλύτερα ένα και καλό.  Το μόνο που παιχνίδι που χρειάζονται μικροί και μεγάλοι για να περάσουν τέλεια στις πασχαλινές τους διακοπές είναι απλώς μία μπάλα. Εξάλλου η φύση είναι από μόνη της ένα ατέλειωτο παιχνίδι και θα απασχολήσει τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο.

 

  1. Μαμά, μαράθηκαν οι πασχαλιές

Ένα από τα πρώτα που ξεχνούν οι οικογένειες στις πασχαλινές τους εκδρομές είναι να πάρουν μαζί ένα βάζο για τα αμέτρητα λουλούδια που θα μαζέψουν. Εσείς, κάντε την εξαίρεση.  Κι αν δεν έχετε βάζο, κανένα πρόβλημα. Ακόμη και μερικά απλά πλαστικά ποτήρια θα γίνουν το τέλειο ανθοδοχείο για τις μαργαρίτες σας, αρκεί να είναι λίγο βαθιά για να στηρίζουν τα λουλούδια.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

kid with sunscreen playing on the sand
Παιδικό αντηλιακό: Με ποια κριτήρια να επιλέξω;
  1. Σκαρπίνι στα χορτάρια;

Κανείς δεν λέει όχι στο να βγείτε με στιλ στην εξοχή, αν όμως αυτό το στιλ περιλαμβάνει τακούνια για τη μαμά και μοκασίνια για τον μπαμπά… τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν η εικόνα οικογενειακής ξεγνοιασιάς που έχετε στο μυαλό σας δεν περιλαμβάνει σόλες κολλημένες στη λάσπη και το γρασίδι, τότε καλύτερα να πάρετε μαζί σας τέσσερα ζευγάρια αθλητικά παπούτσια.

 

  1. Σιγά τα αβγά

Βγείτε νικητές στο κλασικό έθιμο χωρίς κόπο αλλά με… λίγο δόλο. Πάρτε μαζί σας ένα ξύλινο κόκκινο αβγό -ή από ένα για κάθε μέλος της οικογένειας- και όταν έρθει η ώρα για το τσούγκρισμα στο πασχαλινό τραπέζι σπάστε άφοβα τα αβγά των συγγενών και φίλων παριστάνοντας τους έκπληκτους. Μόνο προσοχή μην αποκαλυφθεί η «απάτη» σας και τα τσουγκρίσετε… γενικώς.

 

  1. Καλή κι η οδοντογλυφίδα αλλά…

…αν δεν πλύνετε τα δόντια σας μετά το πασχαλινό τραπέζι με οδοντόπαστα και οδοντόβουρτσα πώς θα τα καθαρίσετε πραγματικά; Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το αγαπημένο αρνί περιέχει πολλές ίνες που τρυπώνουν εύκολα ανάμεσα στα δόντια. Έχοντας μαζί σας την οδοντόπαστα και το στοματικό διάλυμα Plaque & Tartar θα προστατεύσετε τα δόντια σας από την τερηδόνα και την πλάκα -που συνήθως ακολουθούν τα λαχταριστά τσουρέκια και κουλουράκια- και θα ευχηθείτε «χρόνια πολλά» με την πιο δροσερή αναπνοή. Στα sos και το οδοντικό νήμα για μικρούς και μεγάλους.

 

  1. Να κάνω zoom ή θα βγει θολή;

Με τόσα χρώματα να γεμίζουν τον ουρανό το βράδυ της Ανάστασης, το θέαμα θα είναι       πραγματικά φαντασμαγορικό. Αρκεί να αποτυπώσετε τα πυροτεχνήματα σε όλο τους το μεγαλείο. Γι’ αυτό, μην ξεχάσετε για κανένα λόγο να πάρετε μαζί σας μία καλή φωτογραφική μηχανή. Διαφορετικά, εμπιστευτείτε το κινητό σας αφού βεβαιωθείτε ότι έχει κάμερα υψηλής ανάλυσης και σωστή λειτουργία νυχτερινής λήψης.

 

  1. Λύση στο μπαμ-μπαμ

Αν πάλι λατρεύετε το θέαμα των βεγγαλικών αλλά δεν αντέχετε τον ήχο τους, εσείς ή τα παιδιά που τρομάζουν εύκολα απ’ τον κρότο, ένα ζευγάρι ωτοασπίδες θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας το βράδυ της Ανάστασης.

Τι λέτε; Θα θυμηθείτε να πάρετε μαζί και τα 10 ή θα χρειαστείτε μία επανάληψη ως τη Μεγάλη Πέμπτη;