blonde woman smiles

Αντηλιακό: Γιατί Πρέπει να Φοράμε Όλο το Χρόνο;

Η χρήση αντηλιακού καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι (και σίγουρα όχι μόνο όταν πάμε διακοπές) είναι το μυστικό για όμορφο, νεανικό δέρμα σε πιο ώριμη ηλικία.

Παρακάτω ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο τον χρόνο ενώ σας παραθέτουμε τις ώρες όπου το δέρμα είναι περισσότερο ευάλωτο στις υπεριώδεις ακτίνες, ακόμα και κατά το φθινόπωρο, τον χειμώνα και την άνοιξη.

 

Υπεριώδεις ακτίνες: ένας συνεχής κίνδυνος

Το δέρμα σας υφίσταται βλάβες και γήρανση λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου. Υπάρχουν διαφορετικά είδη τέτοιας ακτινοβολίας που βλάπτουν το δέρμα με διάφορους τρόπους.

Η UVA είναι το είδος ακτινοβολίας που προκαλεί γήρανση και η UVB είναι το είδος που προκαλεί εγκαύματα και είναι γνωστή για τη συμβολή της στην εμφάνιση καρκίνου. Και οι δύο εισέρχονται στην ατμόσφαιρα με το ηλιακό φως ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα σύννεφα δεν φιλτράρουν όλη την υπεριώδη ακτινοβολία. Ακόμα και ένα συννεφιασμένο απόγευμα στην ατμόσφαιρα θα εισέρχονται σημαντικά ποσοστά ακτινοβολίας UVA που μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση.       Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντική η χρήση αντηλιακού όλο τον χρόνο.

 

Ενημερωθείτε για όλους τους παράγοντες κινδύνου

Η εποχή του χρόνου στην οποία βρισκόμαστε δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για το ποσοστό της υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την έκθεση στη βλαβερή ακτινοβολία. Θα πρέπει να τους γνωρίζετε προκειμένου να προστατευτείτε. Ορισμένοι μπορεί να συνεπάγονται και υψηλά ποσοστά ακτινοβολίας ακόμη και το χειμώνα.

Ξεκινάμε με το υψόμετρο. Όπως ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για κάθε 100 μέτρα υψόμετρου που ανεβαίνουμε, λαμβάνουμε 10% περισσότερη υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και στις ορεινές περιοχές το χειμώνα, θα πρέπει να προστατεύουμε το δέρμα μας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman walking in the city
Το αντηλιακό που σε προστατεύει ακόμα κι εν κινήσει

Το χιόνι έχει επίσης μεγάλη επίδραση. Αντανακλά την υπεριώδη ακτινοβολία όπως αντανακλά και το ορατό φως. Οι υπεριώδεις ακτίνες που έχουν απορροφηθεί από το έδαφος επιστρέφουν στο δέρμα μας. Όταν αυτό συνδυαστεί με το υψόμετρο, καταλαβαίνουμε γιατί οι σκιέρ χρειάζονται περισσότερη φροντίδα ακόμα και κάτω από τον χειμωνιάτικο, συννεφιασμένο ουρανό.

Τέλος, το γεωγραφικό πλάτος επηρεάζει επίσης και το ποσοστό της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στο δέρμα σας. Η Γη δεν είναι απόλυτα σφαιρική, αλλά εμφανίζει ένα μικρό εξόγκωμα στο κέντρο, τον Ισημερινό. Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε αυτές τις περιοχές, βεβαιωθείτε πως παίρνετε επιπλέον προφυλάξεις.

 

Προμηθευτείτε την καλύτερη ακτινοβολία

Ανεξάρτητα εποχής, το πρόσωπό σας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ακάλυπτο και εκτεθειμένο στον ήλιο.  Προκειμένου να προστατεύσετε το δέρμα σας, έχουμε δημιουργήσει ένα αντηλιακό προσώπου για καθημερινή χρήση. Το αντηλιακό προσώπου Sunscreen Velvet Face SPF 30 αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στο δέρμα ενώ είναι ιδανικό για την καθημερινή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία όπου τα επίπεδά της είναι χαμηλότερα από τα μέγιστα ποσοστά του καλοκαιριού.

Αν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια ώστε να διατηρήσετε το καλοκαιρινό σας χρώμα και τον χειμώνα, σας προτείνουμε το Sunscreen Color Velvet Face SPF 30. Το απαλό του χρώμα προσφέρει ένα υπέροχο χρώμα βάσης για όλους τους τόνους δέρματος κατά τους άχρωμους μήνες του χειμώνα.

Και το καλοκαίρι; Απλά αντικαταστήστε τα 2 αντηλιακά με τα αντίστοιχά τους με SPF 50+ για προστασία όλο τον χρόνο!