dandelion flower

Αλλεργική Ρινίτιδα & Φυσική Αντιμετώπιση με 6 Κινήσεις

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ ΦΥΣΙΚΑ

 

Μπορεί ο ήλιος να λάμπει και τα πουλάκια να κελαηδάνε αλλά εσείς δεν έχετε χρόνο να τα εκτιμήσετε καθώς η ομορφιά του καλοκαιριού σας προκαλεί φτέρνισμα. Το φρεσκοκομμένο γρασίδι, τα φρέσκα φύλλα των δέντρων καθώς και τα όμορφα ανθισμένα λουλούδια πυροδοτούν τις κρίσεις σας.

 

Ο λόγος είναι πως η αλλεργική ρινίτιδα – ή πυρετός εκ χόρτου  – εμφανίζεται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συγκεκριμένη αλλεργία πυροδοτείται από αερομεταφερόμενα σωματίδια όπως η γύρη, οι σπόροι και τα κομμάτια χορταριού. Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν μάτια και μύτη που τρέχουν συνεχώς, λαιμό που σας γαργαλάει και πίεση στο ιγμόρειο.

 

Ευτυχώς υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να ανακουφιστείτε από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Ακολουθούν οι έξι καλύτερες συμβουλές:

 

  1. Οπλιστείτε με μέλι

 

Πολεμήστε τη γύρη με γύρη. Η αλλεργική ρινίτιδα ξεσπάει ως αντίδραση στη γύρη που βρίσκεται στον αέρα. Έρευνες δείχνουν πως η κατανάλωση μιας κουταλιάς οργανικό μέλι καθημερινά μπορεί να σας βοηθήσει αποβάλλετε την ευαισθησία σας στην επίδραση της γύρης. Καθώς οι μέλισσες σκορπούν τη γύρη του στο χορτάρι και τα άγρια λουλούδια, το μέλι τους περιλαμβάνει μικροσκοπικά σωματίδια γύρης που κανονικά θα πυροδοτούσε την κρίση. Θεωρήστε πως η γύρη αυτή αποτελεί το εμβόλιο ενάντια στους λοιπούς επιθετικούς παράγοντες που προέρχονται από τη γύρη.

 

  1. Προσθέστε μπαχαρικά

 

Έχετε παρατηρήσει πως η κατανάλωση καυτών καρυκευμάτων κάνει τη μύτη σας να τρέχει; Αυτό οφείλεται στο ότι αποτελούν φυσικά αποφρακτικά. Περιέχουν ένα ενεργό συστατικό που ονομάζεται καψαϊκίνη και συμβάλει στον άνοιγμα των ρινικών οδών. Αξιοποιήστε την ιδιότητά τους να ελαχιστοποιούν το συνάχι που σχετίζεται με την αλλεργική ρινίτιδα. Θα συμβάλλει στην ευκολότερη αναπνοή.

 

  1. Βράστε λίγο χαμομήλι

 

Τα βότανα αποτελούν πάντοτε μια καλή λύση. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτελούν μια υγιεινή εναλλακτική χωρίς καφεΐνη στον πρωινό σας καφέ. Το τσάι χαμομηλιού κάνει πραγματικά θαύματα. Δεν είναι μόνο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αλλά αποτελεί και φυσικό αντιισταμινικό καθώς αναστέλλει τα χειρότερα συμπτώματα της κρίσης αλλεργικής ρινίτιδας. Απολαύστε, λοιπόν, το χαμομήλι σας και χαλαρώστε.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman sneezing
Κρυολόγημα: Αντιμετώπιση & Ποια τα Λάθη που την Καθυστερούν

 

  1. Το σκόρδο σας δίνει τον έλεγχο

 

Η προσθήκη σκόρδου στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση των αλλεργικών αντιδράσεων. Αν χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια μιας ολιστικής προσέγγισης της εποχιακής αλλεργίας, προσφέρει ανακούφιση καθώς διαθέτει αντιφλεγμονώδεις, αντιισταμινικές και αποφρακτικές ιδιότητες. Πείτε αντίο στα πρησμένα μάτι, τον λαιμό που σας γρατζουνάει καθώς και στον βήχα.

 

  1. Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα

 

Προσπαθήστε να αποφύγετε την κατανάλωση πολλών γαλακτοκομικών προϊόντων όταν υποφέρετε από αλλεργική ρινίτιδα. Περιορίστε, λοιπόν, το γάλα, το γιαούρτι και τη σοκολάτα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα ενεργοποιούν την παραγωγή βλέννας και ενδέχεται να επιδεινώσουν το μπούκωμα που προκαλεί η αλλεργική ρινίτιδα. Προτιμήστε νερό και χυμούς φρούτων πλούσιους σε βιταμίνη C.

 

  1. Καταπολεμήστε τα πρησμένα μάτια με φακελάκια τσάι

 

Όταν σας χτυπά η αλλεργική ρινίτιδα και τα μάτια σας πρήζονται, κοκκινίζουν και τρέχουν, προμηθευτείτε κρύα φακελάκια με τσάι. Το τσάι είναι πλούσιο σε ταννίνες οι οποίες έχουν αποδεδειγμένη δράση στη μείωση του πρηξίματος. Βυθίστε 2 φακελάκια τσάι σε ζεστό, και όχι καυτό, νερό και μετά κρυώστε τα στο ψυγείο για λίγο. Τοποθετείστε τα στα μάτια σας και νιώστε αμέσως την ανακούφιση.