kid with sunscreen playing on the sand

Παιδικό αντηλιακό: Με ποια κριτήρια να επιλέξω;

Φτυάρια, τσουγκράνες και μπουλντόζες εν δράσει, τουρνουά beach volley Junior Eθνικής, «ψιλοκρεμαστές» με το τόπι…  τα πάντα έχει και φέτος η εξόρμηση των παιδιών στις παραλίες. Και όσο οι μικροί μας φίλοι θα χαίρονται παιχνίδια και σπορ, η επιδερμίδα τους θα προστατεύεται αποτελεσματικά κάτω απ’ τον καλοκαιρινό ήλιο. Αν είστε σε διαδικασία επιλογής του φετινού αντηλιακού των παιδιών σας, ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να βρείτε πιο εύκολα αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας (και τους).

Επιλέγω παιδικό αντηλιακό που…

  • Προσφέρει ηλιοπροστασία ευρέος φάσματος: δηλαδή και από τη UVB και από τη UVA ακτινοβολία η συνεχής έκθεση στις οποίες μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις (τώρα και μακροπρόθεσμα) στην επιδερμίδα. Άλλωστε, η παιδική επιδερμίδα δεν έχει αναπτύξει ακόμα τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και αυτοπροστασίας, όπως η επιδερμίδα του ενήλικα.
  • Σέβεται τη φυσιολογία του ευαίσθητου παιδικού δέρματος:

Όντας πιο λεπτό και ευαίσθητο από αυτό των ενηλίκων, το παιδικό δέρμα έχει ιδιαίτερες ανάγκες και χρειάζεται αντηλιακά προϊόντα με συνθέσεις ειδικά μελετημένες για τις αυξημένες του ανάγκες.

  • Διαθέτει υφές που απλώνονται εύκολα: έτσι αφενός προσφέρεται άνεση και καλλυντική ευχαρίστηση στην παιδική επιδερμίδα αφετέρου η γρήγορη επάλειψη βοηθά στο να μη χάνουν οι μικροί μας φίλοι χρόνο από το αγαπημένο τους παιχνίδι πλάι στο κύμα.
  • Είναι πρακτικό στη χρήση: ένα αντηλιακό εργονομικού σχεδιασμού προσφέρει ευελιξία και ευκολία για εφαρμογή που μπορεί να γίνει από κάθε ενήλικα στην επιδερμίδα του παιδιού (χωρίς να χρειάζεται «εγχειρίδιο χρήσης»!), και αυτή η πρακτικότητα μεταφράζεται επίσης σε λιγότερες «παρεμβολές» στις παιχνιδιάρικες στιγμές.
  • Έχει τη μορφή που προτιμώ: μπορείτε να επιλέξετε είτε αντηλιακό σε μορφή κρέμας είτε αντηλιακό σε μορφή σπρέι είτε… και τα δύο! Το νέο Kids Sun Care Cream Spray SPF 50+ διαθέτει υβριδική τεχνολογία ώστε να μετατρέπεται από σπρέι σε μορφή ψεκάσιμης κρέμας. Χάρη στην ειδική αντλία στοχευμένου ψεκασμού μετατρέπει την κρέμα σε μικροσταγονίδια για ομοιόμορφη και ταχύτερη εφαρμογή, χωρίς να κυλά το προϊόν στο δέρμα ενώ παράλληλα ενυδατώνει την επιδερμίδα αφήνοντας ευχάριστη, ελαφριά μη κολλώδη αίσθηση και της προσφέρει υψηλή αντιοξειδωτική προστασία, για την προφύλαξη και την αποκατάστασή της από την επιβλαβή δράση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Σας ενδιαφέρει το κριτήριο «εφαρμογή και σε βρεγμένο δέρμα»;

Έχετε και αυτήν την επιλογή. Το αγαπημένο σας Kids Sun Care Wet Skin Spray SPF 50+  είναι και φέτος κοντά σας στην παραλία, για να μη διακόπτετε το παιχνίδι για σκούπισμα με την πετσέτα. Εφαρμόζεται στοχευμένα και εύκολα ακόμα και όταν φυσάει πολύ και έχει λεπτόρρευστη, διάφανη σύνθεση που δεν αφήνει λευκά ίχνη.

Τέλος, μην ξεχνάτε τις κλασικές επιλογές παιδικών αντηλιακών για πολύ υψηλή ηλιοπροστασία με λεπτόρρευστη υφή για εύκολη εφαρμογή:

Kids Sun Care SPF 50+ και Kids Sun + Nip SPF 50+ για προστασία από τα έντομα παραλίας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

baby on the beach
Αντηλιακή Προστασία για Μωρά & Παιδιά

Όποιο αντηλιακό και αν «κάνει τσεκ» στα θέλω σας, θυμηθείτε να:

  • το απλώνετε στην επιδερμίδα του παιδιού 20-30΄ πριν την έκθεση στον ήλιο, ώστε να έχει χρόνο το να δράσει
  • το εφαρμόζετε και κάτω απ’ το μπλουζάκι καθώς ένα μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας διαπερνά το ρούχο
  • το απλώνετε σε «γενναία» ποσότητα:1 κ.γ. στο πρόσωπο, 2 κ.σ. σε σώμα και άκρα
  • το ανανεώνετε ανά 1 ώρα και οπωσδήποτε μετά το κολύμπι/ σκούπισμα με την πετσέτα
  • καλύπτετε και τα δύσκολα σημεία: αγκώνες, πέλματα, κλειδώσεις πίσω από τα γόνατα, αυτιά και την περιοχή πίσω από αυτά
  • το συνοδεύετε με καπέλο και γυαλιά
  • αποφεύγετε την ηλιοέκθεση των παιδιών 10:00-16:00, τότε που ο ήλιος πέφτει κάθετα.

Το ερώτημα: «Παιδικό αντηλιακό: με ποια κριτήρια να επιλέξω;» απαντήθηκε και οι μικροί μας φίλοι βάζουν και φέτος το καλοκαίρι τη φαντασία όσο η FREZYDERM βάζει την προστασία.