woman with hat smiles under the sun

Προστασία από τον Ήλιο: Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

Το καλοκαίρι, η πιο ανέμελη εποχή όλου του χρόνου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ήλιο, τη θάλασσα και τη χαρά. Υπαίθρια φεστιβάλ, μπάρμπεκιου με φίλους, ρακέτες, βόλεϊ, άφθονο κολύμπι και θαλάσσια σπορ τείνουν να γίνουν πλέον καθημερινότητα – ειδικότερα τώρα που πλησιάζει η πολυπόθητη καλοκαιρινή άδεια και οι διακοπές!

 

Οι πολύωρες επισκέψεις στην παραλία ευνοούν τη διάθεσή μας και ταυτόχρονα το σοκολατί χρώμα που παίρνει η επιδερμίδα μας από την ηλιοθεραπεία, κάνει πολλές από εμάς να νιώθουμε ομορφότερες. Τα ανεπιθύμητα σημάδια στο σώμα μας καλύπτονται, σχεδόν εξαφανίζονται, ενώ τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά ρούχα δείχνουν επάνω μας ακόμη πιο ανάλαφρα και φωτεινά.

 

Η μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας ανεβάζει τη διάθεσή μας στα ύψη, σημαίνει όμως και κάτι ακόμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ότι ο ήλιος είναι ισχυρότερος και η αντηλιακή προστασία αναγκαία.

 

Θέλετε να απολαμβάνετε τον ήλιο, ελαχιστοποιώντας τις δυσάρεστες συνέπειες από την ακτινοβολία του;

7+1 συμβουλές για σίγουρη αντηλιακή προστασία 

  1. Περιορίστε την άμεση έκθεση στον ήλιο, ειδικά μεταξύ 12:00 π.μ. και 4 μ.μ. όταν η ακτινοβολία UVΒ – η οποία προκαλεί εγκαύματα και μακροπρόθεσμες βλάβες των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος – είναι πιο έντονη.
  2. Μην παραλείπετε να ενυδατώνετε εντατικά τον οργανισμό σας, πίνοντας άφθονο νερό, χυμούς ή γρανίτες φρούτων.
  3. Προτιμήστε ελαφρά γεύματα όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό όπως το αγγούρι, το μαρούλι, η ντομάτα, το καρπούζι και οι φράουλες.
  4. Φορέστε καπέλο και γυαλιά ηλίου για να προσφέρετε έξτρα προστασία στο πρόσωπό σας και το κεφάλι σας, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το στυλ σας!

5.    Εφαρμόζετε το αντηλιακό σας 20-30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, καθώς αυτός είναι ο απαιτούμενος χρόνος που χρειάζεται για να ξεκινήσει να δρα αποτελεσματικά στο δέρμα μας.6.    Ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό σας, ειδικά μετά από το κολύμπι ή την έντονη εφίδρωση – για παράδειγμα μετά από ένα ματς με ρακέτες – αφού τα δραστικά συστατικά του αντηλιακού διαλύονται όταν εκτίθενται στον ήλιο.

  1. Φροντίστε να καλύπτετε ομοιόμορφα με το αντηλιακό ακόμα και τα δύσκολα σημεία, όπως αυτιά, μέτωπο, μύτη, πέλματα και πίσω από τα γόνατα.

8.    Μην αφήνετε ποτέ το σώμα και το πρόσωπο σας εκτεθειμένα στην υπεριώδη ακτινοβολία. Τα αντηλιακά προσώπου Sun Screen Velvet Face SPF 30 & 50+ της FREZYDERM είναι διάφανα, ανθεκτικά στο νερό και προσφέρουν βελούδινη ματ όψη για αρκετές ώρες.

Για τους πιο ανοιχτούς τύπους δέρματος αλλά και τους άνδρες της παρέας, το διάφανο αντηλιακό για πρόσωπο και σώμα Sun Screen Invisible Spray SPF 50+ παρέχει υψηλή προστασία χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας, ενώ είναι απόλυτα ανθεκτικό στο νερό.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman in front of the sun
Κορίτσια στον Ήλιο: Δείτε τη νέα σειρά αντηλιακών!

Ο απαλός αφρός Sun Screen Mousse SPF 30 με την άριστη υφή του, εφαρμόζεται πολύ εύκολα, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.

Το λεπτόρρευστο αντηλιακό Sea Side Dry Mist SPF 50+ προσφέρει πολύ υψηλή προστασία και καλύπτει τις ανάγκες όλης της οικογένειας. Ειδικά σχεδιασμένο για να εφαρμόζεται και σε βρεγμένο δέρμα, χωρίς να χρειάζεται να προηγηθεί σκούπισμα.

 

Δείτε το παρακάτω video με τις απόλυτες συμβουλές και τα κατάλληλα προϊόντα αντηλιακής προστασίας.

Aπολαύστε το καλοκαίρι ανέμελα, με την σιγουριά της FREZYDERM!