Sky with sun and clouds

UVA & UVB: Ποια η Διαφορά τους;

Με τον αυξανόμενο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, η προστασία από τον ήλιο έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ. Έχουμε όλοι μας να θυμόμαστε κάτι από την παιδική μας ηλικία. Φορέστε ένα καπέλο με μεγάλη γείσο. Ψάξτε τη σκιά στο πιο ζεστό μέρος της ημέρας. Και, φυσικά να μην ξεχνάμε το αντηλιακό μας.

 

Όμως, όσο περισσότερο μαθαίνουμε για τις επιζήμιες επιδράσεις της ακτινοβολίας του ήλιου, τόσο δεν θα πρέπει να αφήνουμε την αντηλιακή μας ρουτίνα που προστατεύει την επιδερμίδα μας. Λοιπόν, πώς ακριβώς αυτό το φλογερό αστέρι στο ηλιακό μας σύστημα προκαλεί ηλιακά εγκαύματα, δημιουργεί ρυτίδες και προκαλεί φωτογήρανση;

 

Ηλιακή ακτινοβολία, αυτή είναι η απάντηση.

Οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους: Ultra Violet A (UVA) και Ultra Violet Β (UVB). Εδώ θα ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά και των δύο καλοκαιρινών εχθρών, ώστε να μπορείτε να εξοπλιστείτε σωστά. Πάρτε και κάποια βιταμίνη D … με ασφάλεια.

 

UVA – Τι ισχύει

 

  1. Οι ακτίνες UVA αποτελούν περίπου το 95% της συνολικής ακτινοβολίας UV που πλήττει την επιφάνεια της γης

Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζουν – με περίπου την ίδια ένταση – σε όλες τις ώρες της ημέρας, από την απογευματινή λάμψη μέχρι αργά το απόγευμα και το ηλιοβασίλεμα.

 

2.Οι ακτίνες UVA διεισδύουν στο μεσαίο στρώμα της επιδερμίδας

Οι UVA ακτίνες διεισδύουν πολύ πιο βαθιά από τις UVB και είναι υπεύθυνες για τη φωτογήρανση, τις ρυτίδες και τις δυσχρωμίες. Οι UVA έχουν συνδεθεί με το μαύρισμα. Αλλά όσο ωραίο χρώμα και να έχουμε αποκτήσει με το μαύρισμα, μπορεί να οδηγήσει σε αλλοιώσεις του δέρματος, με πιθανά προβλήματα και στο μέλλον. Οι ακτίνες UVA έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο του δέρματος.

 

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman's tanned body
Αυτομαύρισμα: Μυστικά & Tips για να πετύχει

UVΒ – Τι ισχύει

 

1.Εάν οι UVA είναι ακτίνες μεγάλου μήκους κύματος, οι UVB είναι ακτίνες βραχέων κυμάτων

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι επηρεάζουν το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, προκαλώντας ορατή βλάβη με τη μορφή ηλιακού εγκαύματος. Διεισδύουν στα επιφανειακά επιδερμικά στρώματα αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν και καρκίνο του δέρματος.

 

2.Η ένταση της ακτινοβολίας UVB ποικίλλει ανάλογα με την εποχή, τη θέση και την ώρα της ημέρας

Έτσι, ενώ υπάρχει πάντοτε ένας μικρός κίνδυνος για τις ακτίνες UVB στην ατμόσφαιρα, κινδυνεύετε περισσότερο, το καλοκαίρι, στην έρημο της Σαχάρας από ότι στο βροχερό Λονδίνο, στα βάθη του χειμώνα.

 

Επιλέξτε τελικά, ηλιοπροστασία ευρέως φάσματος και αντηλιακό με δείκτη προστασίας όχι κάτω από SPF 15.

 

H Frezyderm, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες του δέρματος για σωστή και αποτελεσματική προστασία από την αντηλιακή ακτινοβολία, σχεδίασε μία ολοκληρωμένη σειρά που ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη ηλιοπροστασίας και για κάθε ηλικία ξεχωριστά.