lyseis gia paidia poy misoun to kalokairi

Πώς Αντιμετωπίζουμε την Παιδική Γκρίνια το Καλοκαίρι

«Μαμά, δεν θέλω αυτό», «μπαμπά δεν θέλω εκείνο». Όταν το «όχι» γίνεται το μανιφέστο του καλοκαιριού, τα πράγματα δυσκολεύουν για τη μαμά και τον μπαμπά. Ευτυχώς, μπορείτε να κάμψετε τις αντιστάσεις και μάλιστα με τρόπους που όχι μόνο δεν θα φέρουν διαμαρτυρία αλλά θα γίνουν και σούπερ διασκεδαστική εμπειρία.

 

  1. Όχι μελιτζάνα!

 Ούτε κολοκυθάκια, ούτε πιπεριές, ούτε ντομάτες! Τα λαχταριστά και υπερ-θρεπτικά λαχανικά του καλοκαιριού εξορίστηκαν από το μενού του παιδιού σας και εσείς αναρωτιέστε τι να κάνετε για να το πείσετε πως χρειάζεται τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους.  Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι… μαγειρέματα. Όχι κυριολεκτικά, μεταφορικά. Λιώστε τις τροφές που απορρίπτει το παιδί σε μια υπέροχη σάλτσα με έντονο χρώμα και μην αποκαλύψετε ποτέ τα μυστικά συστατικά της! Κάτι άλλο που ξετρελαίνει τα μικρά παιδιά και καταφέρνει να καμουφλάρει έξυπνα τις τροφές που δεν τους αρέσουν, είναι τα φαγητά που σχηματίζουν αστείες φάτσες. Φτιάξτε φρύδια με λωρίδες πιπεριάς, χαμογελαστό στόμα με μια κομμένη φέτα ντομάτας, μάτια με καλαμπόκι… όρεξη και φαντασία να υπάρχει και δεν θα υπάρχει πια «δεν θέλω» στο φαγητό.

 

  1. Όχι αντηλιακό!

Η αλήθεια είναι πως αυτό το «όχι» έχει τη λογική του. Σε ποιον αρέσει να διακόπτει το ξέγνοιαστο παιχνίδι του στην άμμο για να βάλει αντηλιακό; Σίγουρα όχι στα παιδιά που περιμένουν αυτές τις μέρες πώς και πώς όλο τον χρόνο. Και αυτό το πρόβλημα λύνεται εύκολα με τη σωστή επιλογή αντηλιακού.  Για να μη χρειαστεί να χάσετε χρόνο στο σκούπισμα με την πετσέτα, προτιμήστε το Kids Sun Care Wet Skin Spray που εφαρμόζεται απευθείας σε βρεγμένο δέρμα και ψεκάζεται εύκολα και στοχευμένα, ακόμα και όταν φυσάει πολύ, για να μη σταματούν με τίποτα τα παιδιά το παιχνίδι τους στη θάλασσα και την παραλία. Και για να αποφύγετε ακόμα και την παραμικρή διαμαρτυρία, βάλτε δημιουργικότητα και φαντασία!

Αν για παράδειγμα, προσπαθείτε να απλώσετε το αντηλιακό στο προσωπάκι του παιδιού, παίξτε το «φατσούλα στη μανούλα», ζητώντας του να σας κάνει την πιο αστεία γκριμάτσα που μπορεί. Ή αιφνιδιάστε το ευχάριστα ψεκάζοντας σε διάφορα σημεία του σώματός του, χωρίς να το περιμένει, αφού τα παιδιά λατρεύουν τις εκπλήξεις.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

dad with mom and daughter playing by the sea
Το Μυστικό για Οικογενειακές Διακοπές χωρίς Άγχος
  1. Όχι, δεν φεύγω απ’ τη θάλασσα!

 Ίσως η πιο κλασική περίπτωση καλοκαιρινού «δεν θέλω» που προκαλεί πονοκέφαλο στους γονείς όταν έρχεται η ώρα να φύγουν απ’ τη παραλία. Ψυχραιμία. Πρώτα απ’ όλα, σκεφτείτε πως όσο πιο νωρίς ενημερώσετε το παιδί πως φεύγετε τόσο πιο πολύ χρόνο θα έχει στη διάθεσή του για να γκρινιάξει και να προσπαθήσει να σας μεταπείσει. Γι΄ αυτό, κινηθείτε πονηρά. Μαζέψτε διακριτικά όλα τα πράγματα και μετά δώστε το σύνθημα της αναχώρησης. Όταν το παιδί σας δει όρθιους και έτοιμους, αναγκαστικά θα αποδεχτεί τη «σκληρή» πραγματικότητα. Βέβαια το ότι θα περιοριστούν σε χρονική διάρκεια τα παράπονα, δεν σημαίνει πως θα εξαφανιστούν. Οπότε βάλτε στο παιχνίδι και το παιχνίδι «ποιος θα τρέξει πρώτος μέχρι το αυτοκίνητο;» και αφήστε την προσδοκία του παραθαλασσίου ημι-μαραθωνίου να πνίξει τα δάκρυα της λύπης.

 

  1. Όχι γαλάκτωμα!

Στην παραλία αρνιόταν να βάλει αντηλιακό για να μη διακόψει το παιχνίδι του. Τώρα αρνείται να βάλει after sun γαλάκτωμα γιατί απλώς… βαριέται. Όμως η μαμά και ο μπαμπάς έχουν ξανά τον τρόπο να κινήσουν το ενδιαφέρον του παιδιού. Και η FREZYDERM επίσης. Γιατί το απαλό γαλάκτωμα  Sensitive Kids Body Milk είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια και είναι αφορμή για το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι που έχει ως εξής: η μαμά και ο μπαμπάς βάζουν στο σώμα τους το γαλάκτωμα σε κουκίδες και ζητούν απ’ το παιδί να τις ενώσει κάνοντας τελικά επάλειψη στη επιδερμίδα τους. Στη συνέχεια, απλώνει το παιδί τις κουκίδες γαλακτώματος στο δερματάκι του και ζητά απ’ τους γονείς να τις ενώσουν. Και έτσι, και το δέρμα του παιδιού μένει ενυδατωμένο και προστατευμένο απ’ τους ερεθισμούς και η διασκέδαση συνεχίζεται!

Αγαπητοί γονείς, μην καθυστερείτε! Βάλτε σήμερα τη διπλωματία στο επίκεντρο των καλοκαιρινών διαβουλεύσεων γιατί η ανεμελιά των διακοπών δεν σηκώνει διαπραγμάτευση!