old woman with blue eyes smiles

Pro-aging: μεγαλώνοντας όμορφα, όλα είναι καλύτερα

Η νέα φιλοσοφία ομορφιάς δεν είναι στην πραγματικότητα κάτι νέο όμως είναι δυναμικά εδώ, για να υπογραμμίσει μία αλήθεια που συχνά ξεχνάμε: ότι το «μεγαλώνω» είναι απλώς μία λέξη και παίρνει το πρόσημο που εμείς επιλέγουμε να της δώσουμε. Τι σημαίνει όμως pro-aging και πώς επηρεάζει τη ζωή μας και τη φροντίδα μας;

«Αγκαλιάζω» και… αγαλλιάζω

«Αγκαλιάζοντας τον χρόνο που περνά συμφιλιωνόμαστε με την ιδέα πως το να μεγαλώνουμε είναι κάτι αναπόφευκτο και μας δίνει χαρά η σκέψη πως αυτό μπορεί να συμβεί όμορφα, με χάρη και ποιότητα, με γνώση και σοφία. Αυτή η συνειδητοποίηση είναι ψυχολογικά απελευθερωτική, απενοχοποιητική και  εμψυχωτική για μια γυναίκα στην ώριμη φάση της ζωής της που δεν καλείται πια να κυνηγά μάταιους στόχους ανέφικτης τελειότητας αλλά μια ισορροπημένη, κατασταλαγμένη εναρμόνιση με την πραγματική της ηλικία». Αυτό πρεσβεύει συνοπτικά το pro-aging που κυριολεκτικά σημαίνει «είμαι υπέρ του χρόνου», συντάσσομαι μαζί του και δεν προσπαθώ να τον αποφύγω ή να τον πολεμήσω αλλά κάνω ό,τι μπορώ για να τον «διαχειριστώ» και να τον αξιοποιήσω προς όφελός μου, διατηρώντας τον εαυτό μου στην καλύτερη δυνατή του κατάσταση μέσα από μία ολιστική φροντίδα που καλύπτει κάθε πλευρά της ζωής: ψυχολογική, πνευματική, διατροφική, σωματική κ.λπ.

Αποδοχή αλλά όχι στασιμότητα

Μία συχνή παρερμηνεία του pro-aging είναι πως μεταφράζεται ως «παραίτηση» όμως στην πραγματικότητα σημαίνει το εντελώς αντίθετο. Το να αποδέχεσαι πως ο χρόνος κυλά νομοτελειακά μόνο μπροστά, δεν σηματοδοτεί αυτόματα πως θα περιμένεις το γήρας «με σταυρωμένα χέρια» παύοντας να σε φροντίζεις μέσα-έξω.  Pro-aging θα πει ελίσσομαι και εξελίσσομαι, προσαρμόζομαι στη νέα πραγματικότητα και δρω πιο στοχευμένα, για να ανταποκριθώ στις συνθήκες της, μεριμνώντας όμως παράλληλα να βρίσκομαι στην κατάσταση που με ευχαριστεί και με εκφράζει είτε μιλάμε για την εσωτερική είτε για την εξωτερική μου περιποίηση.

Η skincare agenda δεν σβήνεται, ξαναγράφεται

Θα σου αρέσει σίγουρα:

new years eve dress
4 Έξυπνα Beauty Tips για το Φετινό Ρεβεγιόν!

