χαιρομαι την ανοιξη χωρις αλλεργιες

Αντιμετωπίστε Άμεσα την Αλλεργία την Άνοιξη

Άνοιξη: από το αρχαίο ανοίγνυμι ή ανοίγω. Ανοίγω τα παράθυρα να μυρίσει ο τόπος τριαντάφυλλα και μενεξέδες. Ανοίγω την πόρτα να βγω βόλτα στην εξοχή. Ανοίγω τα μάτια να χαζέψω τις μαργαρίτες στο αλσάκι. Ή μήπως κλείνομαι στο σπίτι γιατί έχω αλλεργίες; Αν υποφέρετε από συνάχι, καταρροή και βουλωμένη μύτη, υπάρχουν 5 υπέροχες ανοιξιάτικες συνήθειες που, αν δεν λάβετε τα μέτρα σας, φέτος μπορεί να σας λείψουν απεγνωσμένα.

 

1.Περπατώ-περπατώ εις το πάρκο

Ώρα 8 το πρωί στο παρκάκι της γειτονιάς. Μια κυρία βγάζει βόλτα το κανίς αλλά άλλος κανείς! Η απόλυτη ησυχία και η τέλεια γαλήνη. Ό,τι πρέπει για να βγείτε για λίγο περπάτημα, να γεμίσετε ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα, να τονώσετε το σώμα και να αδειάσετε το μυαλό σας. Αφήστε που τα δέντρα δίπλα στα παγκάκια έχουν βγάλει άνθη και είναι σκέτη καρτ ποστάλ! Όμως πεύκο και γκαζόν σημαίνει μπελάς και όσο η μύτη τρέχει, τρέχει και σοβαρός λόγος να ξεχάσετε τον αγαπημένο σας πρωινό περίπατο.

 

  1. Άλλοι κόβουν πασχαλιές, κι άλλοι κόβουν… την εξοχή

Ποιος αντιστέκεται στον ανθισμένο κήπο της γειτόνισσας; Ποιος λέει όχι σε δυο μοσχοβολιστά φυλλαράκια βασιλικού, έτσι για τη μυρωδιά! Και βέβαια, δεν είναι μόνο η πόλη γεμάτη λουλούδια. Όσοι ξεχυθούν στην ύπαιθρο για να χαρούν το πικ-νικ τους και να λιαστούν -τώρα μάλιστα που η ζέστη είναι ακόμα υποφερτή- θα δουν ένα τοπίο σωστό καμβά.  Άσπρο-κίτρινες μαργαρίτες, κατακόκκινες παπαρούνες, πολύχρωμα αγριολούλουδα του αγρού… όλα δελεαστικά για το μάτι και για το ψάθινο καλάθι. Ή απλώς απαγορευτικά αν το τίμημα για να τα χαρείτε είναι η βουλωμένη μύτη και τα πρησμένα μάτια.

 

  1. Φραπεδάκι στη σεζ λονγκ

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρό από το να φτιάξετε τον αγαπημένο σας καφέ και να τον απολαύσετε γουλιά-γουλιά στη βεράντα, γύρω στις 5 το απόγευμα που δεν έχει ούτε πολύ ήλιο αλλά ούτε και την ψύχρα του σούρουπου και η ατμόσφαιρα μυρίζει ήδη καλοκαίρι. Όμως μαζί με την αύρα του καλοκαιριού, έρχεται και η αύρα της γύρης που μόνο φίλος της αλλεργίας σας δεν είναι.

 

  1. Ο μελισσούλος ψάχνει τη μελισσούλα του

Δεν ανανεώνεται μόνο η φύση τη άνοιξη. Ανανεώνεται και η διάθεσή μας, το λέει και η επιστήμη. Αντιδρώντας στον υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό και σε όλο το κλίμα της ανοιξιάτικης ευφορίας, ο εγκέφαλός μας παράγει περισσότερη ενδορφίνη που είναι μία από τις ορμόνες της ευτυχίας. Και επειδή ανεβασμένη διάθεση χωρίς φλερτ δεν γίνεται, το παιχνίδι της «κατάκτησης» έχει την τιμητική του και μάλιστα, είναι ακόμα πιο συναρπαστικό απ’ ό,τι ήταν τον χειμώνα. Εκτός αν του σταθεί εμπόδιο μία μύτη με συνάχι και δυο κατακόκκινα διόλου σέξι μάτια.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

race for the cure frezyderm
Στηρίζουμε τον Αγώνα Κατά του Καρκίνου του Μαστού

 

 

  1. Άλλος για εμπριμέ ταπετσαρία;

Τι όμορφο που θα γινόταν το σπίτι σας με μία μίνι-ανακαίνιση!  Μπορεί η διακόσμηση που έχετε επιλέξει να είναι μια χαρά αλλά υπάρχουν δυο-τρία πράγματα που θα θέλατε να ανανεώσετε, ειδικά τώρα που μπήκε η άνοιξη. Όσο όμως και αν λαχταράτε να βγάλετε τα χειμερινά χαλιά και να στήσετε την εξωτική μπαμπού πολυθρόνα, ο φόβος της σκόνης που θα σηκωθεί είναι σωστός εφιάλτης, αν υποφέρετε από αλλεργίες. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι τα ακάρεα της σκόνης αυξάνονται δραματικά την άνοιξη, λόγω της μεγάλης αύξησης της υγρασίας και της θερμοκρασίας.

 

Καταλάβατε τώρα τι κινδυνεύετε να χάσετε εξαιτίας της αλλεργίας σας, αν μείνετε με σταυρωμένα χέρια; Γι’ αυτό μη χάνετε χρόνο. Επισκεφθείτε τον γιατρό σας για να σας χορηγήσει, εάν χρειάζεται την κατάλληλη αγωγή. Και για έξτρα ανακούφιση από τα συμπτώματα ρινίτιδας και αλλεργιών υπάρχει η Frezymar, η ολοκληρωμένη σειρά ρινικής αποσυμφόρησης για όλη την οικογένεια. Περιέχοντας 100% θαλασσινό νερό, απελευθερώνει τις ρινικές οδούς, καθαρίζει τη μύτη και απομακρύνει μικρόβια και αλλεργιογόνα για να χαρούν όλοι τα συναρπαστικά που περίμεναν με αγωνία όλο τον χειμώνα.

 

Συμπέρασμα; Ούτε να μείνετε κλεισμένοι στο σπίτι και να στερηθείτε τις ομορφιές της άνοιξης χρειάζεται ούτε να βγείτε στην ύπαιθρο και να υποφέρετε. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο, ειδικά την άνοιξη που τα χρώματα αφθονούν!