pool

Περιποίηση ευαίσθητης περιοχής: Τι προϊόντα να χρησιμοποιήσω;

Ως γυναίκα, γνωρίζετε καλά την αξία της καθημερινής φροντίδας της ευαίσθητης περιοχής. Όμως μόνο η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής, δεν αρκεί. Για να μη διαταραχθεί η πολύτιμη ισορροπία της χλωρίδας στην ευαίσθητη περιοχή και να ενισχυθεί η άμυνα της περιγεννητικής περιοχής από ερεθισμούς και μολύνσεις, χρειάζονται επιπλέον και τα κατάλληλα, ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα καθημερινής περιποίησης.

Γενικά tips ατομικής feminine υγιεινής

  • Ο σωστός καθαρισμός μετά την τουαλέτα γίνεται πάντα με κατεύθυνση από εμπρός τα πίσω, και ποτέ ανάποδα, για να αποφευχθούν μολύνσεις του κόλπου.
  • Δεν καθαρίζω την ευαίσθητη περιοχή πάνω από δύο φορές τη μέρα, για να μη διαταράξω τη φυσιολογική χλωρίδα της.
  • Αποφεύγω να χρησιμοποιώ σφουγγάρι στην περιοχή, γιατί είναι συχνά φορέας μικροβίων.
  • Μετά το πλύσιμο, σκουπίζω καλά την περιοχή με καθαρή πετσέτα γιατί η υγρασία επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων.
  • Χρησιμοποιώ μόνο τη δική μου πετσέτα μπάνιου και δεν τη μοιράζομαι. Την πλένω τακτικά.
  • Μετά την ερωτική επαφή, ακολουθεί πάντα καθαρισμός.
  • Αντί για το αφρόλουτρο, προτιμώ το ντους, για να μην εισχωρήσουν στον κόλπο ρύποι και βακτήρια από το σώμα και προκαλέσουν διαταραχές στην ευαίσθητη περιοχή.
  • Προτιμώ βαμβακερά εσώρουχα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και αποφεύγω τα στενά παντελόνια και σορτς.
  • Κατά την περίοδο αλλάζω τακτικά σερβιέτες και ταμπόν (ανά 3-4 ώρες).
  • Το καλοκαίρι, χρησιμοποιώ πάντα πετσέτα, για να μην έρθω σε άμεση επαφή με την άμμο, την ψάθα ή την ξαπλώστρα.
  • Δεν αμελώ να επισκέπτομαι τακτικά τον γυναικολόγο μου.

3 σημεία-κλειδιά στην επιλογή προϊόντων καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής

  • Ο καθαρισμός με σκέτο νερό δεν αρκεί.

Παρά την καθαριστική του δράση, το νερό δεν αρκεί για να διαφυλάξει τη φυσική ισορροπία της ευαίσθητης περιοχής.

  • Σαπούνια και αφρόλουτρα δεν ενδείκνυνται

Τα κοινά αλκαλικά σαπούνια δεν έχουν pH συμβατό με το όξινο φυσιολογικό pH του κόλπου μιας γυναίκας σε αναπαραγωγική ηλικία και μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία της χλωρίδας στην περιοχή. Όσο για τα κοινά αφρόλουτρα σώματος, επίσης δεν είναι σχεδιασμένα για τις ανάγκες της περιοχής και επιπλέον, επειδή συχνά περιέχουν τεχνητό άρωμα, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς. Η επιλογή των προϊόντων καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής σας χρειάζεται να περιστρέφεται γύρω από εξειδικευμένες λύσεις. Όπως ο απαλός αφρός ή το υγρό καθαρισμού της σειράς INTIM AREA που σχεδιάστηκαν ειδικά για τις απαιτήσεις της γυναικείας υγιεινής κατά την αναπαραγωγική ηλικία και είναι κατάλληλα κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Προσφέρουν αποτελεσματικό καθαρισμό με ήπια μικροβιακή προστασία και προστατεύουν από ξηρότητα, κακοσμία και ερεθισμούς.

  • …Ούτε τα μωρομάντηλα

Τα μωρομάντηλα σχεδιάζονται με γνώμονα το pH της ευαίσθητης περιοχής του βρέφους που είναι διαφορετικό από αυτό μιας ενήλικης γυναίκας. Χρησιμοποιώντας τα, κινδυνεύετε να διαταράξετε την ισορροπία της χλωρίδας στην περιοχή σας και να την κάνετε πιο ευαίσθητη σε ερεθισμούς και μολύνσεις. Αν αναζητάτε μία πρακτική λύση καθαρισμού, προτιμήστε μαντηλάκια ειδικά σχεδιασμένα για τις δικές σας ενήλικες ανάγκες τοπικής υγιεινής, όπως τα Intim Area Wipes που καθαρίζουν προστατεύοντας από ερεθισμούς, ενισχύουν τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου και είναι επίσης κατάλληλα για εγκύους και θηλάζουσες.

Έχοντας πια την απάντηση στο «περιποίηση ευαίσθητης περιοχής: τι προϊόντα να χρησιμοποιήσω;» μπορείτε να προσφέρετε τη σωστή καθημερινή φροντίδα στην περιοχή, καλύπτοντας τις ανάγκες της σήμερα και προφυλάσσοντάς την αύριο.  

Θα σου αρέσει σίγουρα:

athletic woman
Αθλητισμός και περιποίηση ευαίσθητης περιοχής