τι να μην ξεχναμε στην παραλία

Τα Απαραίτητα για την Τσάντα Θαλάσσης

Αμνησία ή απλή απραξία; Κάπως πρέπει να εξηγείται το γεγονός ότι κάθε μα κάθε φορά που φτιάχνουμε την τσάντα θαλάσσης μας, ξεχνάμε να βάλουμε μέσα κάποια από τα πιο βασικά «σύνεργα». Να σας θυμίσουμε ποια;

 

 

Κορώνα ή γράμματα;

Μην αφήνετε στην τύχη του το γέμισμα του πορτοφολιού σας όταν πάτε στη παραλία! Μπορεί τα μετρητά να χρειάζονται για λόγους ασφάλειας και άνεσης αλλά τα «ψιλά» είναι η σωτήρια δικλείδα ασφαλείας που θα σας γλιτώσει άπειρο χρόνο: από τη γρήγορη διέλευση στα διόδια (που σημαίνει πιο γρήγορη άφιξη στην παραλία) μέχρι τη γρήγορη εξυπηρέτηση απ’ τον σερβιτόρο της παραλίας που δεν θα χρειάζεται πια να τρέχει πάνω-κάτω για να «χαλάσει» και να σας επιστρέψει τα ρέστα.

 

Τα άπαντα της Πλήξης, Τόμος Ι

Πώς να περάσει όλη μέρα στην παραλία χωρίς ένα βιβλίο, ένα περιοδικό, μια εφημερίδα; Κι όμως, τις περισσότερες φορές φαίνεται πως τα ξεχνάμε συστηματικά. Το αποτέλεσμα; Να σκοτώνουμε την ώρα μας στο κινητό «σκοτώνοντας» μαζί και την ελπίδα για εποικοδομητική χαλάρωση. Και κάπως έτσι, απ’ το σκηνικό «μπεστ σέλερ δίπλα στο κύμα», περνάμε στο σκηνικό «κύμα τα like σ’ αυτή τη selfie».

 

 

Tshirt σε εφεδρεία  

Ξέρουμε ότι ο δρόμος προς την παραλία θα ‘ναι μακρύς. Ξέρουμε κι ότι το «πρώτο μπάνιο» μπορεί να ξεκινήσει ήδη απ’ το αυτοκίνητο. Κι όμως, ξεχνάμε να ρίξουμε στην τσάντα ένα δεύτερο T-shirt, φόρεμα, καφτάνι…. κάτι τέλος πάντων που θα μας σώσει στην επιστροφή. Αν, μάλιστα το πρόγραμμα μας μετά την παραλία περιλαμβάνει και κάτι άλλο: π.χ. βόλτα, στάση για φαγητό κ.λπ., είναι σίγουρο πως η άνεση και η αίσθηση φρεσκάδας δεν θα έρθουν μαζί μας. Γι’ αυτό, μια καθαρή αλλαξιά είναι απ’ τα πρώτα στη λίστα.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

tanned woman under the sun
«Τζινάκια» τέλος: Ώρα για απολέπιση σώματος και αυτομαύρισμα!

 

Σ’ ένα λεπτάκι θα ’χω στεγνώσει

Αν απολαύσαμε μόλις τη βουτιά μας και δεν έχουμε πάρει μαζί μας πετσέτα ούτε έχουμε αντηλιακό που απλώνεται σε βρεγμένο δέρμα, θα χρειαστεί να περιμένουμε κάτω απ’ τον ήλιο μέχρι να στεγνώσουμε και να βάλουμε αντηλιακό. Και αυτό φυσικά, θα πάρει παραπάνω από ένα λεπτάκι! Εν τω μεταξύ, η βλαβερή υπεριώδης ακτινοβολία θα κάνει σιωπηρά τη «δουλειά» της και όταν πια το δέρμα θα έχει απαλλαγεί από την υγρασία, θα έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ πιο σοβαρό εχθρό: τα ηλιακά εγκαύματα. Για να μη μιλήσουμε και για την άμμο που -αν φυσάει- θα κολλήσει στη βρεγμένη επιδερμίδα και θα κάνει την κατάσταση σωστό εφιάλτη. Τυχαία νομίζετε ότι ανακαλύφθηκαν οι πετσέτες θαλάσσης;

 

 

Αντηλιακό πήρες αλλά ποιο πήρες;

Τέλεια ηλιοπροστασία; Θέλουμε. Ανάλαφρη αίσθηση; Θέλουμε. Γυαλάδες; Δεν θέλουμε. Τότε γιατί δεν πήραμε μαζί μας αντηλιακά που δεν προσφέρουν τίποτα απ’ όλα αυτά;  Το διάφανο αντηλιακό spray σώματος Sun Screen Invisible Spray SPF 50+ σε λεπτόρρευστη υγρή μορφή προσφέρει πολύ υψηλή ηλιοπροστασία και ψεκάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε η επάλειψη να γίνεται στο πι και φι και ο αντηλιακός αφρός Sun Screen Mousse SPF 30 δημιουργεί στο δέρμα ένα συνεχές film προστασίας, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Ό,τι πρέπει και για τον άνδρα που έχει έντονη τριχοφυΐα και για τη γυναίκα που προτιμά τις ελαφριές, λεπτόρρευστες που δημιουργούν μία αίσθηση άνεσης στην επιδερμίδα. Ρίξτε τα από σήμερα στην τσάντα θαλάσσης και στο επόμενο μπάνιο η προνοητικότητα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.

 

Αν ανήκετε κι εσείς σ’ αυτούς που ξεχνούν όλα τα παραπάνω ή τα περισσότερα απ’ αυτά, πάρτε χαρτί και μολύβι, σημειώστε τα και την επόμενη φορά, πριν πάρετε τις παραλίες, πάρτε τα οπωσδήποτε μαζί σας.