i kainotomia einai aparaititi sti zoi mas

Η Συμβολή της Καινοτομίας στη Ζωή μας

«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση», είχε πει ο Αϊνστάιν. Και αν σκεφτούμε ότι η φαντασία γεννά ιδέες και καινοτομίες καταλαβαίνουμε πόση αξία έχει το να προσπαθούμε πάντα να δημιουργούμε, να ανακαλύπτουμε και να «αγκαλιάζουμε» το νέο και διαφορετικό. Γιατί όμως η καινοτομία είναι τόσο αναγκαία στη ζωή μας;

 

Η σιγουριά του «πάω μπροστά»

Φαντάζεστε πώς θα ήταν η ζωή μας αν ο προϊστορικός άνθρωπος δεν είχε καν προσπαθήσει να φτιάξει καλύβες για να βγει από τη σπηλιά;  Η προσπάθεια να φτάσεις κάθε φορά στο επόμενο στάδιο που είναι πιο σύγχρονο από το προηγούμενο, είναι μία θετική διαδικασία που δείχνει έναν υγιή τρόπο εξέλιξης. Το ίδιο ισχύει και με την καινοτομία σε όλες τις καταστάσεις της ζωής μας. Γεμάτη νεωτερισμούς και πρωτοπορία, δημιουργεί τις συνθήκες για κάτι νέο και διαφορετικό, που γεννήθηκε μέσα από άλματα προόδου ή έστω μέσα από ένα μικρό βήμα. Κι αν το μπροστά δεν είναι πάντα όσο τέλειο θα θέλαμε, τουλάχιστον είναι καλύτερο από το «επαναπαύομαι στα ίδια» ή από το «κατρακυλάω προς τα πίσω».

 

Δημιουργώ ίσον μεγαλουργώ

Από τη φύση της, η καινοτομία έχει μέσα της τη δημιουργικότητα και τη δημιουργία. Σημαίνει πως κάποιος έβαλε όλη του την τέχνη και την επιστήμη για να επινοήσει κάτι νέο και διαφορετικό, πολλές φορές μάλιστα ξεκινώντας από το μηδέν, χωρίς να υπάρχει μία βάση για το «έργο» του ή μία προηγούμενη εκδοχή αυτού. Δεν είναι τυχαίο που συχνά συγκρίνουμε τη δημιουργία με τη «γέννηση» και αναφέρουμε τα έργα ως «παιδιά». Και αφού η γέννηση έχει πάντα μέσα της την ελπίδα και την αισιοδοξία για το αύριο, κατανοούμε πόσο σημαντικό  είναι το να δημιουργείς κάτι καινοτόμο.

 

Ό,τι μας κάνει τη ζωή εύκολη, μας κάνει τη ζωή όμορφη

Νέες εφαρμογές στο κινητό, καινούργια gadget για το σπίτι και το γραφείο, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές νέας γενιάς… κάθε τι εξελιγμένο έρχεται στη ζωή μας πρώτα και πάνω απ’ όλα για να την απλοποιήσει και να τη διευκολύνει. Εξάλλου, με το πέρασμα του χρόνου, οι συνθήκες (κοινωνικές και  περιβαλλοντικές) αλλάζουν και οι ανάγκες μας είτε μεγαλώνουν είτε  αναδιαμορφώνονται είτε και τα δύο. Χρειαζόμαστε λοιπόν μία χείρα βοηθείας που θα μας δώσει πρακτικές λύσεις, ακολουθώντας την εξέλιξη των καιρών και τα νέα δεδομένα της εποχής. Χρειαζόμαστε την καινοτομία.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman with hat and sunglasses under the sun
Τι Είναι ο Δείκτης Προστασίας SPF;

 

Ευκολία που γίνεται φιλοσοφία

Όσο εξοικειωνόμαστε με το καινοτόμο, κερδίζουμε κάτι παραπάνω από το να έχουμε «στρωμένες λύσεις» για πρακτικά θέματα. Μαθαίνουμε να βλέπουμε την καινοτομία ως κοσμοθεωρία, νοοτροπία, τρόπο σκέψης και ζωής και αυτό διευρύνει το πνεύμα και τους ορίζοντές μας. Μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε «έξω απ’ το κουτί», να τολμάμε το διαφορετικό, να δεχόμαστε το ανατρεπτικό αν είναι ωφέλιμο και να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή μας.

 

Κι αν δεν υπάρχει μόνο άσπρο-μαύρο αλλά και γκρι;  

«Για φαντάσου!». Αυτό δεν λέμε κάθε φορά που ανακαλύπτουμε τις ασύλληπτες δυνατότητες μίας καινοτομίας; Και αυτή η έκπληξη είναι αρκετή για να μας κάνει να δούμε τα πράγματα με φρέσκια ματιά και να αντιληφθούμε ότι ακόμη και αυτά που είχαμε ως δεδομένα μπορούν να εξελιχθούν και να γίνουν ακόμα καλύτερα. «Για φαντάσου» δεν θα λέγαμε, για παράδειγμα, αν μαθαίναμε ότι το αντηλιακό δεν μας προστατεύει μόνο από τον ήλιο, όπως πιστεύαμε μια ολόκληρη ζωή; Στη καινοτόμο του εκδοχή, δηλαδή τη σειρά Active Sun Screen, το αντηλιακό καλύπτει αποτελεσματικά τις συνολικές ανάγκες φροντίδας της επιδερμίδας, προσφέροντας -πέρα από ηλιοπροστασία εξελιγμένης μορφής- ενυδατική και αντιγηραντική φροντίδα. Και η πρωτοπορία του δεν σταματά εδώ, αφού η τεχνολογία Detox Plant Charcoal με γκρι χρώμα (που οφείλεται στον ενεργό φυτικό άνθρακα), χαρίζει μία μοναδική δυνατότητα: υποδεικνύει την ακριβή περιοχή εφαρμογής του αντηλιακού, για ομοιόμορφη επάλειψη και αποτελεσματικότερη ηλιοπροστασία.  Προσθέστε, σε όλα αυτά, και την προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και την αντιοξειδωτική προστασία και θα καταλάβετε πως μιλάμε για μία πρωτοπορία τόσο απρόσμενη και εντυπωσιακή που μας κάνει να συνειδητοποιούμε πως το «η καινοτομία είναι καλό πράγμα» δεν βγήκε τυχαία.

Σημασία όμως δεν έχει ποιος κάνει την αρχή αλλά ποιος αποφασίζει να συνεχίσει τη ζωή του, κάνοντας ό,τι καινοτόμο μπορεί ακόμα και στα μικρά καθημερινά. Τολμήστε κι εσείς το «ωφέλιμα αντισυμβατικό» και το θάρρος σας θα ανταμειφθεί!