CAMPING

Πώς να Διώξω τα Κουνούπια & να Αποφύγω τα Τσιμπήματά τους;

Ακόμα και η εποχή που έχουμε ταυτίσει με την ηρεμία και την ξεγνοιασιά, μπορεί να έχει τις ενοχλήσεις της. Είναι γεγονός πως την περίοδο του καλοκαιριού, τα κουνούπια ταράζουν συχνά τις βραδιές μας με τις «επιθέσεις» και τα τσιμπήματά τους αλλά και με το συνεχές βουητό που μπορεί να μας προκαλέσει εκνευρισμό μέσα στον ύπνο μας.

 

10 στρατηγικές κινήσεις που δίνουν απάντηση στο πώς να διώξω τα κουνούπια

1.Απομακρύνουμε «εστίες με νερό».

Το νερό που λιμνάζει και γενικά η υγρασία λειτουργούν ως «μαγνήτης» για τα κουνούπια. Απομακρύνουμε το νερό από το μπαλκόνι, από υπαίθριους χώρους, φραγμένες υδρορροές, μουσαμάδες, πλαστικά και δεν ξεχνάμε και την περιοχή κάτω από τον σωλήνα αποχέτευσης κλιματιστικού, όπου δημιουργούνται συχνά λιμνούλες νερού. Στην ίδια λογική, αλλάζουμε καθημερινά το νερό στα ανθοδοχεία.

2.Καθαρίζουμε κήπο και μπαλκόνι.

Δεν είναι μόνο τα λιμνάζοντα ύδατα σημεία προσέλκυσης κουνουπιών. Κάποια είδη εξ αυτών επιλέγουν να αφήνουν τα αυγά τους σε νωπό έδαφος ή σε στοίβες φύλλων και ξύλα από πεσμένα κλαδιά. Απομακρύνουμε αυτούς τους όγκους ακαθαρσιών από τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, κλαδεύουμε τα δέντρα του κήπου μας, αν έχουμε επαρκή σκίαση και ελαχιστοποιούμε τις εστίες  προσέλκυσης κουνουπιών.

3.Προτιμάμε λάμπες κίτρινου αντί λευκού χρώματος.

Οι συγκεκριμένες προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια. Τις τοποθετούμε στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους και κρατάμε κουνούπια και σκνίπες μακριά.  

4.Βάζουμε σήτες σε πόρτες και παράθυρα.

Φροντίζουμε να κλείνουμε τις σήτες κάθε φορά που μπαινοβγαίνουμε, ώστε να κρατήσουμε τους απρόσκλητους «επισκέπτες» εκτός σπιτιού.

5.Δεν αφήνουμε στη διάρκεια της νύχτας τρόφιμα εκτός ψυγείου.

Λέγεται ότι φαγητά πλούσια σε κάλιο, αλμυρά σνακ, πικάντικα φαγητά και γλυκά έλκουν τα κουνούπια. Ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά κάτι τέτοιο. Αυτό που φαίνεται να ισχύει, όπως μαρτυρούν κάποιες έρευνες ωστόσο, είναι πως η μπύρα1 και η μπανάνα2 μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να μας κυνηγήσουν τα κουνούπια.

6.Φοράμε ελαφριά ρούχα με μακριά μανίκια.

Με τον τρόπο αυτό, καλύπτουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του σώματος, προστατεύοντάς τα από τσιμπήματα εντόμων. Για τα ακάλυπτα μέρη του σώματος, επιλέγουμε την ενυδατική σειρά και με εντομοαπωθητική δράση Crilen σε όποια υφή προτιμάμε ανάμεσα σε γαλάκτωμα, αφρό, συσκευασία rollball ή τα πρακτικά υγρά μαντηλάκια και με εντομοαπωθητική δράση.

Εφαρμόζονται εύκολα, χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα και μας χαρίζουν ήρεμες βραδιές με επιδερμίδα ενυδατωμένη και προστατευμένη από την επίδραση των εντόμων.

7.Αποφεύγουμε την έντονη κίνηση το βράδυ.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

fruits and vitamins
Ενίσχυση Ανοσοποιητικού: Βιταμίνες και χρήσιμες συμβουλές

Τα κουνούπια έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται με την αναπνοή. Όσο πιο έντονη σωματική δραστηριότητα έχουμε τόσο πιο πιθανό είναι να φέρουμε κοντά μας τους φτερωτούς «επισκέπτες».

8.Δεν φοράμε έντονα αρώματα.

Αποτελούν πόλο έλξης για τα κουνούπια και δεν βοηθούν την προσπάθειά μας να τα απωθήσουμε.

9.Φυτεύουμε γλάστρες με βασιλικό και μύρτιλλο.

Διαθέτουν εντομοαπωθητική δράση, ιδανική για να χαρούμε βραδιές με ηρεμία. Ιδανικά, τοποθετούμε τις γλάστρες κοντά στο σημείο όπου θα καθίσουμε στο μπαλκόνι και στον κήπο, για να έχουν αποτελεσματική χρήση.

10.«Ντύνουμε» τη βρεφική κούνια και το καρότσι.

Έτσι, προστατεύουμε τα βρέφη στον ύπνο και τη βόλτα από τσιμπήματα κουνουπιών. Και για να ενισχύσουμε τα «μέτρα ασφαλείας», αφήνουμε δίπλα στη βρεφική κούνια τα Crilen Wipes που είναι εμποτισμένα με ενυδατικό και προστατευτικό γαλάκτωμα.

 

Ακολουθούμε τα 10 βήματα που θα μας βοηθήσουν στο «πώς να διώξω τα κουνούπια» και χαιρόμαστε θερινές βραδιές χωρίς «επισκέψεις» που θα μπορούσαν να χαλάσουν τη summer nights διάθεσή μας.

 

1.Beer Consumption Increases Human Attractiveness to Malaria Mosquitoes Thierry Lefèvre, Louis-Clément Gouagna,  Kounbobr Roch Dabiré,  Eric Elguero, Didier Fontenille, François Renaud,  Carlo Costantini, Frédéric Thomas  National Library of Medicine USA.

2.Impact of Consumption of Bananas on Attraction of Anopheles stephensi to Humans, National Library of Medicine USA.