happy gut

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού με καλλιέργειες μικροοργανισμών

Ανάμεσα στα πολυάριθμα οφέλη των καλλιεργειών μικροοργανισμών για  τον οργανισμό είναι και η συμβολή τους στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ποιος είναι όμως ακριβώς ο ρόλος τους στην προστασία αυτή;

Παιχνίδι «εξουσίας» και καλής υγείας

Στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα κατοικούν εκατοντάδες τύποι βακτηρίων. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν τα φιλικά προς τον οργανισμό βακτήρια που βοηθούν στην καλή λειτουργία των οργάνων και του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πέψη των τροφών. Πολύ συχνά όμως, όταν εμφανιστούν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα για διάφορους λόγους (μόλυνση, λήψη αντιβιοτικών κ.λπ.), τα «καλά» βακτήρια μειώνονται και τα «κακά» αρχίζουν να εδραιώνονται. Είναι τότε που χρειάζεται η εξωτερική βοήθεια καλλιεργειών  μικροοργανισμών ώστε να κυριαρχήσουν ξανά τα ευεργετικά βακτήρια και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Πώς επωφελούμαστε από την ενισχυτική βοήθεια των καλλιεργειών μικροοργανισμών;

Λαμβάνοντας τις καλλιέργειες μικροοργανισμών ως συμπλήρωμα διατροφής* βοηθάμε τα καλά βακτήρια να υπερισχύσουν στον οργανισμό δίνοντάς του τη χείρα βοηθείας που χρειάζεται για να ανακτήσει την ευρωστία του. Η σειρά Prodilac Immuno Shield αξιοποιεί και προσφέρει αυτήν ακριβώς την πολύτιμη δράση των  καλλιεργειών  μικροοργανισμών (Lactobacillus rhamnosus GG και Bifidus lactis BL) σε μικρούς και μεγάλους. Το Prolilac Immuno Shield Fast Melt για παιδιά και ενήλικες και το Prodilac Immuno Shield Start για νήπια και παιδιά προσφέρονται, ως συμπληρώματα διατροφής*, για την ενίσχυση της υγείας του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία από λοιμώξεις της ανώτερης αναπνευστικής οδού (κοινό κρυολόγημα) και των οξέων περιστατικών (βρογχίτιδα, οξεία ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, μέση ωτίτιδα κ.α). Παράλληλα συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου οξείας λοίμωξης, μείωση των επεισοδίων λοιμώξεων καθώς και στον περιορισμό υποτροπών αυτών. Περιέχουν επιπλέον διαιτητικές ίνες για την ενίσχυση της μικροχλωρίδας του εντέρου (δλδ. την αύξηση του πληθυσμού των φιλικών βακτηρίων στο έντερο), βιταμίνη C και D για την ενίσχυση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Είναι και τα δύο σε μορφή εύγευστης σκόνης, για ευχάριστη χρήση.

Παράλληλα με καλλιέργειες μικροοργανισμών για ενίσχυση ανοσοποιητικού, τι άλλο μπορεί να βοηθήσει τις άμυνες του οργανισμού μας;

  • Μία διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C, που βρίσκεται σε πληθώρα φρούτων και λαχανικών όπως τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, οι φράουλες, τα λαχανάκια Βρυξελλών, οι πιπεριές κ.λπ.
  • Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος
  • Η άσκηση και η αποφυγή της καθιστικής ζωής
  • Η τήρηση των κανόνων υγιεινής στην καθημερινότητα
  • Η αποφυγή του καπνίσματος
  • Η αποφυγή της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ
  • Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους

Προσφέροντας στον οργανισμό μας τα πολύτιμα οφέλη των καλλιεργειών μικροοργανισμών και ακολουθώντας ένα γενικότερο πλαίσιο ζωής που ευνοεί το «χτίσιμο»  ενός γερού ανοσοποιητικού, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την καλή μας υγεία και να απολαύσουμε την ποιότητα της καθημερινότητας που απορρέει από το ευ ζην.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman with eye patches and towel
Skinimalism: η νέα τάση στο skincare
*Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν από τη λήψη τους και κυρίως αν είστε έγκυος, θηλάζουσα ή υπό φαρμακευτική αγωγή. Πριν τη χρήση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε συσκευασία. Επί παράλληλης χορήγησης, τα συμπληρώματα διατροφής με καλλιέργειες μικροοργανισμών χορηγούνται 2 ώρες μετά το αντιβιοτικό. Τα συμπληρώματα διατροφής με καλλιέργειες μικροοργανισμών δεν χορηγούνται σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα.