woman smiling in her dentist

Τι Μαρτυρά Η Στοματική Σου Υγιεινή;

Το στόμα – και κυρίως τα δόντια – αντανακλούν αλλά και επηρεάζουν την υγεία καθώς τα προβλήματα που προκύπτουν μπορεί να υποδεικνύουν διαβήτη, αναπνευστικές διαταραχές, ακόμη και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Το στόμα – και κυρίως τα δόντια – αντανακλούν αλλά και επηρεάζουν την υγεία καθώς τα προβλήματα που προκύπτουν μπορεί να υποδεικνύουν διαβήτη, αναπνευστικές διαταραχές, ακόμη και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Αρρύθμιστος Διαβήτης: Μήπως φταίει η ουλίτιδα;

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η νόσος των ούλων και ο αρρύθμιστος διαβήτης συσχετίζονται. Άτομα με μη ελεγχόμενο διαβήτη είναι προφανώς πιο επιρρεπή σε ασθένειες των ούλων, οι οποίες με τη σειρά τους είναι ικανές να επιδεινώσουν το διαβήτη τους. Ο σωστός έλεγχος του διαβήτη βελτιώνει την πρόγνωση για την θεραπεία της ασθένειας των ούλων των διαβητικών.

Διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος: προσοχή στα βακτήρια!

Τα βακτήρια που υπάρχουν στα δόντια και στα ούλα, μπορούν να φτάσουν στους πνεύμονες. Εάν συμβεί αυτό, τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν λοίμωξη ή να επιδεινώσουν την ήδη υπάρχουσα πνευμονική διαταραχή.

Δείτε τα προϊόντα για την στοματική υγιεινή της FREZYDERM.

Καρδιαγγειακές παθήσεις: η περιοδοντίτιδα παραμονεύει.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της νόσου των ούλων και των καρδιακών παθήσεων, καθώς και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Οι ασθενείς με έναν ή περισσότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, επιβάλλεται να ελέγχονται κάθε χρόνο για περιοδοντική νόσο. Τα βακτήρια μπορούν να συνδράμουν ακόμη και στο σχηματισμό θρόμβου.

Γέννηση πρόωρων ή λιποβαρών νεογνών: προσέχατε τα ούλα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η εγκυμοσύνη από μόνη της αυξάνει τις νόσους των ούλων λόγω των ορμονικών αλλαγών. Οι μητέρες με ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα έχουν έως και επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα ή λιποβαρή μωρά.

Στοματική υγεία και οστεοπόρωση.

Η περιοδοντική ασθένεια προκαλεί απώλεια των οστών που μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια των δοντιών. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως όταν κάποιος έχει και οστεοπόρωση, και περιοδοντική νόσο, μπορεί να οδηγηθεί σε ακόμη πιο γρήγορη απώλεια οστών από εκείνη που η οστεοπόρωση θα προκαλούσε από μόνη της.

Ασθένειες των ούλων και αρθρίτιδα.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

pregnant woman brushing teeth
Ευαίσθητα ούλα στην εγκυμοσύνη: Είναι φυσιολογικό;

Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι τα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα έχουν οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν και περιοδοντική νόσο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο ασθενειών καθότι και οι δύο είναι φλεγμονώδεις διαταραχές.

6 συμβουλές για την καλύτερη πρόληψη και φροντίδα.

Στο στόμα μας βρίσκονται περίπου 400 είδη βακτηρίων. Μην σας θορυβεί αυτό. Μόνο 15 από αυτά τα είδη βακτηρίων μπορούν στην πραγματικότητα να προκαλέσουν ασθένειες των ούλων. Ευτυχώς, μπορούμε να τα καταπολεμήσουμε με τους παρακάτω 6 απλούς τρόπους:

• Δεν καπνίζουμε! Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο της ασθένειας των ούλων.

• Βουρτσίζουμε τα δόντια μας δύο φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα για την απομάκρυνση της πέτρας, την προστασία από την τερηδόνα και την καταπολέμηση της μικροβιακής πλάκας.

• Χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα μετά τα γεύματα.

• Ξεπλένουμε το στόμα μας για 30 δευτερόλεπτα μετά από κάθε βούρτσισμα. Χρησιμοποιούμε φθοριούχο στοματικό διάλυμα που προστατεύει από τη δημιουργία της οδοντικής μικροβιακής πλάκας, της πέτρας και της τερηδόνας.

• Λαμβάνουμε καθημερινά προβιοτικά στοματικής φροντίδας και προστασίας στοματικής χλωρίδας.

• Επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας τακτικά για καθαρισμούς.

Η φροντίδα του στόματος και των δοντιών είναι εξίσου απαραίτητη με τη διατήρηση της καλής υγείας του σώματος. Φροντίστε λοιπόν ώστε το στόμα, ο καθρέπτης της υγείας σας, να είναι καθαρός ώστε να δείχνει μια τέλεια αντανάκλαση της καλής σας φόρμας!

Δείτε τα προϊόντα για την Στοματική Υγιεινή της FREZYDERM