sun screen frezyderm

Υγιές Δέρμα με Σωστή Προστασία από τον Ήλιο

Αν και η ηλιακή ακτινοβολία είναι συνυφασμένη με τις αρνητικές συνέπειες που έχει στο δέρμα μας, ταυτόχρονα τείνει να είναι ευεργετική για την υγεία μας. Με δεδομένο ότι ζούμε σε μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες του χρόνου, η έκθεση στον ήλιο χρειάζεται μέτρο και προσοχή! Ο ήλιος ενοχοποιείται για πολλά προβλήματα στο δέρμα μας, μερικά από τα οποία φαίνονται άμεσα και κάποια άλλα εμφανίζονται πολύ αργότερα – δεδομένου ότι οι βλάβες που προκαλεί, δρουν σωρευτικά.

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η κατάλληλη αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη, ανάλογα πάντα και με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Πριν λοιπόν αφεθείτε στην «αγκαλιά» του ήλιου, βεβαιωθείτε ότι έχετε τηρήσει κατά γράμμα τις παρακάτω συμβουλές.

 

1.       Περιορίστε τον χρόνο που βρίσκεστε στον ήλιο μεταξύ 12:00 π.μ. και 4:00 μ.μ. καθώς οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο έντονες – το καλύτερο μαύρισμα άλλωστε θα το κάνετε λίγο πριν πέσει ο ήλιος!

2.       Μη χρησιμοποιείτε κρεβάτια τεχνητού μαυρίσματος, η υπεριώδης ακτινοβολίαπου εκπέμπουν είναι το ίδιο βλαβερή με την ηλιακή!

3.       Να είστε προσεκτικοί γύρω από το νερό, την άμμο ή το τσιμέντο. Αυτές οι επιφάνειες αντικατοπτρίζουν τις καταστρεπτικές ακτίνες του ήλιου, οι οποίες μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα ηλιακού εγκαύματος.

4.       Κρατήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο, πίνοντας άφθονο νερό και χυμούς.

5.       Να φοράτε καπέλο, ανοιχτόχρωμα ρούχα με μακριά μανίκια, και παντελόνια.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

blonde woman on a field
Καθημερινές Συνήθειες για Προστασία από τον Ήλιο

6.       Οι επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι γνωστές και για τα μάτια μας! Η προστασία τους επιτυγχάνεται μόνο με τη χρήση γυαλιών ηλίου προστασίας UV.

7.        Εφαρμόστε τον κανόνα της σκιάς: εάν η σκιά σας είναι μικρότερη από εσάς, οι ακτίνες του ήλιου είναι ισχυρότερες και θα πρέπει να βρείτε σκιερό μέρος.

8.       Μην αφήνετε το σώμα και το πρόσωπο σας εκτεθειμένα στην υπεριώδη ακτινοβολία. Τα αντηλιακά προσώπου Sun Screen Velvet Face SPF 30 & 50+ της FREZYDERM ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη ηλιοπροστασίας όλους τους μήνες του χρόνου. Είναι διάφανα, ανθεκτικά στο νερό και προσφέρουν βελούδινη ματ όψη για αρκετές ώρες. Για εξίσου βελούδινο αποτέλεσμα και στο σώμα σας, χρησιμοποιείστε το Sun Screen Velvet Body Lotion SPF 50+.

 

Φροντίστε το δέρμα σας κάτω από τον ήλιο με την ολοκληρωμένη σειρά Sun Screen της FREZYDERM και μην ξεχνάτε πως η αντηλιακή προστασία θα πρέπει να γίνει μια ακόμη καθημερινή σας συνήθεια!