man touching his hairline

Αραίωση Μαλλιών: 5 Facts που Πρέπει να Ξέρετε!

Η γνώση είναι δύναμη. Και η γνώση σας στο θέμα της τριχόπτωσης είναι η δύναμη που χρειάζονται τα μαλλιά σας, για να ξαναγίνουν γερά, ανθεκτικά και πλούσια. Ανακαλύψτε λοιπόν κάποιες μεγάλες αλήθειες για την αραίωση των μαλλιών σας που έως τώρα δεν σας είπε κανείς ή που γνωρίζατε… από την αντίστροφη.

 

  • Εάν κουρέψω ή ξυρίσω το κεφάλι μου, ΔΕΝ σταματάει η τριχόπτωση

Η  εξήγηση είναι απλή: ο θύλακας της τρίχας που καθορίζει τη ανάπτυξή της, βρίσκεται κάτω από το δέρμα και «θρέφεται» μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Εφόσον λοιπόν η τρίχα μεγαλώνει από μέσα προς τα έξω, εάν την κόψουμε με το ξύρισμα, δεν σταματάμε τον κύκλο ανάπτυξής της. Αντίστοιχα, όταν κόβουμε το μήκος των μαλλιών μας, απλώς καθαρίζουμε τις ταλαιπωρημένες άκρες και τίποτα παραπάνω. Εάν βλέπετε συχνά ανθρώπους με τριχόπτωση να ξυρίζουν το κεφάλι τους, είναι γιατί έτσι καλύπτεται η οπτική διαφορά ανάμεσα στην περιοχή με την αραίωση και τα υπόλοιπα μαλλιά και βελτιώνεται η εικόνα του κεφαλιού τους.

 

  • Το λούσιμο με σκληρό νερό ΔΕΝ προκαλεί τριχόπτωση

Το νερό με άλατα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τρίχα αλλά όχι με την έννοια που νομίζουν πολλοί. Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα μεταλλικά στοιχεία, απλώς δεν βοηθά τα μαλλιά να καθαρίσουν σωστά, αφού μένουν πίσω υπολείμματα. Όμως δεν αποτελεί αιτία για τριχόπτωση.

 

  • Ο άνδρας με αραίωση μαλλιών ΔΕΝ είναι «περισσότερο άνδρας»

Ίσως ο πιο διαδομένος μύθος που πολλοί (άνδρες κυρίως) θέλουν να πιστεύουν πως ισχύει, δυστυχώς όμως οι επιστήμονες δεν επαληθεύουν τους ευσεβείς τους πόθους! Συγκεκριμένα, υπάρχει η αντίληψη πως η τεστοστερόνη, δηλαδή η γνωστή ανδρική ορμόνη που συνδέεται με την έντονη σεξουαλικότητα, είναι αυτή που προκαλεί και την ανδρική «φαλάκρα» και άρα ο «επιδέξιος εραστής» έχει αναγκαστικά λιγοστά μαλλιά. Η πραγματικότητα όμως είναι πως η ανδρογενετική αλωπεκία, δηλαδή ο τύπος τριχόπτωσης που εμφανίζουν οι άνδρες, είναι ένα σύνθετο φαινόμενο που εμφανίζεται όταν αλληλεπιδρούν και ορμονικοί αλλά και γενετικοί παράγοντες.

 

  • Λίγες τρίχες στην μπανιέρα ΔΕΝ σημαίνουν απαραίτητα τριχόπτωση

Το να χάνουμε λίγες τρίχες καθημερινά (περίπου 50 με 100 τρίχες ή 100-150 την άνοιξη και το φθινόπωρο) είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό κομμάτι στον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας και την ανανέωση των μαλλιών μας. Με άλλα λόγια, το «κουβάρι» που βλέπετε στο σιφόνι της μπανιέρας αποτελείται από τρίχες που θα έπεφταν ούτως ή άλλως άρα μη βιαστείτε να του βάλετε την ταμπέλα «τριχόπτωση». Αν βέβαια η απώλεια τριχών σας αυξηθεί υπερβολικά, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ο οποίος θα εκτιμήσει την κατάσταση πραγματοποιώντας τις απαραίτητες εξετάσεις (τριχοριζόγραμμα και φωτοτριχοριζόγραμμα) και θα σας συστήσει την κατάλληλη αγωγή.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

hair brush with hair
Η Τριχόπτωση σε Αριθμούς

 

  • Ένα σαμπουάν ΔΕΝ αρκεί

Κάπου ακούσατε πως αρκεί κανείς να λουστεί με ένα εξειδικευμένο σαμπουάν, για να σταματήσει η τριχόπτωση και το θεωρήσατε δεδομένο. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.  Η τριχόπτωση είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που για να αντιμετωπιστεί σφαιρικά και να προληφθεί η επανεμφάνισή του, χρειάζεται ένα συστηματικό, μεθοδικό πλάνο αγωγής που περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων. Αυτή την ειδικά μελετημένη σειρά κατά της τριχόπτωσης δημιούργησε η FREZYDERM ενσωματώνοντας μέσα της όλα όσα χρειάζεστε για την καθημερινή σας δράση κατά της αραίωσης μαλλιών. Τα 2 τριχοτονωτικά σαμπουάν, για τον άνδρα και τη γυναίκα αντίστοιχα, είναι σχεδιασμένα να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής των δύο φύλων και να αντιμετωπίζουν τους διαφορετικούς παράγοντες που προκαλούν την εποχική και χρόνια αντιδραστική τριχόπτωση ώστε να ενδυναμώνονται οι θύλακες, να ενισχύεται η τριχοφυΐα και να προστατεύεται η τρίχα από τη φθορά. Συνδυαστικά με τα σαμπουάν, η Hair Force Mask προσφέρει επιπρόσθετη δράση κατά του σπασίματος ενώ παράλληλα θρέφει, αναδομεί και ενδυναμώνει την τρίχα. Μετά το λούσιμο, ένα ψέκασμα σε νωπά μαλλιά με την εξειδικευμένη λοσιόν για την πρόληψη και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι η δυνατή σας «χείρα βοηθείας» για να τονώσετε κι άλλο τα αδύναμα μαλλιά που πέφτουν. Και επειδή χρειάζεστε περισσότερες «ενισχύσεις», η σειρά Hair Force θα ικανοποιήσει τα ανάγκες σας με την ειδική αγωγή μονοδόσεων κατά της τριχόπτωσης σε αμπούλες που χρησιμοποιείται πρωί και βράδυ, για να ενεργοποιηθεί ο κυτταρικός μεταβολισμός και να ενισχυθεί η τριχοφυΐα. Το ίδιο σημαντικό βέβαια με το τι μπαίνει στα μαλλιά μας όταν αραιώνουν είναι και το τι μπαίνει στο πιάτο μας. Σε περίπτωση που η διατροφή σας δεν είναι ισορροπημένη, οι κάψουλες Hair Force Tabs (Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 128089/02.12.2020. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας. Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: FREZYDERM ABEE, Μενάνδρου 75, 10437, Αθήνα, 2105246900), ως συμπλήρωμα διατροφής* συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας με τον ευεργετικό συνδυασμό συστατικών που περιέχουν.

 

Και τώρα, ακόμη πιο ενημερωμένοι και ακόμη πιο σοφοί, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μάχη σας κατά της τριχόπτωσης με τη σιγουριά πως θα αντικρίσετε ξανά στον καθρέπτη την εικόνα που σας ευχαριστεί. Και αυτή η γνώση είναι ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα, όσο δεν φαντάζεστε.

 

*Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μία ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής