tips gia to moro sti thalassa

Μωρό & Θάλασσα: Tips για να μη Φοβάται το Νερό

«9 μήνες μέσα στο νερό, δεν μπορεί… θα το λατρεύει!» Αυτό σκεφτήκατε ξεκινώντας με το αγγελούδι σας για το μπανάκι του στη θάλασσα. Τι γίνεται όμως όταν το «δελφινάκι» είναι έξω απ’ τα νερά του; Για να το βοηθήσετε να ξεπεράσει τον φόβο του για το νερό, βουτήξτε στον ωκεανό της γνώσης!

 

1.Στου γυαλού τα βοτσαλάκια, δεν πατάνε τα μωράκια 

Τα απότομα βράχια, οι πέτρες και τα «χοντροκομμένα» βότσαλα δεν είναι η ειδυλλιακή εικόνα παραλίας ούτε καν για εμάς τους μεγάλους. Πόσο μάλλον για ένα μωράκι που μπορεί να φοβηθεί στην εικόνα τους. Γι’ αυτό, διαλέξτε μία αμμουδερή παραλία (μέσα-έξω). Τρόμο όμως μπορεί να προκαλέσει και το βάθος της θάλασσας. Αν, για παράδειγμα, στο δεύτερο κιόλας βήμα σας το νερό βαθαίνει απότομα, το μωράκι μπορεί να τρομάξει από την απότομη βύθιση. Το ίδιο σοκαριστική, μπορεί να είναι και η αίσθηση του παγωμένου νερού. Γι’ αυτό επιλέξτε μία παραλία με ρηχά και ζεστά νερά, χαρακτηριστικά που συνήθως πάνε μαζί.

 

  1. Στο βάθος, ακροθαλασσιά

Για να έχει χρόνο το μωρό να προσαρμοστεί στην παραλία, παίξτε αρκετά μακριά απ’ την άκρη της θάλασσας ώστε να μην κινδυνεύει να τρομάξει απ’ την εικόνα ή τον ήχο του κύματος που σκάει ή την εικόνα της ίδιας της θάλασσας. Όσο θα παίζετε στη απομακρυσμένη σας γωνιά όμως, μην ξεχνάτε να καταβρέχετε το δερματάκι του για να εξοικειωθεί και με το νερό. Και βέβαια μην ξεχνάτε το αντηλιακό, επειδή κάθεστε κάτω απ’ την ομπρέλα. Το βρεφικό δερματάκι είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και χρειάζεται πάντα προστασία. Το αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος Baby Sun Care SPF 25  μόνο με φυσικά φίλτρα, είναι ιδανικό για μωρά και ανθεκτικό στο νερό για να μη σταματάτε το θαλάσσιο μπουγέλωμα! Αν πάλι το αγγελούδι σας είναι σε νηπιακή ηλικία, το Infant Sun Care SPF 50+ , επίσης μόνο με φυσικά φίλτρα, προσφέρει πολύ υψηλή ηλιοπροστασία δημιουργώντας ένα αδιάβροχο φιλμ προστασίας με γαλάζιο χρώμα, για να μη μείνει ούτε σημείο ακάλυπτο. Μην ανησυχείτε όμως, δεν αφήνει γαλάζια χροιά στο δέρμα.

 

  1. Πω-πω τι ωραίο παπάκι

Αντιπερισπασμός:  άλλη μία στρατηγική που θα καταπολεμήσει τον φόβο του μωρού για τη θάλασσα. Πάρτε μαζί σας μερικά παιχνιδάκια που επιπλέουν στο νερό (π.χ. τα παπάκια της μπανιέρας), βάλτε τα στην ακροθαλασσιά και ζητήστε απ’ το μωρό να τα πιάσει για να παίξει. Έτσι, βλέποντας το νερό θα επικεντρωθεί  στο αγαπημένο του παιχνίδι και όχι στη φοβία του.

 

  1. Αγκαλίτσα θα μπούμε

Τώρα που εξασκηθήκατε λιγάκι στο παιχνίδι στην αμμουδιά και το μωρό εγκλιματίστηκε λίγο περισσότερο, πάρτε το αγκαλιά πριν μπείτε στο νερό και δοκιμάστε να μπείτε αργά-αργά στη θάλασσα κρατώντας το στην αγκαλιά σας, όρθιο ή στο πλάι. Για να νιώσει σιγουριά, να του μιλάτε συνέχεια με ήρεμο τόνο φωνής και χαμογελαστή διάθεση, έχοντας το κεφάλι σας απέναντι απ΄ το δικό του για να έχει και οπτική θέα με τη μαμά ή τον μπαμπά.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Woman in a bikini drinks cocktail in the sea
Πώς θα Διαλέξεις Τα Καλύτερα Αντηλιακά για Εσένα;

 

  1. Το μπλουμ στον καιρό του

Προσοχή! Όσο κι αν  μπείτε στον πειρασμό να βουτήξετε το μωρό στο νερό, μην το κάνετε με το ζόρι για κανένα λόγο. Ένα τέτοιο σοκ μπορεί να κάνει το παιδί να μισήσει τη θάλασσα (και εσάς) για πολύ καιρό. Βρέξτε σιγά-σιγά τα χεράκια, τα ποδαράκια και τον κορμό του και θα σας δείξει εκείνο με το τρόπο του αν και πότε είναι έτοιμο για τη μεγάλη βουτιά.

 

  1. Να κάνουμε μια πρόβα;

Αν το μωράκι ας έχει ήδη δείξει πως φοβάται τη θάλασσα ή αν θέλετε απλώς να το  προετοιμάσετε κατάλληλα για την πρώτη του βουτιά, η μπανιέρα θα γίνει η καλύτερη μίνι-θάλασσα!  Γεμίστε τη με νερό και μάθετε στο παιδί να χτυπάει τα πόδια και τα χέρια του, να επιπλέει ανάσκελα ή να βουτάει κ το κεφαλάκι του στο νερό, εξηγώντας του ότι τα ίδια φανταστικά  παιχνίδια θα παίξετε και στη θάλασσα. Εννοείται βέβαια πως θα πρέπει να είστε συνεχώς στην μπανιέρα μαζί του, χωρίς να το αφήσετε δευτερόλεπτο από τα μάτια σας.

 

Κάντε υπομονή, κάντε έξυπνες και συνετές κινήσεις χωρίς βιασύνη και πίεση προς το μικρό σας και τα μακροβούτια… κοντοζυγώνουν!