Οι γυναίκες με θετική στάση απέναντι στο aging process δεν αφήνουν στην άκρη τα προϊόντα καλλυντικής φροντίδας θεωρώντας ότι είναι ανέφικτο να επιζητούν τη νεότητα, απλώς στρέφονται πια σε πιο στοχευμένες συνθέσεις, σχεδιασμένες να προσφέρουν στην επιδερμίδα τους την καλύτερη δυνατή εικόνα της, λαμβάνοντας υπόψη τη συνιστώσα της ηλικίας και των φυσιολογικών σημείων φθοράς που αυτή συνεπάγεται. Αυτήν τη ανακατεύθυνση ρουτίνας ομορφιάς πραγματοποιεί μοναδικά η σειρά Diamond Velvet. Εμπνευσμένη από την Επιγενετική και συνενώνοντας πολλαπλές καινοτομίες, ανανεώνει και να επανορθώνει ορατά το δέρμα βελτιστοποιώντας την υφή και την εικόνα του χωρίς βελόνες σε μία «stay young as you age» ρεαλιστική και επιθυμητή προσέγγιση ομορφιάς.  Η ανάγκη ενισχυμένης ενεργητικής και παθητικής ενυδάτωσης καλύπτεται από την Diamond Velvet Moisturizing Cream με ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες που «κλειδώνει» την υγρασία στο ώριμο δέρμα και αποκαθιστά την ελαστικότητά του ενώ η Diamond Velvet AntiWrinkle Cream συσφίγγει την επιδερμίδα και μειώνει τις ρυτίδες για ένα πυκνό, αναδομημένο δέρμα με βελτιωμένο ανάγλυφο ξανά. Και για ένα θεαματικό αποτέλεσμα μεσοθεραπείας από την άνεση του σπιτιού σας με άμεσα αποτελέσματα, αφεθείτε, 1-2 φορές τη βδομάδα, στη δράση της ειδικής συσκευής μικροδιάχυσης με ταυτόχρονη εκροή ορού ισχυρής αντιγηραντικής δράσης. Χάρη στις 225 εξαγωνικές μικροκεφαλές από ανοξείδωτο ατσάλι, τα ενεργά συστατικά του ορού διαχέονται και απορροφώνται σε βάθος στις στιβάδες της επιδερμίδας, μειώνοντας δραστικά τις ρυτίδες και χαρίζουν στο ώριμο/ή ταλαιπωρημένο δέρμα ελαστικότητα, σφριγηλότητα, πυκνότητα.

360o proaging tips

Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές, μπορούμε να μπούμε στο πνεύμα του pro-aging με αισιοδοξία βελτιώνοντας συνολικά τη ζωή μας:

  • Positive aging spirit: αλλάζουμε την αντίληψή μας για το τι σημαίνει «μεγαλώνω», κατανοώντας ότι τελικά, μπορεί να είναι μια υπέροχη λέξη.
  • Ξεκουραζόμαστε, κοιμόμαστε, ανανεωνόμαστε: επωφελούμαστε από την ανάπαυλα που μας αξίζει τώρα πια, που προέχει η φροντίδα του δικού μας εαυτού.
  • Μενού υγείας και ευεξίας: βάζουμε στο πιάτο και στο ποτήρι μας όσα μας βοηθούν να διατηρούμε τον οργανισμό μας ακμαίο στο πέρασμα του χρόνου και, αν χρειάζεται, εμπλουτίζουμε το διαιτολόγιό μας με συμπληρώματα διατροφής πολλαπλής ωφελιμότητας.
  • Βάζουμε την άθληση στη ζωή μας: κρατάμε τη φόρμα μας γεμίζοντας ενέργεια και ευεξία και παράλληλα φροντίζουμε το βάρος μας.
  • Ό, τι μας δίνει χαρά: με την αυτοπεποίθηση της ωριμότητας, λέμε «ναι» μόνο στα πράγματα που μας ευχαριστούν και μας προάγουν και δοκιμάζουμε νέες προκλήσεις γεμίζοντας τη ζωή μας με δυνατές εμπειρίες.
  • Ολικό ξεσκαρτάρισμα: αφήνουμε πίσω όσα δεν ταιριάζουν στη νέα σοφή και ώριμη φάση της ζωής μας (ρούχα, αντικείμενα, συνήθειες, «τοξικούς» ανθρώπους και καταστάσεις) και κρατάμε όσα μας ωφελούν και μας εξελίσσουν.

«Proaging: μεγαλώνοντας όμορφα δίνουμε άλλη ποιότητα στην ωριμότητα και χαιρόμαστε να απολαμβάνουμε όσα είναι προορισμένα να έρθουν, ενσωματώνοντάς τα όμως στη δική μας οπτική, αισθητική, προτίμηση και στρατηγική. It’s pro-aging time. It’s self love time.